ale organizatorzy chyba wiedza co gdzie i kiedy mozna zrobic
Somewhere Back In Time World Tour '08
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Somewhere Back In Time World Tour '08
no to zalezy jesli bylby to stadion ktory ma brac udzial w euro to wiadomo
Ironi mają zagrać koncerty w Madrycie i Lizbonie na Rock In Rio, 2gi show w Paryżu jest niemal pewne.... Lauren ma otwierać wiele z koncertow , Tampere niemal sprzedany 
a malo to metalowych bandow na ziemii... niech gra sobie sama gdzies...faust pisze:Lauren ma otwierać wiele z koncertow , Tampere niemal sprzedany
Dokładnie. Ludzie idą na Maiden i mają nadzieję posłuchać jeszcze czegoś dobrego to oni muszą Lauren wciskać
Do dupy
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Zawsze można popatrzeć a nie posłuchaćvyrus pisze:Dokładnie. Ludzie idą na Maiden i mają nadzieję posłuchać jeszcze czegoś dobrego to oni muszą Lauren wciskaćDo dupy
PS. Ktoś tu ma kopa w jajca za nieprawdziwe info :angry
Budziol - no racja, aczkolwiek średnie mam zaufanie do rodzimych organizatorów, po tym jak dali plamę z ostatnią trasą ;d
Hmm a ta informacja o Bratysławie to też lipa? O_o
Przecież na ostatniej trasie zespół nie chciał u nas grać.Freeze pisze:Budziol - no racja, aczkolwiek średnie mam zaufanie do rodzimych organizatorów, po tym jak dali plamę z ostatnią trasą ;d
Tak.
No takie jest życie - żeby coś osiągnąć trzeba albo bardzo zapracować, albo mieć dużo szczęścia.herki pisze:I trzeba się kuć...
:buahaha: Skromny bonusik z mojej strony :beer
Da5id pisze:Przecież na ostatniej trasie zespół nie chciał u nas grać.
Jak mogli nie chciec bo co dla Zydow i Polakow nie graja jak Axl?
Nie zagrali bo nasi organizatorzy dali ciala, za malo kasy jak zwal tak zwal rozmowy byly tylko czegos nie dograli.
We wczesniejszych latach nie bylo z tym problemu wiec to nie zespol nie chial tylko LN zabral sie do tego jak do jeza bo wolal inne koncerty zorganizowac
Rod Smallwood mówił co innego, ale pewnie i tak Ty jesteś lepiej poinformowany.Budziol pisze:Nie zagrali bo nasi organizatorzy dali ciala, za malo kasy jak zwal tak zwal rozmowy byly tylko czegos nie dograli.
nie no spoko moze ja mam zle info.Da5id pisze:Rod Smallwood mówił co innego, ale pewnie i tak Ty jesteś lepiej poinformowany.
czemu wiec nie chcieli zagrac akurat u nas?
Ponoć ,według Smalla nie było u nas odpowiednich i odpowiedzialnych organizatorów shows , na dodatek po Mysticu mieli złe doświadczenie...
To jeden z tych kraików gdzie muzykę metalową cenzuruje się i tworzy indeksy zakazanych utworów i artystów , to odpych Maiden czy Ozza - oni mięli już z tym problemy!
.... (.. !!! .) wszystko zależy ile Maideni chcą zagrać gigs w EU , jeśli tylko kilkanaście to Polska odpada , a chyba tak będzie!!! :angry
To jeden z tych kraików gdzie muzykę metalową cenzuruje się i tworzy indeksy zakazanych utworów i artystów , to odpych Maiden czy Ozza - oni mięli już z tym problemy!
.... (.. !!! .) wszystko zależy ile Maideni chcą zagrać gigs w EU , jeśli tylko kilkanaście to Polska odpada , a chyba tak będzie!!! :angry
czyli oboje mamy poniekąd racje 
... taaaaaaaaa ... poniekąd to racje mają także Ci którzy twierdzą że Ironi aktualnie grają tylko dla kasy - skoro polskiego dziadostwa* nie stać na ich koncert to i tutaj nie grają.
* organizatorzy etc.
* organizatorzy etc.
mnie tez sie tak wydaje
dltego wine upatruje po stronie organizatorow nie zespolu
u nas jak ktos nie zarobi 1000% to nie wchodzi w interes
dltego wine upatruje po stronie organizatorow nie zespolu
u nas jak ktos nie zarobi 1000% to nie wchodzi w interes
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ja upatruje tez winy w postawie fanow i slabej sprzedazy nowej plyty. AMOLAD nadal nie ma u nas zlota. Jestem pewien, ze gdyby w pierwszym miesiacu uzyskali u nas 10.000 sprzedanych egzemplarzy i status zlotej plyty (a zatrzymali sie na jakichs 8-9.000) to mogliby przyjechac do nas w tym roku... A tak woleli zrobic jeden wspolny gig dla Czechow, Polakow i Slowakow. 
To strasznie dziwne zjawisko , bo album był rewelacyjnie notowany w Polsce , dużo lepiej od Nightwish czy Gahana - które są "złote"... To wszystko kupy się nie klei , widocznie metalowcy są grupą odbiorców zdecydowanie nastawioną na MP3 , SKANDAL... :angry
oczywiście moje zdanie nie ma tu nic do rzeczy, ale od dłuższego czasu osobiści irytuje mnie nastawienie iron maiden tylko na zysk. to trochę smutne, że nie zagrają tam gdzie nie zarobią kupy kasy za występ. jasne, że nikt nie będzie grał za darmo, ale maidenów jakoś nigdy nie stać na żaden taki gest w stronę fanów czy coś w tym rodzaju. a jest wiele zespołów, które jakoś mogą często zagrac nawet po kosztach, albo na granicy opłacalności (wzorem tu jest die toten hosen, chociaż to trochę inna bajka). a przeciez nie przymierają oni głodem, że muszą na każdym koncercie miec wielki zysk. a te ich trasy, to tez nie porywają jakimiś wspaniałymi efektami, czy oprawą. i tak wszystko jest schematycznie oklepane już od wielu lat. lubię ten zespół i może nie mam prawa tego się czepiac. ale tak marudzę i wiem, że ich to nic nie obchodzi, ale takim zachowaniem jednak traca duzo w moich oczach...
ech, chciałbym, zeby u nas zagrali. może się uda
ech, chciałbym, zeby u nas zagrali. może się uda
Nie chodzi jak zaznaczyłeś o środowisko ludzi słuchających heavy metalu i innych odmian tej muzy . Problem jest w tym , że w naszym kraju jest ogólne przyzwolenie na kradzież nie tylko muzyki ale też oprogramowania komputerowego innych podobnych . I takie są fakty .faust pisze:To strasznie dziwne zjawisko , bo album był rewelacyjnie notowany w Polsce , dużo lepiej od Nightwish czy Gahana - które są "złote"... To wszystko kupy się nie klei , widocznie metalowcy są grupą odbiorców zdecydowanie nastawioną na MP3 , SKANDAL... :angry