04/10/2005 - Dream Theater - Poznań @ Arena
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 04/10/2005 - Dream Theater - Poznań @ Arena
a co bylo takiego w jego wygladzie? moze jakas fotka :]
Jazz is not dead, it just smells funny.
spojrz sobie na moj awatar a bedziesz mial ogolne wyobrazenieslayer pisze:a co bylo takiego w jego wygladzie? moze jakas fotka :]
Oj ja nie mam foty, ale jak zobaczyłem Petrucciego to tylko takie coś :slayer pisze:a co bylo takiego w jego wygladzie? moze jakas fotka :]
Przyznasz, że było co chwalićPiwowarus pisze:Jako, że poprzednicy strasznie powychwalali koncert
Otwarte były 2 wejścia, z czego to 2 było na przezeciwnym końcu hali, więc mało kto o nim wiedział.
Wystarczyło ruszyć dupsko i przejść naokoło Areny. Zajmowało to jakieś 3 minuty
3. Długość - nie jest to może duży minus, ale koncert 3h to chyba jednak nie jest moim zdaniem najlepszy pomysł. Pół biedy gdy siedzi się na krzesełkach, gorzej oczywiście przestać cały koncert. Trudno skupić się dokładnie przez całe 3 h
W przypadku Dream Theater mój organizm jest zdolny do ogromnych poświęceń
PS. Fajne spodnie miał Petrucci
A jakie? Jakoś nie zwróciłam uwagi
Czarne,dresopodobne, z takimi czerwonymi paskami z zapięciami, jakie maja kombinezony roboczeCopycat pisze:
A jakie? Jakoś nie zwróciłam uwagi
BTW : A mnie LaBrie mi pare razy ręke podawał, znaczy piątke przybijał
Fear pisze: BTW : A mnie LaBrie mi pare razy ręke podawał, znaczy piątke przybijał![]()
No to bedziesz mial co wspominac
Hmmm skoro nie chcesz nic mowic to jestem juz prawie pewien ze zlapales paleczke Portnoy'aFear pisze: Stałem na samym środeczku sceny przy barierkach, ale nic więcej nie mówie, bo zepsuje mą recenzje z koncertu
No baaaaa:]kocian_jr pisze:Fear pisze: BTW : A mnie LaBrie mi pare razy ręke podawał, znaczy piątke przybijał![]()
![]()
No to bedziesz mial co wspominac
Nie no co Tykocian_jr pisze:Hmmm skoro nie chcesz nic mowic to jestem juz prawie pewien ze zlapales paleczke Portnoy'aFear pisze: Stałem na samym środeczku sceny przy barierkach, ale nic więcej nie mówie, bo zepsuje mą recenzje z koncertu![]()
Alke powiem Ci , że się wkurzałem bo Portnoy widział chyba tylko prawą strone, a środek i lewą opuszczał, gdy rzucał pałeczki
ale tak czy siak podziwiam Mike'a: grac utwor i jednoczesnie rzucac paleczkami - czy jemu samo granie tych skomplikowanych partii nie wystarcza? 
jak czytam co tu piszecie to zaczynam żałować, że nie pojechałem...:/ ale jakoś przeboleję 
No pewnie, że niekocian_jr pisze:ale tak czy siak podziwiam Mike'a: grac utwor i jednoczesnie rzucac paleczkami - czy jemu samo granie tych skomplikowanych partii nie wystarcza?
Hm, i to chyba też mu nie wystarczało, bo oprócz tego, przez cały koncert z uporem maniaka pluł na perkusje... Jedna taka "porcja" to prawie Petrucciego w głowe trafiła
Macie jakieś propozycje po co on to robił? Gary nawilżał czy co? 
I powiedzcie mi jeszcze po co Rudess'owi był ten kask/chełm?

I powiedzcie mi jeszcze po co Rudess'owi był ten kask/chełm?
