Different World - oceny, wrażenia, recenzje!

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

hybrydek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!

Post autor: hybrydek »

A niech już będzie ten DW... Mnie ten kawałek bardzo się podoba...
Co że jest troche schematyczny... Jest DOBRY :wink:

A na koncertach i tak pewnie lepiej wyjdzie...
Pamiętajcie, że chłopaki coś wspominały o zagraniu całego AMOLAD live...
Może być ciekawie...

Akurat Moonchild leci w głośniku :P
Freeze pisze:St. Anger tour Mety - nowa płyta i 2 kawałki z niej na trasie...
Dobrze ci się kojarzy... Tyle, że to było NA ŻYCZENIE FANÓW :?
executioner
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: executioner »

To jest jeden wielki SHIT :guns i w dodatku jeszcze komercyjny. Śmierdzi na odległość dance of death i jakies te riffy niepoukładane. Zywy dowód na to że smith nie powinien był powracać do IM bo narazie jedyny dobry kawałek jaki wymyślił od tego czasu to wickerman. Jak dla mnie ten facet już sie dawno skończył. O ile sie wogule zaczął.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

w tej jego paplaninie wychwycić można jedno słowo ciekawe... komercja. tak się składa że mi też to przyszło do głowy. tłumacze sobie że maiden nie to nie dotyczy ale nie mogę się oprzeć wrażeniu że ten kawalek to komercyjna papka :?
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Matek pisze: ale nie mogę się oprzeć wrażeniu że ten kawalek to komercyjna papka
i w jakimś Tonym Hawku będzie.... :P Ale on jest tak samo komercyjny, jak i Wildest Dreams- po prostu nieskąplikowany otwieracz :wink:
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Bardzo podoba mi się Different World.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

TNOTB też był w Tony Hawk'u :) Tak apropo.
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Właśnie chciałem podkreślić to powyższe ;p
Zywy dowód na to że smith nie powinien był powracać do IM bo narazie jedyny dobry kawałek jaki wymyślił od tego czasu to wickerman. Jak dla mnie ten facet już sie dawno skończył. O ile sie wogule zaczął.
Rozumiem, że każdy ma swoje zdanie ale tutaj musze stanowczo zaprzeczyć. Akurat Smith jest jak dla mnie autorem (albo współautorem) najlepszych kawałków na dwóch ostatnich albumach. I jak dla mnie najlepszym gitarzystą. Kreatywności mu nie brakuje a do tego gra solówki lepiej niż Janick, który zupełnie spartolił np tę z 666.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Freeze pisze:Rozumiem, że każdy ma swoje zdanie ale tutaj musze stanowczo zaprzeczyć. Akurat Smith jest jak dla mnie autorem (albo współautorem) najlepszych kawałków na dwóch ostatnich albumach. I jak dla mnie najlepszym gitarzystą. Kreatywności mu nie brakuje a do tego gra solówki lepiej niż Janick, który zupełnie spartolił np tę z 666.
ja też uważam że smithowi nie brakuje pomysłów choć dla mnie najlepsze kawałki z gitarzystó napisał janick. zresztą nie zwracaj uwagi na jego (executioner) teksty ;)
Awatar użytkownika
Katarn
-#Invader
-#Invader

Post autor: Katarn »

WICKER MAN pisze:
Katarn pisze:Wicker ---> czemu Prowlera nie zagrają? na każdej trasie promującej nowy album wynajdują jakieś starocie (ostatnio Lord Of The Flies czy Can I Play...) więc może
Bo grali go na trasie Early Days, a wiekszosci utworow wykonywanych na tej trasie nigdy juz nie uslyszymy - poza hiciorami w stylu Trooper'a czy 666. ;)

ostatnio przynosisz nam same złe wieści :P
a ja wciąż pamiętam ten numer z koncertem w Poznańskiej Arenie. skakałem ze szczęścia, ty brutalu :P
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Abstract pisze:TNOTB też był w Tony Hawk'u Tak apropo.
Mnie nie musisz tego mówić, dzięki temu zacząłem Maiden słuchać i w ogóle muzyki :lol:
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

executioner pisze: Zywy dowód na to że smith nie powinien był powracać do IM bo narazie jedyny dobry kawałek jaki wymyślił od tego czasu to wickerman. Jak dla mnie ten facet już sie dawno skończył. O ile sie wogule zaczął.
O Jezu, rozwaliłeś mnie. :shock: :lol: :lol: Swoją ortografią i wogóle wszystkim... Ale Ty jesteś ograniczony, a powiedz mi komu Maiden zawdzięcza wiele ze swoich najlepszych hiciorów ??? Może Tobie ?
Komu zawdzięczają jedne z najlepszych riffów, solówek? Komu zawdzięczają niemal całe Somewhere In Time, na którym to właśnie Adrian gra pierwsze skrzypce!?

