Dzięki KronosKronos pisze:Sprzedam taniej bilet na płytę - więcej info na priv.
16/01/2016 - ManOwaR - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 16/01/2016 - ManOwaR - Warszawa
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Metallica 19.05 ; Garbage 30.05(?) ;Savatage + 11.08

Tak będzie wygladac scena na trasie.
https://www.last.fm/user/kamooo
- DeJMIeN Wielki
- -#Lord of the flies

OSTRAVA
Manowar
Call to Arms
Die for Metal
King of Kings
The Dawn of Battle
Kings of Metal
The Sons of Odin
Guitar Solo
Sting of the Bumblebee
Warriors of the World United
Hand of Doom
House of Death
The Lord of Steel
Hail and Kill
Black Wind, Fire & Steel
Czyli widzę, że po raz drugi szału nie będzie. 15 utworów z czego dwa to sola to jest to zapowiadane wielkie i oszałamiające widowisko? A Battle Hymn? A Mountains? A Holy War? A The Power? A coś z "The Triumph of Steel"? Wszystko na to wskazuje, że chyba w sobotę oglądam ten band po raz drugi i ostatni
http://www.deathmagnetic.pl/newsy/konce ... warszawie/ Naprawdę jestem ciekaw czy oni to faktycznie wezmą pod uwagę
Manowar
Call to Arms
Die for Metal
King of Kings
The Dawn of Battle
Kings of Metal
The Sons of Odin
Guitar Solo
Sting of the Bumblebee
Warriors of the World United
Hand of Doom
House of Death
The Lord of Steel
Hail and Kill
Black Wind, Fire & Steel
Czyli widzę, że po raz drugi szału nie będzie. 15 utworów z czego dwa to sola to jest to zapowiadane wielkie i oszałamiające widowisko? A Battle Hymn? A Mountains? A Holy War? A The Power? A coś z "The Triumph of Steel"? Wszystko na to wskazuje, że chyba w sobotę oglądam ten band po raz drugi i ostatni
http://www.deathmagnetic.pl/newsy/konce ... warszawie/ Naprawdę jestem ciekaw czy oni to faktycznie wezmą pod uwagę
Trzy numery - przerwa na tlen, a leszcze oglądają video
potem znów trzy numery i tlen na zapleczu, a dla frajerów videoclip
potem parę solówek, przemówienie
pięć numerów, podstawowa wersja Jacka Danielsa i dzień z głowy
Nie zdziwiłbym się, gdyby Battle Hymn został zagrany w Warszawie. Ale pewnie coś za coś
potem znów trzy numery i tlen na zapleczu, a dla frajerów videoclip
potem parę solówek, przemówienie
pięć numerów, podstawowa wersja Jacka Danielsa i dzień z głowy
Nie zdziwiłbym się, gdyby Battle Hymn został zagrany w Warszawie. Ale pewnie coś za coś
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Byłem ,zobaczyłem po raz 5. Przyznać trzeba ,że z każdym koncertem oprawę mają coraz lepszą. Niestety do dziś w mojej pamięci jest koncert ze Zlina 2012 gdzie Królowie byli w stanie zagrać ponad 2h - ok 22 utworów. SZOK. Obecnie ich show jest bardziej przedstawieniem niż koncertem jako takim. Z pewnością jest to dośc efektowne ale jednak za mało dla mnie muzyki. Plus, co chwile filmiki, solówki iitp zabijają dynamikę koncertu
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ile będzie trwał gig biorąc pod uwagę taką setlistę? 90 min?
raczej 100, bo jeszcze są dwa videoclipy, o których pisałem. Może 105 jak BH wejdzie za coś innego ...
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
-
Deleted User 2259
Set kicha dobrze, że się nie wybieram.
Na moim koncercie był taki set http://www.setlist.fm/setlist/manowar/1 ... 66970.html mieliśmy wtedy zajebisty niedosyt bo kumple rok wcześniej widzieli coś takiego: http://www.setlist.fm/setlist/manowar/1 ... 32385.html
Mnie nawet pasował ten o którym pisałem wyżej:
http://www.setlist.fm/setlist/manowar/2 ... d5c5a.html
http://www.setlist.fm/setlist/manowar/2 ... d5c5a.html
- DeJMIeN Wielki
- -#Lord of the flies

Za taki koncert Manowar nawet bym się dał pokroićkrusejder pisze:mieliśmy wtedy zajebisty niedosyt bo kumple rok wcześniej widzieli coś takiego: http://www.setlist.fm/setlist/manowar/1 ... 32385.html
-
Deleted User 2259
Pozamieniali kolejnosc i tyle
Dajcie znac jak Wawa
Dajcie znac jak Wawa
-
Deleted User 2259
Nawet szczerze powiedziawszy nie zauwazylem, ze kolejnosc zmienili 
Chyba nawet ta z Brna lepsza. W ostravie koncert strasznie tracił na dynamice przez wystepujące w set liscie po sobie film, solo, przemowa
- DeJMIeN Wielki
- -#Lord of the flies