Mam pytanie, czy po koncercie rzucił ten hełm w publikę? Bo nie pamiętam. A gdy siedziałem w Mc'Donalds przy wylocie z Poznania, to razem z 4 osobową grupą wszedł do niego gość z takim czarnym z białymi elementami hełmem na głowie. Nie pasowało mi właśnie to, że nie widziałem wyrzutu hełmu w publikę, a ten gość ewidentnie miał coś bardzo podobnego.Copycat pisze:I powiedzcie mi jeszcze po co Rudess'owi był ten kask/chełm?
Dla picu, żeby śmiesznie było
Portnoyowi jak widac nie wystarczy kręcenie i rzucanie pałkami, to sobie pluje też
Portnoyowi jak widac nie wystarczy kręcenie i rzucanie pałkami, to sobie pluje też
....where images and words are running deep...
No nie ma co-zajebisty koncert i kropka. Długość w sam raz, set lista też spox, chociaż nie znałem kilku kawałków, szkoda że z "Awake" tylko Caught In A Web...A gdzie Voices???? No dobra wiem, Voices było w przerwie grane ale to nie dokładnie to czego oczekiwałem
Mogliby też zagrać These Walls ale to takie moje subiktywne odczucie. Zresztą nie chce narzekać bo nie ma na co :rocx Jak na drugą część wyszli z As I Am i Endless Sacrifice to myślałem że zemdleje z wrażenia, i potem jeszcze rewelacyjny In The Name Of God. Długo będę miał ten koncert w pamięci. Okazało się że Poznań to znowu nie taka dziura
Fajne miasto, ale przerąbanie dużo bloków tam macie. I Media Markt fajnie uposażony bo nabyłem tam przed koncertem "The Warning" Queensryche i "Politics Of Ecstasy" Nevermore, których nigdzie nie mogłem dotąd dostać. Tak więc wizyta okazała się podwójnym sukcesem :rocx
P.S. Polecam knajpe "Sioux" - niezłe jedzenie tam mają
P.S. Polecam knajpe "Sioux" - niezłe jedzenie tam mają
Szczerze to nic takiego nie pamiętam, a stałam pod samą sceną. Może Rudess od kogoś pożyczył? Nie sądzę żeby tym rzucał, mógłby kogoś uszkodzić.Piwowarus pisze:Mam pytanie, czy po koncercie rzucił ten hełm w publikę? Bo nie pamiętam. A gdy siedziałem w Mc'Donalds przy wylocie z Poznania, to razem z 4 osobową grupą wszedł do niego gość z takim czarnym z białymi elementami hełmem na głowie. Nie pasowało mi właśnie to, że nie widziałem wyrzutu hełmu w publikę, a ten gość ewidentnie miał coś bardzo podobnego.Copycat pisze:I powiedzcie mi jeszcze po co Rudess'owi był ten kask/chełm?
Albo mu ukradli
Steak a la tępa strzała w zadzie bizona :>Artur pisze:P.S. Polecam knajpe "Sioux" - niezłe jedzenie tam mają Very Happy
Nie przesadzasz??? Nic wykwintnego ale najeść się idzie. Ważne że było otwarte o tej 1 w nocy kiedy tam byliśmy :rocx A jak Ci nie smakuje to zjedz w "Sphinxie"Yaaqb pisze:Steak a la tępa strzała w zadzie bizona :>
nic dodać nic ująć
koncert genialny i tyle
hehe w połowie wstępu do Octavarium zorientowałem się że stoję osłupiały z otwartą gębą (z wrażenia)
i tak popatrzyłem po ludziach wokół mnie że nie tylko ja tak miałem 
hehe w połowie wstępu do Octavarium zorientowałem się że stoję osłupiały z otwartą gębą (z wrażenia)
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
Ale tam naprawdę jest takie danie i jest całkiem smaczneArtur pisze:Yaaqb napisał:
Steak a la tępa strzała w zadzie bizona :>
Nie przesadzasz???
Przyznam się bez bicia na mnie wypadłokocian_jr pisze:
PS: przed koncertem tuz przede mna stal dosc wysoki gosciu w koszulce SanktuariumPrzyznać się - który to?
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 017