04/10/2005 - Dream Theater - Poznań @ Arena

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Re: 04/10/2005 - Dream Theater - Poznań @ Arena

Post autor: eulogy »

Artur pisze:Ludzie gdzie jeszcze można dostać bilety??? Mówcie czy jeszcze je gdzies widzieliście. Błagam!! Jak tam nie bede to nie wiem co zrobie! :( W Arenie??? W jakichś Empikach??? Bo na Rock Serwisie i Ticket Pro już sie nie da zamówić :cry:

Na allegro dzisiaj widzialem, wiec sie pospiesz :wink: Zrob wszystko, bo pozniej bedziesz zalował :roll:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Na www.bileteria.com i www.shortcut.pl już nie ma... A nie sądzicie że po 19 wejdą do sprzedaży te droższe bileciki???? Ja jak bede musiał to wyłoże te 15 zeta więcej (właściwie 30 ale to już inna sprawa), bo wiem że warto.
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Trudno powiedziec, bo nikt nie ma pewnych informacji na ten temat. Z jednej strony na CGM napisali ze bilety sa na wyczerpaniu i mozna by sadzic, ze wszystkie bilety sie juz koncza, z drugiej zas smiem twierdzic ze firmy ktore rozprowadzaja bilety zostawily ich sobie troche, tylko po to zeby po 19 sprzedac je o te 15 zeta drozej. Ciezka sprawa ale zycze Ci zeby po 19 bilety jednak byly :wink:
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

no wlasnie, czy ktos ma do sprzedania bilet na DT?:)

prosze o kontakt na prv
Awatar użytkownika
singles
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: singles »

A ja dzisiaj dostalem :)

Mozna na necie kupic.

A tak w ogole to witam wszystkich :)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

to moze zechcesz powiedziec gdzie mozna kupic jeszcze na necie?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

eulogy pisze:Trudno powiedziec, bo nikt nie ma pewnych informacji na ten temat. Z jednej strony na CGM napisali ze bilety sa na wyczerpaniu i mozna by sadzic, ze wszystkie bilety sie juz koncza, z drugiej zas smiem twierdzic ze firmy ktore rozprowadzaja bilety zostawily ich sobie troche, tylko po to zeby po 19 sprzedac je o te 15 zeta drozej. Ciezka sprawa ale zycze Ci zeby po 19 bilety jednak byly
Dzięki Stary. Też sobie tego życze. Bardzo chce być na tym koncercie, to będzie super uczucie mieć świadomość że tylu ludzi bedzie na ich koncercie, że taka muzyka może się jednak w Polsce przebić. Co do tych firm, też mam takie zdanie. Każdy chce zarobić i taka jest prawda. Do zobaczenia na koncercie(mam nadzieje :) )
P.S. Jaką frekwencję obstawiacie??? Tak w ogóle to ile ludzi wchodzi do Areny???
Awatar użytkownika
singles
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: singles »

www.rockserwis.pl

Na poczatku napisali ze czeka na realizacje i po 2 dniach od zlozenia zamowienia wyslali, dostalem w sumie po tygodniu.

Zamowienia powyzej 150 zl - dostawa bezplatna :)
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Artur pisze:P.S. Jaką frekwencję obstawiacie??? Tak w ogóle to ile ludzi wchodzi do Areny???

http://www.posir.poznan.pl/arena.html poczytaj sobie tutaj :wink:
Z tego wynika ze 4 tys miejsc siedzacych i 3 tys stojacych, co jest raczej chyba nie mozliwe. Ja mysle ze gdzies ok 5 tys wejdzie na koncert :roll:
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Copycat »

To ja zapytam ponownie. Czy ktoś z Lublina lub okolic się wybiera? A może ktoś wie o jakimś wyjeździe organizowanym? (też z Lublina) Albo przynajmniej czy są jakieś bezpośrednie połączenia busem? Ktoś wie??????????????????????
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

Jesli o mnie chodzi to ja jade porannym pociagiem, nie pamietam dokladnie godziny. Co do busow to nie mam zielonego pojecia o polaczeniach do Poznania.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

eulogy pisze:Z tego wynika ze 4 tys miejsc siedzacych i 3 tys stojacych, co jest raczej chyba nie mozliwe
Łącznie miejsc siedzacych jest 4 tyś, ale gdy postawi się scenę to sektory z tyłu sa bezużyteczne. Więc ilość miejsc siedzących zmniejsza się pewnie do ok 2500. Poza tym naprzeciwko sceny jest "loża honorowa" która tez pewnie jest wyłączona z miejsc dostępnych na koncercie.
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Piwowarus pisze:
eulogy pisze:Z tego wynika ze 4 tys miejsc siedzacych i 3 tys stojacych, co jest raczej chyba nie mozliwe
Łącznie miejsc siedzacych jest 4 tyś, ale gdy postawi się scenę to sektory z tyłu sa bezużyteczne. Więc ilość miejsc siedzących zmniejsza się pewnie do ok 2500. Poza tym naprzeciwko sceny jest "loża honorowa" która tez pewnie jest wyłączona z miejsc dostępnych na koncercie.