Widzę, że wróciłem jako pierwszy, to do rzeczy.
Zacznę od plusów: bardzo dobre nagłośnienie. Eric i Joey w lepszych humorach niż w Katowicach. Koniec.
Widziałem w życiu wiele koncertów, ale powiem tak zupełnie szczerze, że na takiej chujni jak dziś to ja jeszcze NIE BYŁEM. Show zapowiadane oczywiście jako wielkie, zapierające dech w piersiach widowisko, coś czego fani Manowar jeszcze nie widzieli. Zgadzam się, takiego pokazu kaszany i pozerstwa ze strony tych pożal się boże "wojowników", z pewnością nigdy nie doświadczyli. Oto przepis na koncerty z cyklu "Gods and Kings Tour 2016": "zagramy ze 3 hity, pogramy se trochę numerów z ostatnich płyt, Joey odstawi swój żenujący basowy popis, a pod koniec koncertu wyjdzie i wygłosi swoją wykutą na pamięć przemowę, która można by było skrócić do zdania "fani Manowar z <nazwa kraju> są the best". Potem szybciutko dwa bisy i papatki kochani! Wszystko jeszcze ozdobimy śmiesznymi animacjami na poziomie podstawówki. Jakieś dodatkowe numery ze starych płyt? Po co, przecież hajs się zgadza". Także nie muszę chyba pisać, że pomimo wpisu na stronie organizatora, że zespół zgodził się zagrać dla polskich "manowarriors" jeden utwór więcej ( no cóż za hojność po tych wszystkich wieloletnich eskapadach fanów do Czech, Niemiec i innych krajów Europy xD ) i pomimo nawet przeprowadzonej w tym celu ankiety, w której wygrało "Battle Hymn", zespół położył na owe życzenie fanów całkowitą laskę. Już nie wspomnę o tym całym śmiesznym i żałosnym wszelakim zakazie fotografowania/nagrywania koncertu, choć teraz się domyślam dlaczego tak jest. Po prostu boją się, że stracą kupę hajsu gdyby zbyt duża liczba fanów poznała prawdę o ich obecnych partaninach koncertowych. Już mniej więcej 5 lat temu, gdy zaczęli nagrywać na nowo stare płyty, zacząłem odnosić wrażenie, że ten zespół zaczyna pomału tonąć niczym Titanic, tymczasem dzisiejszego wieczoru ten Titanic przełamał się na dwie części, z której jedna poszła już na dno. W ramach podsumowania pozwolę sobie zacytować pewnego polskiego skandalistę: "nie warto było kurwa, nie warto było zrobić co by się.... Ach szkoda kurwa gadać, szkoda kurwa strzępić ryja". I to na tyle. Naprawdę nie sądziłem, że dwa koncerty zespołu, o zobaczeniu którego jeszcze parę lat temu szczerze marzyłem, tak mnie do niego zniechęcą. NEVER AGAIN! OTHER BANDS PLAY, MANOWAR GAY
Zacznę od plusów: bardzo dobre nagłośnienie. Eric i Joey w lepszych humorach niż w Katowicach. Koniec.
Widziałem w życiu wiele koncertów, ale powiem tak zupełnie szczerze, że na takiej chujni jak dziś to ja jeszcze NIE BYŁEM. Show zapowiadane oczywiście jako wielkie, zapierające dech w piersiach widowisko, coś czego fani Manowar jeszcze nie widzieli. Zgadzam się, takiego pokazu kaszany i pozerstwa ze strony tych pożal się boże "wojowników", z pewnością nigdy nie doświadczyli. Oto przepis na koncerty z cyklu "Gods and Kings Tour 2016": "zagramy ze 3 hity, pogramy se trochę numerów z ostatnich płyt, Joey odstawi swój żenujący basowy popis, a pod koniec koncertu wyjdzie i wygłosi swoją wykutą na pamięć przemowę, która można by było skrócić do zdania "fani Manowar z <nazwa kraju> są the best". Potem szybciutko dwa bisy i papatki kochani! Wszystko jeszcze ozdobimy śmiesznymi animacjami na poziomie podstawówki. Jakieś dodatkowe numery ze starych płyt? Po co, przecież hajs się zgadza". Także nie muszę chyba pisać, że pomimo wpisu na stronie organizatora, że zespół zgodził się zagrać dla polskich "manowarriors" jeden utwór więcej ( no cóż za hojność po tych wszystkich wieloletnich eskapadach fanów do Czech, Niemiec i innych krajów Europy xD ) i pomimo nawet przeprowadzonej w tym celu ankiety, w której wygrało "Battle Hymn", zespół położył na owe życzenie fanów całkowitą laskę. Już nie wspomnę o tym całym śmiesznym i żałosnym wszelakim zakazie fotografowania/nagrywania koncertu, choć teraz się domyślam dlaczego tak jest. Po prostu boją się, że stracą kupę hajsu gdyby zbyt duża liczba fanów poznała prawdę o ich obecnych partaninach koncertowych. Już mniej więcej 5 lat temu, gdy zaczęli nagrywać na nowo stare płyty, zacząłem odnosić wrażenie, że ten zespół zaczyna pomału tonąć niczym Titanic, tymczasem dzisiejszego wieczoru ten Titanic przełamał się na dwie części, z której jedna poszła już na dno. W ramach podsumowania pozwolę sobie zacytować pewnego polskiego skandalistę: "nie warto było kurwa, nie warto było zrobić co by się.... Ach szkoda kurwa gadać, szkoda kurwa strzępić ryja". I to na tyle. Naprawdę nie sądziłem, że dwa koncerty zespołu, o zobaczeniu którego jeszcze parę lat temu szczerze marzyłem, tak mnie do niego zniechęcą. NEVER AGAIN! OTHER BANDS PLAY, MANOWAR GAY
-
Deleted User 2259
Kilka tekstów z tego posta można by dać do złotej czcionki, straszny bulwers
nic nie napisałeś o secie, więc pewnie grali to samo, no i jest...
http://www.setlist.fm/setlist/manowar/2 ... 3aa51.html
http://www.setlist.fm/setlist/manowar/2 ... 3aa51.html
- DeJMIeN Wielki
- -#Lord of the flies

W secie wszystko identyczne jak w Brnie. Invader wierz mi, ja naprawdę mocno trzymałem nerwy na wodzy podczas pisania tego