Tak, masz rację, mógł nie wracać do Maiden, mogli zostać z Bruce`m i robić dalej GENIALNE albumy, MIAŻDŻYĆ mdłe Maiden z Blaze`m, czy kimś innym, kiedy Blaze "zrezygnował".
Ale wrócił i pokazał na co go stać, bo w tej chwili jest zdecydowanie najlepszym gitarzystą i solówkarzem w Maiden, po tym jak Dave się wypalił, a Janick ani trochę nie przestał świrować i nie zaczął bardziej skupiać się na graniu. Nic nie mam do Dave`a i Jana, ale wiele osób Ci powie, że teraz to właśnie Adrian jest na pierwszym planie, jeśli chodzi o sprawy gitarowe w Maiden.

Także, nie opowiadaj głupot i miej do Niego szacunek, bo gdyby nie on w Maiden, to nie byłoby tych wszystkich genialnych, przepięknych muzycznych chwil, jakie Tobie i tysiącom fanów na świecie dał, razem z wszystkimi muzykami Maiden.

Ja nikogo na siłę nie przekonuję do Adriana, ale jak ktoś pieprzy głupoty, że nie powinien grać w zespole, dla którego jest stworzony (i na odwrót), to szlag mnie trafia.

Ktoś jeszcze nie chce Adriana w Maiden ??? A może jest zbyt cienki ?
Ale niektórzy ludzie mają nasrane...
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Hallowed pisze:Ale niektórzy ludzie mają nasrane...
ano mają ale Ty chyba też za bardzo dałeś sie ponieść :roll:
Hallowed pisze:Tak, masz rację, mógł nie wracać do Maiden, mogli zostać z Bruce`m i robić dalej GENIALNE albumy
akurat u Brucea pierwsze skrzypce to gral Roy, mało tam kawałków Adriana i w dodatku do najlepszych one nie należą (co nie znaczy że są złe)
Hallowed pisze:MIAŻDŻYĆ mdłe Maiden z Blaze`m, czy kimś innym, kiedy Blaze "zrezygnował".
a to jest wlaśnie w stylu Executionera...
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Matek pisze:akurat u Brucea pierwsze skrzypce to gral Roy, mało tam kawałków Adriana i w dodatku do najlepszych one nie należą (co nie znaczy że są złe)
Taki jesteś pewien ? Owszem, Adrian nie pisał u Bruce`a wiele, ale to co grał to jest bajka. Mam mnósto bootlegów DVD Bruce`a (z tras AoB i CW będzie z 15), wiele bardzo rzadkich, ciężko dostępnych i tam bardzo wyraźnie widać co się działo. Roy wiele razy wypadał po prostu bladziutko.
Albo był zmęczony, albo co, ale czemu nie grał już tak genialnie jak na albumie ?? Sam Roy przyznaje, że nie było mowy o jakichkolwiek niedociągnięciach w rytmie, czy solówkach ze strony Adriana na koncertach Bruce`a. Takie niedociągnięcia się Roy`owi zdarzały, ale nigdy się nie martwił, bo w zespole był drugi gitarzysta, który robił nawet za trzech, czyli Adrian. Wiesz jak Roy się o nim wypowiada? Wypowiada się jakby Adriana podziwiał w dzieciństwie, dokładnie tak. Stwierdza, że Adrian rozwala swoją grą rytmiczną i perfekcją. Jako widz tychże koncertów (w postaci zapisów DVD, no ale zawsze widz) mogę śmiało powiedzieć, że Roy wcale nie jest już takim geniuszem, kiedy pojawia się na scenie. Nie zawsze tak jest, ale często. I mimo, że gra solówki i riffy z zawrotną prędkością, oraz dużo komponuje, to bardzo często zdarza mu się "trącić myszką" na scenie. W związku z tym nie zgadzam się z Tobą, że to on grał ZAWSZE pierwsze skrzypce. Bo tak nie było. Na płytach miał przewagę, ale niewielką. A na koncertach to on był blady. I jego zachowanie również wyraźnie wskazywało na to, że wie co się święci, że większy aplauz zbiera Adrian. Roy nawet do niego nie podszedł ani razu...
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Hallowed pisze:Taki jesteś pewien ? Owszem, Adrian nie pisał u Bruce`a wiele, ale to co grał to jest bajka. Mam mnósto bootlegów DVD Bruce`a (z tras AoB i CW będzie z 15), wiele bardzo rzadkich, ciężko dostępnych i tam bardzo wyraźnie widać co się działo. Roy wiele razy wypadał po prostu bladziutko.
Albo był zmęczony, albo co, ale czemu nie grał już tak genialnie jak na albumie ?? Sam Roy przyznaje, że nie było mowy o jakichkolwiek niedociągnięciach w rytmie, czy solówkach ze strony Adriana na koncertach Bruce`a. Takie niedociągnięcia się Roy`owi zdarzały, ale nigdy się nie martwił, bo w zespole był drugi gitarzysta, który robił nawet za trzech, czyli Adrian. Wiesz jak Roy się o nim wypowiada? Wypowiada się jakby Adriana podziwiał w dzieciństwie, dokładnie tak. Stwierdza, że Adrian rozwala swoją grą rytmiczną i perfekcją. Jako widz tychże koncertów (w postaci zapisów DVD, no ale zawsze widz) mogę śmiało powiedzieć, że Roy wcale nie jest już takim geniuszem, kiedy pojawia się na scenie. Nie zawsze tak jest, ale często. I mimo, że gra solówki i riffy z zawrotną prędkością, oraz dużo komponuje, to bardzo często zdarza mu się "trącić myszką" na scenie. W związku z tym nie zgadzam się z Tobą, że to on grał ZAWSZE pierwsze skrzypce. Bo tak nie było. Na płytach miał przewagę, ale niewielką. A na koncertach to on był blady. I jego zachowanie również wyraźnie wskazywało na to, że wie co się święci, że większy aplauz zbiera Adrian. Roy nawet do niego nie podszedł ani razu...
ale my przecież rozmawiamy o komponowaniu :P ;) ja nigdy nie powiedzialem że roy jest lepszym gitarzystą... poprostu caly czas byla mowa o kompozycjach, pisaniu utworów etc. :lol:
a co do tego że jesteś bezkrytyczny w stosunku do adriana to wszyscy wiemy 8)
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Tak sprawdziłem z ciekawości, bo nie pamiętałem dokładnie kto co komponował... i wychodzi na to że H tylko 4 kawałki komponował? Killing Floor, Machine Men, Road To Hell i Welcome to The Pit...plus świetny Ghost Of Kain, ale to B-side :wink: Trochę mało, ale rzeczywiście wszystkie świetne...ale na tych dwóćh płytach Bruca innych kawałków nie było :D No może Pit najsłabszy a najlepszy Machine Men- uwielbiam ten kawałek :D
hybrydek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: hybrydek »

