A ja mam nadzieję, że tak nie będzie, wolę żeby stanęli na czymś naprawdę dobrym nizstworzyli gniot, od których teraz sie roi... ale to chyba nie na ten temat Rycerzu?ThunderBird pisze:mam nadzieje ,że Ironi zamiast tymi trasami retro ,które za dużo nie wnoszą , pójdą za ciosem i będą przygotowywać następną płytę.
Run to the Hills-czy powinno być usunięte z setu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Run to the Hills-czy powinno być usunięte z setu
już nie Rycerzu ,a po za tym dlaczego zakładasz ,że miałby być to gniot ,mając w składzie Steva Harrisa ,Adriana Smitha czy Bruca nie tworzy sie gniotów , jestem pewien ,że będzie to co najmniej dobra płyta
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Thunder: Byłes kiedyś zawiedziony setem maidenów? Kompletnie nie podobała ci się któraś piosenka (czyt. któraś była gniotem? :> ) ?
Jeżeli nie to po co narzkeać. Snuć marzenia dot. setlist można, czemu nie. Uważam, że Maiden zaskoczą nas pozytywnie.
Jeżeli nie to po co narzkeać. Snuć marzenia dot. setlist można, czemu nie. Uważam, że Maiden zaskoczą nas pozytywnie.
bo ja zasadniczo wole teraz te powtórki. Ten album nowy, trasa i uważam ze powinni skończyć w dobrym guście. i zrobić trase Golden Years i następna (NPFTD-X). Ale to tylko jest to co ja bym wolała od zespołu.
Aha i nie zakłądam że byłby to gniot, ale taka możliwość też istenieje.
ps. Dla mnie na zawsze pozostaniesz Rycerzem
, ale to wynika z sympatii :]
Aha i nie zakłądam że byłby to gniot, ale taka możliwość też istenieje.
ps. Dla mnie na zawsze pozostaniesz Rycerzem
gniot? ci ludzie 2 lata temu stworzyli moim zdaniem jedna z dwoch najlepszych plyt w historii zespolu (druga to killers) wiec dlaczego teraz mialby byc gniot? poza tym jestem pewny ze steve nie dopuscilby do wypuszczenia niczego co nie byloby na pewnym poziomie, nawet jesli by to oznaczalo brak nowej plyty w ogole...
"everybody lies"
To Twoje zdanieBizon pisze:moim zdaniem jedna z dwoch najlepszych plyt w historii zespolu (druga to killers
(patrz Edguy - EPka Superheroes)
Tak ,ale Harris kiedyś powiedział ,że nie wyobraża sobie sytuacji by nie nagrywali płyt tylko jeździli sobie na koncerty. To troche tak jak z piłkarzem ,który przechodzi do ligi japońskiej , zarabia dużo ,dużo sie nie namęczy ale już sie wiele nie nauczy i to jest emerytura .
Zresztą nie podzielam obaw o nową płyte, Ironi jeszcze w historii gniota nie wydali ,więc dlaczego mieliby wydać go teraz. Ja tam licze na jeszcze 3 studyjne płyty i mysle ze jest to realne.
A jak mają jeszcze zagrać tą trase z powerslave, somewhere in time seventh co dla mnie w sumie będzie dobre bo uwielbiam tę płyty to sądze ze zagrają jednak Troopera i Halloweed be thy Name bo koncert bez tego jest jakiś taki niepełny.
Zresztą nie podzielam obaw o nową płyte, Ironi jeszcze w historii gniota nie wydali ,więc dlaczego mieliby wydać go teraz. Ja tam licze na jeszcze 3 studyjne płyty i mysle ze jest to realne.
A jak mają jeszcze zagrać tą trase z powerslave, somewhere in time seventh co dla mnie w sumie będzie dobre bo uwielbiam tę płyty to sądze ze zagrają jednak Troopera i Halloweed be thy Name bo koncert bez tego jest jakiś taki niepełny.
Nie róbmy z nich starych dziadków.EvE pisze: wolałabym ostatnią płytę za rok i potem te trasy retro zwłaszcza ze ich kariera zbliża się ku końcowi.
