Najlepszy utwór z lp. The X Factor
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z lp. The X Factor
Sign of the cross - docenilem go po miesiacu ogladania bez przerwy RiR. Wyparl ten kawalek moj wczesniejszy typ z tej plyty Man on the edge
Pijesz? Nie pisz.
-
szatanista
- -#Long distance runner

Aftermatch rzadzi!!! Swietny, dajacy do myslenia tekst i fajna budowa utowu sprawiaja ze jest to jeden z moich ulubionych utworow Dziewicy!!!
Bezsprzecznie "Sign Of The Cross". Jest to jeden z moich ulubionych utworów Maiden! Przede wszystkim za wielowarstwowość, bass Steve'a, zmiany tempa i fragment od 8 minuty... Dwie solówki i dwa genialne riffy! Szczególnie wersja koncertowa! Łzy same się cisną...
-
CzlowiekBezXywy
- -#Charlotte

Trudny wybór pomiędzy Edge Of Darkness, Sign Of The Cross i Fortunes Of War... Wszystkie kawałki mają wspaniały klimat, tekst, kompozycję i są bardzo rozbudowane, ale najlepszy z nich to jednak SOTC
praktycznie wszystki numery mają specyficzny klimat...w ogole ta płyta jest ich najpoźniejsza płytą jaką słyszałem, ale sign of the cross wybija sie b. mocna na tle innych, a wykonanie z RiR z brucem zwala z nóg 
Judgement... za to, że potrafi mnie zafascynować i ma moc poprawiającą mi humor :rocx
*On his dying words he prays: Tell the world of Mystic Fest.
Sign Of The Cross.... polaczenie klimatu, mocy, swietne gitarki, pasujacy do tego wszystkiego wokal.
Sign of The Cross..nie lubie tej plyty i wokalisty
ale ten kawalek przykuwa uwage 
Somewhere in Wrocław
Man on The Edge na równi z Sign of the cross .
666 the number of the ... Satan
Sign of the Cross za klimat niezła kompozycje i super solówke Dave'a, w której pokazuje ze jest super gitarzysta 
UpTheIrons
Ja najbardziej lubię "Fortunes of war" za solówki gitarowe i ogolnie muzyka jest świetna....... :solo
Dying swans, twisted wings...
Look For The Truth za tekst i Blood On The World Hands za intro na basie
Heavy Metal Is The Law...
- deadly_sin
- -#Prisoner

Look for the Truth i The Edge of Darkness.
Kocham te utwory.
Kocham te utwory.
-
Adrian Borgnine
- -#Wrathchild

No cóz.... Tutaj nie było dylematu.... Sign of the Cross jest IMHO jedyny na tej płycie. Cała reszta jest jakaś jednostajna i nijaka.... może oprócz The Edge of Darkness, fajne jest w nim to powinowactwo z niesamowitym "Czasem Apokalipsy"
Ostatnio zmieniony sob kwie 09, 2005 6:33 pm przez Adrian Borgnine, łącznie zmieniany 1 raz.
NIe chcę się powtarzać dlatego 2A.M.
- nomad85
- -#Prisoner

Edge of the Darkness ,poprostu ten utwór jest wielki.Wokal Blaza idealny ,poza tym klimat ,świetne gitary ,brak słów poprostu ,cudo jednym słowem.A sign of the Cross na drugim miejscu.Tak wogóle to ta płyta jest świetna
Sign of the cross.Swietna rozbudowana kompozycja,moze na poczatku trudno bylo mi sie do niej przekonac,ale teraz uwazam ja za najlepsza na tej plycie. :rocx
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar