Trooper-klasyk czy przeciętniak
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Trooper-klasyk czy przeciętniak
hbeheh
ja znam tylko kurcze trzeba sie z nim skontaktowac;) a ze chwilowo z nami hetfield 2 śpiewa no to trza zagrac i go sprawdzic...
No znam... To jaDosiek pisze:A właśnie, zna ktoś dobrego wokalistę z okolic Wałbrzycha?
zdecydowanie klasyk !! wersja albumowa wypada prezciętnie za to na żywo jest totalny roz..
armia której nic nie zatrzyma aj wracają wspomnienia 
Kiedyś była jakas ankieta o tym która piosenka IM ci si enajbardziej podoba. No wiadomo ankieta bez senu. No ale ja wybrałam właśnie Troopera. Klasyk nad klasyki za ten riff imitujący tetęt koni, za tekst, za wokal brucea.
Utwór jest rewelacyjny - kapitalna kompozycja, świetne są zwłaszcza dwie gitary no i wokal i bas i perkusja.... słowem rewelacja. Nie ma chyba słabych punktów.
Co do wykonywania go na koncertach - nigdy mogą nie przestawać go grać... Bruce z flagą, chłopaki z wiosłami na środku sceny - no bez tego to nie byłoby koncertu.
:rocx :rocx :rocx
Co do wykonywania go na koncertach - nigdy mogą nie przestawać go grać... Bruce z flagą, chłopaki z wiosłami na środku sceny - no bez tego to nie byłoby koncertu.
:rocx :rocx :rocx
nothing... just Maiden
Moim zdaniem utowr The Trooper zasługuje na miano klasyka.Fakt,ze słyszelismy go juz na zywo tyle razy,ze mogliby go w setlistach pomijac dla innych nie granych wczesniej utworow,ale to nie zmienia tego ze piosenka jest kapitalna.U mnie ze sluchaniem tej piosenki jest tak,ze słucham jej teraz głownie słuchajac koncertowek,a rzadko w wersji studyjnej,na koncertowkach wychodi lepiej,ma wiekszego pałera.
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
a mi w sumie ostatnio bardziej sie studyjna wersja podoba....nie wiem czemu...ale jakoś bradziej mi podchodzi....
The Trooper... co tu dużo pisać: po prostu wspaniały klasyk. Wymiata
i oby stale był w secie :rocx Ten wokal, te gitary, to wszytko!!! Ta piosenka naprawde robi wrażenie
i oby stale był w secie :rocx Ten wokal, te gitary, to wszytko!!! Ta piosenka naprawde robi wrażenie
Powiem tak: geniusz Trooper'a tkwi w jego prostocie 
- APPARITION
- -#Prisoner

tak THE TROOPER TO KLASYKA=PODOBNO JEDNA Z ULUBIONYCH PIOSENKE STEVE'A OBOK AFRAID TO SHOOT STRANGERS TAK PRZYANJMNIEJ WIEM ZE JEST TO ULUBIONY EDDIE STEVE'A A ZRESZTĄ MA GO WYTATUOWANEGO I NIEZIEMSKIE SOLÓWKI!!!!!! 
Pisz troche wolniej bo robisz błędy...APPARITION pisze:tak THE TROOPER TO KLASYKA=PODOBNO JEDNA Z ULUBIONYCH PIOSENKE STEVE'A OBOK AFRAID TO SHOOT STRANGERS TAK PRZYANJMNIEJ WIEM ZE JEST TO ULUBIONY EDDIE STEVE'A A ZRESZTĄ MA GO WYTATUOWANEGO I NIEZIEMSKIE SOLÓWKI!!!!!!
A co do tematu: Trooper to dla mnie bomba, świetnie wypada na zywo, wersja albumowa troche mi sie przejadła, ale tylko troche
Witam wszystkich. Zgadza się, Trooper to klasyk, i chyba jeden z moich ulubionych kawałków Ironów.Szczególnie fajnie brzmi na Death On The Road. :rocx
szczerze mówiąc kawałek mnie specjalnie nie rusza. IMO taki sobie mało ambitny utwórek, tylko solówka gitarowa pod koniec jest niezła.
Trooper bardzo fajny kawałek ale po pewnym czasie sie nudzi
Tyle :rocx
Tyle :rocx
Sztuką wielką jest zrobić kawałek, który rusza z miejsca. Jeszcze większą sztuką jest skomponować go tak by po przesłuchaniu zapadał w pamięć na długo. Taka kompozycja udała się maiden wielokrotnie. Jednym z takich przypadków jest Trooper. Ten kawałek wymiata i nie wyobrażam sobie koncertu bez niego.
Trooper to klasyka Nieziemskie Solówki,Podstwa na Koncettach prawdziwe bóstwo
Pacior
Zdecydowanie klasyk, wymiatacz. Świetna melodia, genialne solówki.
Klasyk i tyle. A psioczenie na niego to pewnie w 90% przypadków zwyczajny przesyt, w końcu jest na każdej koncertówce Maiden i jest grany na każdym koncercie, podobnie jak "Run To The Hills", który jednak mniej cenię.
klasyk ale jednak wypada najlepiej na koncertach ma w sobie siłe