Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?
dla mnie Janick jest idolem od początku. zAWSZE próbowałem go nasladowac i uczę się jego solówek. no może kręcenie gitarą mi tak dobrze nie wychodzi:). a co do innych to adriana i dave również uważam za dobrych gitarzystów ale Janick poprostu jako pierwszy z nich spodobał mi się. Nawet w zespole moi koledzy gitarzyści znaleźli sobie idola z Maiden. Ja jestem Janick, kRZYSIEK - dAVE A KAROL - Adrian i to nawet pasuje:)
hehehe porównywanie.....na poczatku byłem porównywany do Dave Murray'a....a ostatnio qumpel mi powiedział ze wymiatam jak Malmsteen
troche przesadził... ale miłe sa takie rzeczy... pozatym ciesze sie ze jednak ludzie potrafią docenić Janicka i nie stawiają Dave'a i H ponad nim....
Pewnie na 100% sie udaScorpien pisze:no dobra już dyskusja skończona.... jak tak wam bardzo janick nie pasuje to sobie napiszecie petycje ze chcecie Vaia
-
Deleted User 1499
ja tam jana lubie ma zajefajne solowy jest energiczny na scenie no i plynie w nim polska krew(jakies tam powiazania moze są)
Ale brednie. Janick jest według mnie tylko dodatkiem do całości, jaki stworzyli Ironi (licząc skład z lat 83-89). Bardzo go lubię, ale tylko jako osobę (każdy lubi muzyka inaczej). Jednym może się podobać jego styl gry innym nie. Nie gadaj bzdur, że Janick jest najlepszy. On jest bardzo podobny stylem gry do Malmsteena - "dużo wywijania, mało grania". Oglądając koncert G3 z 2003 roku z zaciekawieniem obejrzałem cześć Satriani'ego i Vai'a, a po Malmsteenie rozbolała mnie głowa. Jedyną pozytywna rzeczą jaką zagrał to Voodoo Child (Slight Return). W części G3 nie pasował do nich wogóle (popisywał się, ale tak naprawdę pogrążał się tylko). Rozumiem, że każdy ma prawo do własnej opinii, ale ty totalnie przesadziłeś. Dodam jeszcze, że Adriana i Dave'a widziałem w różnorakich statystykach na najlepszego gitarzystę, ale Janicka nigdy! Dobre jest to, że masz swojego idola, ale nie pokazuj tego w ten sposób.Scorpien pisze:tak was słucham i normalnie ręce mi opadają.....Janick gers jako gitarzysta jest lepszy od Murraya i smitha razem wziętych... jeśli nie słyszeliscie nigdy jego jam session to nawet sie nie odzywajcie... Janick opanował na dobrym poziome sweep picking.. co Adrian i Dave rzadko kiedy nawet stosują.. pozatym takie solówki jak HBTN z RIR to w jego wykonaniu normalka... jest on poprostu bardziej modernistycznym gitarzystą, a dave i H zostali bardziej w swoich latkach.....proste... a jezeli ktoś mówi ze Janick jest najsłabszy ze wszystkich gitarzystów Maiden to chyba mocno sie uderzył w głowe....pozatym jest wielkim kopozytorem....
PS: Po twoim poście wygląda na to jakbyś cenił gitarzystę tylko jako solowego karierowicza, a nie za to, co włożył w zespół. Dave akurat zawsze był, jest i (mam nadzieję) będzie oddany w całości IM.
bart czy ja gdzies pisałem ze janick jest moim idolem ?? ja go oceniłem z pozycji gitarzysty..ponieważ sam mam zespół i wiem co to znaczy grać na gitarze.....pozatym nie wiem co wy tak obstajecie za Davem i Adrianem... oni są przecietnymi gitarowymi graczami... jeśi chcecie słuchac utalentowanego duetu to raczej się przełączcie na Judas Priest..... zbierając całość moich opini moge jeszcze dodać ze poprostu oprócz Bruce'a i Janicka ... nikt z Iron Maiden nie jest w stanie zrobić nawet jesli miał szanse( Adrian) solowej kariery....poprostu oni są dobrzy tylko w Iron Maiden bo do siebie pasują... a żeby rozpocząća solową kariere to trzeba byc unikalnym muzykiem, a przedewszystkim mieć poparcie w umiejętnościach....a co do malmsteen'a to dziwiło mnie wogóle ze sie zgodził na udzial w G3... ponieważ on zwyczajnie nie pasuje do tego koncertu....nie dośc ze gra w innym stroju i musiał przesiadać sie specjalnie na g3 na strój do E jak Satriani i Vai, pozatym Satch i Steve grają raczej spokojniejsza muze bardziej melodyjną.. a pzredewszystkim grają w całości nagrania na gitarze... a Yngwie ma poprostu zespół i tylko część jego projektów to nagrania solowe.....
No przynajmniej tak wywnioskowałem. Mówiąc, że nikt inny nie potrafi zrobić dobrej kariery solowej potwierdzasz tylko to, co napisałem powyżej. Co do Malmsteena: co z tego, że on ma zespół, przecież Satriani i Vai też mają. Są tak samo dobrzy w G3 jak i w solowej karierze! Jakoś nie słyszałem o Malmsteenie jako o bogu gitary. Bogiem gitary to był, jest i będzie Hendrix!
no...jest spokrewniony z moim kumplem z roku, nnawet mi pokazywal zdjecia z Ironami z koncertu w Warszawie z czasow trasy The X Factour...niektorzy to maja dobrzeJanick's lover pisze:o tak, polska krew :beer
łaaaaaaaaaaaałdomifor pisze:no...jest spokrewniony z moim kumplem z roku, nnawet mi pokazywal zdjecia z Ironami z koncertu w Warszawie z czasow trasy The X Factour...niektorzy to maja dobrzeJanick's lover pisze:o tak, polska krew :beer
A ja, że tak powiem... mam tak jak juras - nie rozróżniam ze słuchu poszczególnych gitarzystów. swoją droga, może ktoś mi powie?
