Najlepszy utwór z lp. Brave New World
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Seventh Daughter
- -#Prodigal son

Re: Najlepszy utwór z lp. Brave New World
Zdecydowanie the Nomad.. nie jest to typowo koncertowy utwór, ale pierwszy raz słysząc Brave New World najbardziej spodobał mi się ten..
a do tego ten refren..
- Educated Fool
- -#Prodigal son

No taa Nomad niewątpliwie, za swoisty "orientalizm". ale podoba mi sie tez utwor tytułowy za swoja strukture kompozycji. Oczywiscie nie mozna zapomniec tez o "Dream of Mirrors'' - ten genialny riff i te slowa Bruce'a w refrenie : " I only dream in black and white" ktore zawsze przyprawiaja mnie o dreszcze....w sumie caly album jest swietny poza moze "Fallen Angel".
Po dłuższym zastanowieniu, wybieram Blood Brothers.
-
Pogromca Debilnych Blogów
- -#Wrathchild

po długiej naradzie z moim mózgiem zdecydowałem się na Nomad, bo ma taki zaisty klimat
Dream Of Mirrors- bo jest genialny sam w sobie, a w dodatku mi się mile kojarzy z innymi faktami 
The Wicker Man :beer
Blood Brothers bo lubie ambitne utwory
Oczywiście The Nomad jeden z lepszych kawałków dziewicy:) Na początku fajne wprowadzenie, ach ten charakterystyczny Nomadowy Klimacik!!! Potem do akcji wkracza Bruce parę genialnych wersów i równie genialny refrenik!!! Nooooooooomad you,re rider so mysterious!!
Potem część instrumentalna i bruce, potem takie zarąbiste wyciszenie i to fantastyczne powolne odbudowywanie się motywu głównego!! Aż ciarki przechodzą na samą myśl:) Potem znów refrenik, który po tej dłuższej przerwie smakuje jeszcze pyszniej:)
Ogólnie Wypas!!
Potem część instrumentalna i bruce, potem takie zarąbiste wyciszenie i to fantastyczne powolne odbudowywanie się motywu głównego!! Aż ciarki przechodzą na samą myśl:) Potem znów refrenik, który po tej dłuższej przerwie smakuje jeszcze pyszniej:)
Ogólnie Wypas!!
Nomand, bo ma jedyny w swoim rodzaju niepowtarzalny klimacik!!!!!!!!!!!
Zawsze słuchając go, mam wrażenie, że pode mną sa rozgrzane do czerwoności piaski pustyni....Te zmiany dynamiki utworu są wręc wysmienite, a wszystko tworzy piękna całość, którajest przepięknym utworem
( dla mnie klimat zbliżony do "Powerslave'a )
CUDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zawsze słuchając go, mam wrażenie, że pode mną sa rozgrzane do czerwoności piaski pustyni....Te zmiany dynamiki utworu są wręc wysmienite, a wszystko tworzy piękna całość, którajest przepięknym utworem
CUDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
The Nomad i Fallen Angel...
-
krzysiek88
- -#Charlotte

Brave New World... hmm... jest bardzo dużo kompozycji na tym albumie, które zasługują na miano najlepszego... jednak zagłosowałem na Brave New World wydaje mi się ze przebija reszte utworow 
gitara, gitara, gitara, gitara, gitara....
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Blood Brothers. Chwyta za serce 
Momad... czy jakoś tak

To był trudny wybór ale padło na Wickerman'a
trudno mi było wybrać najlepszy utwór, ale po długim namyśle wybrałem Wickermana 
The Wicker Man - za świetny riff, porywający refren i cudowną solówkę 
Ja też uważam że ten album jest po prostu arcydziełem, geniuszem, że jest po prostu doskonały. Wybrałem jednak The Nomad, bo ma rewelacyjny klimat, przepiękną część instrumentalną i nie ma drugiej takiej piosenki Maiden. Ale i tak cały "Brave New World" to jeden wielki geniusz :rocx
-
ropuch
The Thin Line za piekne partie gitar i swietne wokale(jak zwykle;) )
Na poczatku mialem dylemat miedzy BNW a The Nomad, ale wygral ostatni.
Moze dlatego ze na poczatku wydal mi sie najgorszym kawalkiem na plycie, potem dopiero go odkrylem. Dzisiaj uwazam za genialny, a ta wolna czesc w srodku to w ogole miodzio klimacik i w ogole
Moze dlatego ze na poczatku wydal mi sie najgorszym kawalkiem na plycie, potem dopiero go odkrylem. Dzisiaj uwazam za genialny, a ta wolna czesc w srodku to w ogole miodzio klimacik i w ogole
-
Maiden Girl
- -#Prodigal son

ulubione utwory z BRAVE NEW WORLD mhmhmh Blood Brothers , Brave new World ,Out the silent planet ,The Wicker Man.... to by było chyba na tyle.