Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Wystarczy nie głosować. Venom nie byli zespołem black metalowym. Nazwali tak po prostu płytę i czasem o sobie tak mówili (jak i że grają power metal), chociaż tak naprawdę grali nieco bardziej chaotyczną wersję NWOBHM. Tak też zostali wtedy zaszeregowani.Venom - Black Metal na liście black metalowej? Uuu, zaraz się zacznie dyskusja.
KI$$ my sA$$afrasMustaine jest charakterystyczny, co jest dużym plusem. Taki Chuck Billy to tylko lepszy Hetfield. A sam Hetfield to radiowa wiocha dla gospodyń domowych lepiących pierogi. Mustaine nie ma radiowego głosu, co jak dla mnie nie jest wadą. Ostatecznie jak już lubisz lepić te pierogi, to wybierz raczej ballady Testamentu, nie M***lliki.
Vorgel jako znawca black metalu wie najlepiej że pierwszymi zespołami black metalowymi były te norweskieWidać że Vorgel wie o czym mówi skoro według niego albumy Venom nie miały żadnego wpływu na black metal. Bathory pewnie tez nie miał wpływu na ten gatunek bo mu sie pierwsze płyty nie podobają. Zapewne Dimmu Borgir mieli większy wpływ
![]()
KI$$ my sA$$afrasMustaine jest charakterystyczny, co jest dużym plusem. Taki Chuck Billy to tylko lepszy Hetfield. A sam Hetfield to radiowa wiocha dla gospodyń domowych lepiących pierogi. Mustaine nie ma radiowego głosu, co jak dla mnie nie jest wadą. Ostatecznie jak już lubisz lepić te pierogi, to wybierz raczej ballady Testamentu, nie M***lliki.
A przeciez to jest lista jak sam zakładający napisał:Venom mieli wpływ na black metal
a marudzisznajlepsze albumy black metalowe z listy w której znajdują sie najbardziej znaczące i najbardziej wpływowe w tym gatunku tytuły
W poprzednim poście sam tak napisałeśA robienie zestawień, że nie grali jak Def Leppard jest śmieszne.
Vorgel nie umie chyba czytać ze zrozumieniemA przeciez to jest lista jak sam zakładający napisał:Venom mieli wpływ na black metal
a marudzisznajlepsze albumy black metalowe z listy w której znajdują sie najbardziej znaczące i najbardziej wpływowe w tym gatunku tytuły![]()
Zatem pewnie w żadnej kapeli doom metalowej typu Candlemass, Trouble, Pentagram, Saint Vitus nie uświadczymy wpływów Black SabbathBlack Sabbath na metal w ogóle.
Że co????? Sorry, pisałeś coś o czytaniu ze zrozumieniem. O czym tu w ogóle piszesz? Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem.
Zatem pewnie w żadnej kapeli doom metalowej typu Candlemass, Trouble, Pentagram, Saint Vitus nie uświadczymy wpływów Black Sabbath?
Jak ktoś nie ma pojęcia o black metalu, to może tak pisać. Sorry. W black metalu PRZEDE WSZYSTKIM ważne są teksty i klimat, a riffy to mogą być sobie nawet bluesowe, heavy metalowe, punkowe czy hardcore'owe, i było takich z resztą pełno. Jak ktoś myśli, że black metal to tylko riffy w stylu Marduk to szczerze gratuluje.Tymczasem Venom mieli te same riffy co inne zespoły NWOBHM tylko po prostu bardziej chaotycznie grali i mieli gorsze brzmienie. Weźmy taki numer jak Poison. Jaki to jest black metal? No zlituj się chłopie.
Slayer miał teksty antychrześcijańskie jak masa innych zespołów, które grały kilkanaście lat przed nimi. Mieli też kompletnie inne podejście do tego co robią niż zespoły wywodzące się z nurtu black metalowego, bo teksty i cała otoczka nie były dla nich tak istotne. Były tylko dodatkiem do muzyki. A to jest bardzo ważne.Black metal to konkretny gatunek, który się skrystalizował w latach 80. Jest to kombinacja określonych tekstów, jak i muzyki.
Slayer miał teksty w rodzaju Antichrist czy Black Magic. Czy to jest black metal? Zaraz się dowiem, że Highway to Hell to też black metal![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość