pierwszy nabytek Iron Maiden :)

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: pierwszy nabytek Iron Maiden :)

Post autor: Freeze »

Zaczęło się od mp3, potem usłyszałem BNW i jakoś poszło. A pierwsza oryginalna płytka to Rock In Rio :) Nigdy nie żałowałem tych 99.90 za 2cd Audio :D
Awatar użytkownika
Educated Fool
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Educated Fool »

hmm moj pierwszy nabytek to bylo Edward the Great pod koniec 2002. No i pozniej sie zaczelo i trwa do dzis :)
Ad.Am
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Ad.Am »

Jako pierwsze nabyłem Brave New World - wtedy zaczeła się moja przygoda z Iron Maiden.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

No u mnie był pierwszy Edward The Great pożyczony od kumpla na kasecie i równocześnie pożyczony dance of death z tym że Dance zacząłem później słuchać, po pierwszych przesłuchaniach obydwu kaset bardziej spodobał mi się Edward The Great i słuchałem go chyba z 3 tygodnie w kółko zanim sięgnąłem po Dance Of Death.... ale jak już sięgnąłem to słuchałem w kółko DoD:) Teraz kompletuję oryginały.... wiem wiem staram się jak mogę :oops: Mam już a może raczej dopiero 4.....w tym te dwa od których wszystko się zaczęło:)
Sashh
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Sashh »

oryginalny powerslave, potem to juz poszlo...
Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Ascot »

O_o Sashh znów tutaj :D

A żeby nie było off-topa to :
Pierwszy nabytek mój to Brave New World kupiony w przecenie w Media za 20 zł.
Awatar użytkownika
Katarn
-#Invader
-#Invader

ETG

Post autor: Katarn »

najpierw kupiłem Edward The Great i zaraz potem VHS Maiden England. A pierwszy raz maidenów usłyszałem w szkolnym autobusie na wycieczce. Pewnie teraz dostanę łomot jak to powiem ale kiedyś słuchałem hip-hopu. Ba! byłem fanem wielu grup, miałem oryginalne płyty.... i nagle kolega puszcza mi na discmenie w autobusie "Aces High". Od tego czasu zacząły się histerie w domu, że dołączyłem do sekty, matka cały czas bała się, że biorę narkotyki (szczerze mówiąc nie dziwie się kiedy w ciągu tygodnia dokonałemtylu zmian w sobie) . I jestem maidenmanem od 2,5 lat, byłem na koncercie, mam pokaźną dyskografię i Dziewicy już chyba nie porzucę.
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Jak nie znałem jeszcze IM (dopiero zaczynałem z metalem - słuchałem Guano Apes, Metallica, Black Sabbath itd.) pożyczyłem od kumpla płytę (składankę - nagrał sobie na jakąś okazję...). Na niej "Futureal" Ironów był podpisany "Iron men"... Na początku się zdziwiłem, bo to utwór Black Sabbath nie był, potem potrafiłem tego słuchać cały dzień... Pierwsza cała płyta - BNW.
Pogromca Debilnych Blogów
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pogromca Debilnych Blogów »

Najpierw usłyszałem BNW (jak Sashh słuchał, dzięki Ci!!) na urodziny otzrymałem TNOTB,a teraz mam zamiar w najbliższym czasie zakupić Powerslave, bo sister ma DoD, BNW, 7SOA7S i IM, ale mysle ze moja kolekcja w bliskiej przyszłości się powiększy
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Moim pierwszym nabytkiem był Edward The Great. Wcześniej - wsty sie przyznać - miałem kilka albumów w mp3, ale teraz już je mam oryginalne na kasetkach ;)
Awatar użytkownika
cannibal
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: cannibal »

WITAM WSZYSTKICH!!!
moim pierwszym albumem Ironów byłą kaseta przegrywana the best of the beast, a pierwszym oryginałem była kaseta Virtual 11
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

hmmm... to było pod koniec 1 klasy gimnazjum.. pozyczyłem od kolegi BNW na kasecie i kilka dni pozniej miałem juz własy egzentlarz, meczyłem go w dwoim radyjku przez całe wakacje, potem pojechałem do zakopanego i zakupilem Virtual za uwaga 28zł kasete (!!).

Potem były juz płyty bo wydania mc wczesniejszych albumów nie było, pamietam był deszczowy jesienny dzien 2 kl gimn, kupilem sobie pirata 7th son... no i potem juz poleciało oczywiscie juz wszystko legalnie na cd i jest tak do tej pory :D
Pigmej
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Pigmej »

Moja pierwsza kaseta IM to był album Fear of the Dark apotem juz jakos szlo :)
Hejvi Mietal Bambo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Hejvi Mietal Bambo »

Moją pierwszą kasetą był Virtual XI - dostałem na siódme urodziny i się zakochałem... Całe wakacje jej słuchałem codziennie :!:
Maedhros
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Maedhros »

Swoje? Powerslave, ale znałem wszytsko, bo moja siostra miała ich wszystkie płyty.
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

hmmmm no mój pierwszy także był powerslave... dosłownie zakochałem sie w tej płycie.... później poleciał Somwehere ... później znalazłem kasete taty z siódmym synem :D i miałem komplet najlepszych albumów maiden :D
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

hmmm na poczatku pozyczylem od kumpla kasete BNW, aby miec co sluchac w samochodzie.....dalej samo juz :)
Lord
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Lord »

Dance of Death, zacząłem więc od końca i dobrze zacząłem :D DoD jest naprawde niezłe :rocx
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Starszy przed koncertem w Katowicach w 2000r. kupił oryginał Brave'a, ale jako że to nie do końca jego klimaty jakiś czas później dał mi ją, ale zanim to nastąpiło już kilka własnych miałem. Pierwszą było Somewhere In Time , który mi sprezentowano, później(również sprezentowany) "Seventh Son Of A Seventh Son". Pierwszej jaką ja sam kupiłem nie pamiętam. Może "TNOTB"?? Wszystko na CD.
Redzio
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Redzio »

Uslyszalem Fear of the Dark live,pojechalem kiedys do poznania i kupilem...Fear of the Dark :rocx
ODPOWIEDZ