W sumie po to jestem na tym forum, żeby się jeszcze wielu rzeczy o Ironach dowiedzieć.
A Janicka lubię, podobnie jak i pozostałych panów z zespołu ;D
A Janicka lubię, podobnie jak i pozostałych panów z zespołu ;D
A ja uwielbiam ich wszystkich
Ale właśnie Janicka najbardziej
:):)
-
The unbeliever
Nie wiem dlaczego,niektórzy nienawidza Janicka :guns Janick jest świetnym gitarzysta i tekściarzem i aktorem>
Na sceni wyprawia niesamowite rzeczy ze swojim Fenderem :solo
gdyby nie on Dave nadal by stał jak słóp soli w narożniku, a tak to Janick go rozruszał :rocx Dzieki nie mu cos sie dzieje na scenie.To żę czasem spartoli jakąś solówke to nie znaczy ze juz go trza nienawidzic :guns .Oto chodzi w koncertach ,ze wszystko nie jest idealne :rocx ja kocham wszystkich z Maiden A janicka lubie najbardziej bo ma przepity ryj i polską krew :rocx :beer
gdyby nie on Dave nadal by stał jak słóp soli w narożniku, a tak to Janick go rozruszał :rocx Dzieki nie mu cos sie dzieje na scenie.To żę czasem spartoli jakąś solówke to nie znaczy ze juz go trza nienawidzic :guns .Oto chodzi w koncertach ,ze wszystko nie jest idealne :rocx ja kocham wszystkich z Maiden A janicka lubie najbardziej bo ma przepity ryj i polską krew :rocx :beer
Janick jest zawalisty fajnie gra i żuca gitarą na koncercie poprostu Janick Rulez 
Ostatnio zmieniony ndz sie 28, 2005 12:13 pm przez Yogi, łącznie zmieniany 1 raz.
jakby RZucał to rozwaliłby...Yogi pisze:Janic jest zawalisty fajnie gra i żuca gitarą na koncercie poprostu Janick Rulez
Janick jest The Best to co on robi z gitara na koncertach ...
a w ogule Polska krew 
Janick miał bardzo trudne zadanie...musiał zastąpić Adriana. Wywiązał sie z tego zadania znakomicie...jednak teraz gdy Adrian wrócił...większość fanów chciałaby aby zespół powrócił do klasycznego składu...ale przecież on jest klasyczny ! wzbogacony o witamine J (czyt. Janicka) 
-
herflik
janick moim zdaniem pokazał co potrafi na x faktor i virtualu
scorpien, dave i adrian przeciętnymi graczami? ręce opadajom. czy Ty masz choć troche pojęcia o technice gitarowej?
scorpien, dave i adrian przeciętnymi graczami? ręce opadajom. czy Ty masz choć troche pojęcia o technice gitarowej?
Nie rzucaj się tak, bo jeszcze sobie coś zrobisz. Ja nie muszę go tak bardzo lubić jak ty. Co prawda ostatnio bardziej mi przypadł do gustu, ale to nie znaczy, że będę go uwielbiał bo ty tak chcesz. Każdy ma swojego idola - i to jest najlepsze.The unbeliever pisze:Nie wiem dlaczego,niektórzy nienawidza Janicka :guns Janick jest świetnym gitarzysta i tekściarzem i aktorem>
Cenię go kim jest, co wniósł do zespołu - bez Janicka to już nie to samo. Zadomowił się na dobre. Skład jest najlepszy z możliwych (zero nudy na scenie). Cieszę się z tego co jest, że zepół nadal gra, że nie zniknął ze sceny muzycznej.
Co mnie nadal irytuje w Janicku to to, że odbiera niektóre solówki Adriana (prawdopodobnie zmiana jest spowodowana przez Steve'a)
Według mnie Janick zrobił duże postępy od pewnego czasu - czuć to i słychać najlepiej na tegorocznej trasie (wogóle cały zespół gra lepiej niż wcześniej). Na takim Give Me Ed Till I'm Dead Tour grali bardzo dobrze, ale nie na 100%. Były co prawda naprawdę dobre koncerty, ale to co IM pokazało na tej trasie przekonuje mnie, że potrafią wycisnąć z siebie 200% :rocx Perfekcja, całkowite zaangażowanie oraz radość z grania heavy metalu. Porównywałem Rock Am Ring 2005 z 2003 i muszę stwierdzić, że tegoroczny bije tamten na głowę.
herflik pisze:ręce opadajom
Tak, faktycznie opadajom
tak sie składa ze wiem.... i wiem jak ja gram... i wiem jak grają np gitarzyści w zespołach jak TSA, Perfect, Turbo.... dave i adrian wcale sie od nich wiele nie różnią.... tak samo jak przereklamowany Kirk Hammet...herflik pisze:janick moim zdaniem pokazał co potrafi na x faktor i virtualu
gościu posłuchaj sobie Paul'a Gilberta czy Steva Vai... oni są dobrymi gitarzystami....a dave i adrian nie są tak dobzi więc sa przeciętni....a własnie najlepiej to sobie looknij na taki koncert G3 Live In Denver 2003: Satriani, Vai, Malmsteen... jak już skończys z tym... to pomyśl 2 razy.. najlepiej ochloń.. i wtedy pisz na forum...