Best Of The B'Sides-opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Best Of The B'Sides-opinie
Niedawno zetknąłem się z Best Of The B'Sides. Trochę dziwne wydawnictwo....POdoba się wam?? Co o tym sądzicie??
Re: Best Of The B'Sides-opinie
Nie. Eddis archive jedynie dla kolekcjonerów można polecić.
Ale można posłuchać Prowlera i Charlotte the Harlot z Brucem
I nigdy bym się nie spodziewał że Blaze jest taki dobry na koncertach!!!
I nigdy bym się nie spodziewał że Blaze jest taki dobry na koncertach!!!
Podoba mi się. Jest tam parę fajnych rzeczy...
Podoba sie i to bardzo, nie trzeba kupowac wiekszosci singli, zeby posluchac rzadkich nagran
Na początku bardzo mi się podobało, za 2 przesłuchaniem juz mniej, 3 było ostatnim. Jedyne co czasami posłucham to Futureal i Wasted Years na żywo.
- Slav The Great
- -#Prisoner

Mnie się podoba.Kroczniok bardzo dobrze powiedział dlaczego. 
Mnie osobiście denerwują takie jakieś gadane wstawki, szmery chichoty jak np. w Roll over Vic Vella - bardzo fajny relaksujący utworek 
ciekkawe wydawnictwo (jak wszystko Ironów
)
najlepsze z niego to Wasted Years live, Doctor Doctor :rocx
zwróciły tez moją uwagę dwa utwory z Blaze'm:
Justice of the peace i Judgement Day
najlepsze z niego to Wasted Years live, Doctor Doctor :rocx
zwróciły tez moją uwagę dwa utwory z Blaze'm:
Justice of the peace i Judgement Day
Mnie niekiedy również. Powinny być 2 wersje - normalna i ta śmieszna.syzygy pisze:Mnie osobiście denerwują takie jakieś gadane wstawki, szmery chichoty jak np. w Roll over Vic Vella - bardzo fajny relaksujący utworek
Apropo Judment Day - tego powinni posłuchać wszyscy antyfani Blaze'a. Brawo Blaze! :rocx
Najlepsze kawałki według mojej opinii: Reach Out (genialny utwór i jedyny, gdzie śpiewa Adrian odkąd dołączył do IM), That Girl (również polecam!), Juanita (polecam!), Black Bart Blues. Reszta nie tak genialna, ale i tak dobra/b.dobra.
Ja za 3 przesluchaniem darowalam sobie przekonywanie sie do tego.
Powinno sie tam znaleźc Gangland jak już Stevey sam to kiedyś stwierdził. Są tam jakieś fajne kawałki, ale aktualnie ich nie kojarzę (chodzi mi o nagrania nowe, nie koncertowe). Chyba Reach Out mi zapadło w pamięć That Girl.
Dobre dla kolekcjonerów.
ps. a ile kosztuje to pudełko z tymi Archiwami?
Powinno sie tam znaleźc Gangland jak już Stevey sam to kiedyś stwierdził. Są tam jakieś fajne kawałki, ale aktualnie ich nie kojarzę (chodzi mi o nagrania nowe, nie koncertowe). Chyba Reach Out mi zapadło w pamięć That Girl.
Dobre dla kolekcjonerów.
ps. a ile kosztuje to pudełko z tymi Archiwami?
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Vlad Tepes pisze:Posłuchaj bootlegów.syzygy pisze:I nigdy bym się nie spodziewał że Blaze jest taki dobry na koncertach!!!
Aaaa w szczególności kawałka "The Trooper"
mi się podoba. szczególnie lubie ten album za "Black Bart Blues" i kawałki z singli z okresu "Somewhere in time" 
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
A mi sie podoba .Bardzo ...
Zacne cedeczko - chyba najlepsze kawałki zamieszczone nań to te z okresu po Live after death. No i całkiem ładna wizytówka Blaze'a.
Może by tak zrobić temat ogólnie o Eddie's Archive...?
Może by tak zrobić temat ogólnie o Eddie's Archive...?
To zależy od kogo się kupuje i w jakim stanie. Można to dostać tylko na allegro, ale nawet do tego trzeba mieć szczęście - rzadko jest wystawiany. Cena od 250 zł. Wiem, że istnieją 2 wydania - oba limitowane. Pierwsze posiada fioletową wkładkę (?), a drugie czerwoną (wkładki - te na które kładzie się płyty, kieliszek i mapę). Swojego czasu kupiłem pierwsze wydanie w stanie prawie idealnym (niektóre płyty i mapka mają małe ślady używania).EvE pisze:a ile kosztuje to pudełko z tymi Archiwami?
Podobno płyty zostały osobno wydane, ale ja jak narazie na taką nie natrafiłem. Są osoby, które sprzedają je osobno, ale to są płyty wyciągnięte ze wspomnianych boxów.
Mój kolega to ma ,jest tam m.in uważany przez niektórych koncert Iron Maiden Beast over Hammersmith , jest też Maiden England ,również świetny koncert .
kawałki w wykonaniu blaze`a są miażdżące świetnie śpiewa + Reach Out w wykonaniu adriana
eddie gona get you
Tam nie ma Maiden England! Może Ci się pomyliło z tym ze na BBC Archives jest parę kawałków z Doninigton 1988. Co do samego Donington to Bruce ma problemy z nie którymi partiami np. w Infinite Dreams, gdzie na Maiden England idzie mu już o niebo lepiej.RycerzHeavyMetalu pisze:Mój kolega to ma ,jest tam m.in uważany przez niektórych koncert Iron Maiden Beast over Hammersmith , jest też Maiden England ,również świetny koncert .
"So, Until The Next Time
Have a Good Sin"
wersję czerwoną można jeszcze kupić w sklepach, obejrzyjcie dokładnie półki z limitowanymi wydawnictwami
ja jestem z boksu zadowolony
ja jestem z boksu zadowolony