Nie wydaje mi się aby na miejscu bylo porównywanie IM z Edguy`em.A zespoły które też bardzo lubiłam zaczęły wydawać jakieś smrody nie do słuchania a wydaje mi się że oni też by nie dopuścili do wydania jakiegos gniotu. a jednak.
(patrz Edguy - EPka Superheroes)
-
ropuch
popieram.ThunderBird pisze:Dziś słuchałem TNotB i doszłem do wniosku że ten utwór jest zdecydowanie słabszy od np.Prisonera czy CotD , a mimo od wielu lat ciągle jest w secie, myślałem że Ironi zagrają na tej trasie Prisonera, który wypadł by napewno świetnie ,albo 22 Acacia Avenue, ale nie ,zagrali natomiast ogranego Run to the Hills .
Dziwi mnie to bo jest tyle świetnych utworów na Numberze ,że spokojnie mogliby choć raz zmienić go na coś innego. Run brzmi już troche nieświerzo i każdy zna go na pamięć.
Ja uważam że na następnej trasie powinien go zastąpić jakiś inny utwór z Numbera ,a jakie jest wasze zdanie?
i zarazem pragne dodac, ze Prisoner to chyba jeden z najlepzych kawalkow, ktore mozna sobie poryczec na koncertach i bylem zdegustowany jego brakiem na tegorocznym Mystic Fest.
ja też mam taką nadzieję, bądźmy dobrej myśliThunderBird pisze:Zresztą nie podzielam obaw o nową płyte, Ironi jeszcze w historii gniota nie wydali ,więc dlaczego mieliby wydać go teraz. Ja tam licze na jeszcze 3 studyjne płyty i mysle ze jest to realne.
Moze porównywanie ich jest nienajmiejscu, bo Edguy to zespół w miarę nowy, ale podałam to jako przykłąd, a jest jeszcze trochę rzeczy co mnie zaskoczyło, ale nie będe pisać jakich.Bartdeath pisze:Nie wydaje mi się aby na miejscu bylo porównywanie IM z Edguy`em. Nie ten poziom i lata na scenie.
Zreszta widać że kariera IM 'zwalnia' i nie ma sie co oszukiwać, że wiele już nie będzie w przyszlości.
Zreszta ja nie czuje jakiejś wielkiej potrzeby na nowy album, bo itak tego jest teraz od groma
To ten temat jeszcze jest???
Myślałem, że juz został zamkniety... Ale powiem ( a raczej napisze ) , że ładne offtopy sie tutaj zrobiły 
Ale bredzisz Eve, ale bredziesz... chyba znowu jakieś ciasta w proszku zarzuciłaś. No z resztą nie tylko Ty.
Co to wogóle ma być. Jak czytam, że ktoś 'nie chce raczej nowych albumów' z obawy, że mogą być dupiate to nie wiem czy się śmiać, płakać czy wyrzygać w agonii resztki obiadu. Dawno takich bzdur nie czytałem. Za 10 lat ktoś być może odkryje asteroidę, który zgładzi nas wszystkich, więc po co żyć, od razu sie pozabijajmy.
Nowa płyta jakakolwiek by nie była, będzie kolejnym albumem Maiden! I choć nie spodziewam się niewiadomo czego to jestem pewien, że Harris i reszta zaserwują nam conajmniej średnio-dobry kawałek muzyki (a znając życie będzie lepiej). Nie mówię już nawet o genialnej otoczce i nowym, świeżym klimaciku na trasach promujących nowe albumy. Przecież DOD Tour było jedną z najciekawszych!
Chłopaki się starzeją i za jakiś czas definitywnie skończą grać, a niektórzy z Was potrafią jeszcze gardzić nie wydanymi jeszcze nawet albumami z powodu głupich przesłanek, nędznych obaw - niczym nie uzasadnionych.
Co to wogóle ma być. Jak czytam, że ktoś 'nie chce raczej nowych albumów' z obawy, że mogą być dupiate to nie wiem czy się śmiać, płakać czy wyrzygać w agonii resztki obiadu. Dawno takich bzdur nie czytałem. Za 10 lat ktoś być może odkryje asteroidę, który zgładzi nas wszystkich, więc po co żyć, od razu sie pozabijajmy.