No dokładnie :wink: Własnie dlatego mysle, ze z miejscami stojacymi moze byc okolo 5 tysiecy albo troszke mniej:P gdzies na jakims serwisie wyczytalem ze Dream w Polsce bedzie podziwiany przez 4 i pol-tysieczna widownie. Byłoby pieknie :D
Awatar użytkownika
Arien
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Arien »

W Rock Long Lucku i Acid Shopie biletów nie ma i już nie będzie. Byłam dzisiaj i pytałam. A co do Areny, to ta sala wg mnie niejest za duża. Byłam nieraz to wiem ;)
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Arien pisze:W Rock Long Lucku i Acid Shopie biletów nie ma i już nie będzie. Byłam dzisiaj i pytałam. A co do Areny, to ta sala wg mnie niejest za duża. Byłam nieraz to wiem ;)
To sobie na koncert nie pójde ;/
Awatar użytkownika
Arien
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Arien »

Na pewno jeszcze przez internet mozna kupić :D
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Koncert zbliża sie wielkimi krokami :D Według moich obliczen zostało jeszcze 17 dni, 17 do wielkiego wydarzenia muzycznego w kraju. Dla wielu bedzie ono wazniejsze od Mystic Festivalu czy koncertu U2. Dla mnie z cała pewnoscia bedzie to tegoroczny numer 1. Chcialem was w tym miejscu zapytac czego oczekujecie po tym koncercie :P Chodzi mi najbardziej o set. Co chcielibyscie koniecznie uslyszec a co mniej :D

Przygotowalem moj set marzeń :D Znalazł sie w nim cały Octavarium, bo mam nadzieje, ze nie omina ani jednego kwałka z tej genialnej płyty;)

1. The root of all evil
2. The answer lies within
3. These walls
4. I walk beside you
5. The glass prison
6. This dying soul
7. Hollow years
8. Hell's kitchen
8. Lines in the sand
10. Panic attack
11. Never enough
12. Endless sacrifice
13. The silent man
14. Beyond this life
15. Metropolis-part 1- the miracle and the sleeper
16. Instrumedley (motyw trwajacy okolo 10 min , podobny jak na live at budokan)
17. Disappear
18. In the name of God
19. Sacrificed sons

20. Octavarium

Czaso okolo 3h 15 min, czyli doliczajac przerwe wychodzi okolo 3,5 h czyli tyle ile obiecuja :D Byłoby pięknie :rocx
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Yaaqb pisze:
Arien pisze:W Rock Long Lucku i Acid Shopie biletów nie ma i już nie będzie. Byłam dzisiaj i pytałam. A co do Areny, to ta sala wg mnie niejest za duża. Byłam nieraz to wiem ;)
To sobie na koncert nie pójde ;/
To zależy ile możesz na tą imprezę kasy przeznaczyć. U koni kupisz na 100%, tylko że może Cię to kosztować 2 razy drożej. Ja np. na Give Me Ed Till I'm Dead Tour kupowałem bilet u koni, bo trochę przespałem i biletów nie było ani w sklepach, ani na Odyssey. Tylko, że jak normalnie kosztował 90zł na płytę, to u koni zapłaciłem 150zł na 2 tygodnie przed koncertem. A na 5 minut przed koncertem to chodziły po 350. Podobną sytuację miałem z koncertem DP w 2000 roku. Bilety były po 120, ale niestety w kasach już nie było i u koni kupiłem za 250. Proponuje zakręcić się koło Areny na początku października.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

mam prosbe.. moglby ktokolwiek napisac mi na PM przewidywany set list tzn co grali na dotychczasowych koncertach z tej trasy
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Michcio pisze:mam prosbe.. moglby ktokolwiek napisac mi na PM przewidywany set list tzn co grali na dotychczasowych koncertach z tej trasy

Jeszcze nic nie grali bo tegoroczna trasa zwana "An evening with Dream Theater" jeszcze sie nie rozpoczela. Pierwszy koncert bedzie mial miejsce 27 wrzesnia w Helsinkach. Polski koncert bedzie 6 koncertem na trasie wiec jesli poszperasz na necie to sety znajdziesz. Osobiscie odradzam, zabawa na koncercie 50 % gorsza :wink:
Mam gdzies sety z tego roku z Gigantour jak znajde to je wkleje.Byl to festiwal wiec sety byly praktycznie krotsze o polowe od tych przewidywanych na koncertach w Europie :D

July 28, 2005
San Diego State University Open Air Theater

The Root of All Evil
A Fortune in Lies
Panic Attack
Peruvian Skies
The Test That Stumped Them All
Fatal Tragedy
The Mirror
Lie
As I Am
Pull Me Under/Metropolis