Jeżeli o mnie chodzi to Adrian jest moim ulubionym gitarzystą obok Kirka Hammeta, Saschy Gerstnera i Kaia Hansena :wink: Genialny facet...

EOT - gadamy o DW :roll:
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Matek pisze:ale my przecież rozmawiamy o komponowaniu ja nigdy nie powiedzialem że roy jest lepszym gitarzystą... poprostu caly czas byla mowa o kompozycjach, pisaniu utworów etc.
a co do tego że jesteś bezkrytyczny w stosunku do adriana to wszyscy wiemy
Dobrze, skoro o komponowaniu, to Roy ma przewagę. Ale tak jak Tobie napisałem - bycie genialnym na albumie, a często kompletnie nieodzwierciedlanie tego na żywo (o co przecież w muzyce też chodzi), to dla mnie nie jest bajka.

Może i jestem bezkrytyczny w stosunku do Adriana, ale nie jestem głuchy, ani ślepy (nie mówię, że Ty tak uważasz, czy coś) i na szczęście zdaję sobie sprawę, że jest wielu innych, LEPSZYCH gitarzystów. Wirtuozów.

Dlatego mylą się ci, którzy myślą, że kompletnie nie ma dla mnie żadnych innych gitarzystów, że Adrian jest dla mnie jak Bóg, czy coś takiego. Nie jest tak, samo to, że widzę i słyszę lepszych od Niego może o tym świadczyć.

Nie wmawiam też nikomu na siłę, że Adrian jest geniuszem, wirtuozem i wogóle cacy, bo jak komuś się nie podoba, to i z gówna bata nie ukręci (sorry).

Wszystko to napisałem pod wpływem idiotycznych zarzutów executionera.
Bo takie bzdury, że niepotrzebnie Adrian wracał do Maiden, że nie potrafi komponować, to tylko o kant tyłka roztrzaskać.

No chyba, że jest Was więcej tych, którzy tak uważają, że Adrian nie nadaje się do Maiden i że to, co wyszło z pod jego ręki to, jak to ujął executioner - SHIT. Hę ?

I z całym szacunkiem dla Roy`a, bo komponuje i gra na albumach jak natchniony, ale często na koncertach był bladziutki i po prostu nie dawał z siebie wszystkiego.
Że też wspomnę jeszcze o tym, kiedy to Adrian grywał solo w Tears Of The Dragon na europejskiej części trasy CW, reakcja publiczności była wszędzie taka, jakby jeździli kilka lat Maluchem, a nagle przesiadli się do Mercedesa klasy S...
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Hallowed pisze:Dobrze, skoro o komponowaniu, to Roy ma przewagę. Ale tak jak Tobie napisałem - bycie genialnym na albumie, a często kompletnie nieodzwierciedlanie tego na żywo (o co przecież w muzyce też chodzi), to dla mnie nie jest bajka.
a ja wcale nie zaprzeczam więc nie ma sensu się wysilać w przekonywaniu mnie 8)
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Spoko Matek :beer , EOT bo jak władza zobaczy... :)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Uwielbiamy grę Adriana i uważam, że solo w DW jest jego jednym z lepszych (moim zdaniem). Jego gra jest nieziemska.

Jestem szcześliwy, że na AMOLADzie tak się udzielał. Będzie świetny album.

Hallowed, możesz udostępnić solówkę Adriana w Tears zagraną pod nieobecność Roya Z na trasie?
ODPOWIEDZ