Nowa płyta jakakolwiek by nie była, będzie kolejnym albumem Maiden! I choć nie spodziewam się niewiadomo czego to jestem pewien, że Harris i reszta zaserwują nam conajmniej średnio-dobry kawałek muzyki (a znając życie będzie lepiej). Nie mówię już nawet o genialnej otoczce i nowym, świeżym klimaciku na trasach promujących nowe albumy. Przecież DOD Tour było jedną z najciekawszych!
Chłopaki się starzeją i za jakiś czas definitywnie skończą grać, a niektórzy z Was potrafią jeszcze gardzić nie wydanymi jeszcze nawet albumami z powodu głupich przesłanek, nędznych obaw - niczym nie uzasadnionych.
KMFDM
No rzeczywiście macie racje, to nie jest tak, że nie chce w ogóle nowej płyty, ale póki co bardzo chciałąbym zobaczyć i o wiele bardziej trase z utworami z Powerslave, SiT, SSoaSS.
A album moze poczekać, chociaż jak mam wybierać to wolę te powtórki.
A nie lepiej by bylo jakby grali utwory ktore wczesniej nie byly na koncertach fakt ,ze ciezko bylo by wybrac.
Run To The Hills jest ok :solo
Run To The Hills jest ok :solo
Ja także bardzo liczę na taką trasę, ale również chciałbym posłuchać sobie nowego albumu (jednak w większym stopniu liczę na trasę TED).EvE pisze:No rzeczywiście macie racje, to nie jest tak, że nie chce w ogóle nowej płyty, ale póki co bardzo chciałąbym zobaczyć i o wiele bardziej trase z utworami z Powerslave, SiT, SSoaSS.
To jest długi i trudny temat. Jedni chcą nowych albumów, drudzy tras z cyklu Early Days. To zależy od upodobań (wiem, ciągle tak pisze
Dobra skończmy już gadanie o trasie retro , tylko mówmy o obecnośći Run to the Hills w setliście bo o tym jest ten temat.
Moim zdaniem na Run to the Hills nie starczy miejsca w nowym secie.
Zamiast tego prędzej coś z okresu Blaza np.Sign of the Cross lub Clansman. Może zagrają coś z Somewhere in Time ,bo dawno nic nie grali z tej płyty np.Heaven Can Wait albo Wasted Years.
Moim zdaniem na Run to the Hills nie starczy miejsca w nowym secie.
Zamiast tego prędzej coś z okresu Blaza np.Sign of the Cross lub Clansman. Może zagrają coś z Somewhere in Time ,bo dawno nic nie grali z tej płyty np.Heaven Can Wait albo Wasted Years.
Ja myślę, że problem by polegał na tym, ze ciężko będzie im się ich wyuczyć, wiadomo że jak czegoś nie grali mase czasu to nie pamiętają już tak dobrze. A drugim problemem byłoby to, ze pewnie nie każdy utwór nadaje się na koncert.Premus pisze:A nie lepiej by bylo jakby grali utwory ktore wczesniej nie byly na koncertach fakt ,ze ciezko bylo by wybrac.
zaczynasz wierzyć że stanie się to co byś chciał żeby się stałoThunderBird pisze:Moim zdaniem na Run to the Hills nie starczy miejsca w nowym secie.
Ale zobacz sobie tak o
Ironi grają 17-18 utworów w secie
Podział idzie tak o:
-6 utworów z nowej płycie
-Klasyki :Halloweed ,Trooper,Wratchild,IM,Fear,Number
-utwory z innych płyt np.Infinite Dreams,2 Minutes,No More Lies,Wicker Man,coś z okresu Blaza np.Clansman
Na Run to the Hills brakuje miejsca.
Ironi grają 17-18 utworów w secie
Podział idzie tak o:
-6 utworów z nowej płycie
-Klasyki :Halloweed ,Trooper,Wratchild,IM,Fear,Number
-utwory z innych płyt np.Infinite Dreams,2 Minutes,No More Lies,Wicker Man,coś z okresu Blaza np.Clansman
Na Run to the Hills brakuje miejsca.
a czemu RTTH nie zaliczasz do klasyków? Bo teraz już nie wiem czym się kierujesz