Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Elevatorman
- -#Clansman

Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
Type O Negative ?
- hail_the_leaf
- -#Invader

no tu ciężko wybrać najlepszy krążek na start.Elevatorman pisze:Type O Negative ?
-
Deleted User 2868
Na pierwszej stronie masz dwie propozycje.
syzygy pisze:może Bloodbath?
od czego ?
już nie mam tu najwięcej postów

Nightmares Made Flesh
RTC a nie NMF żadne 
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Nie wiem co ty syzyg masz z tą NMF
EP-ka najnowsza też dobra na początek, skomasowane na kilku utworach to co najlepsze w Bloodbath 
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
wkręciła mi się po prostupanzerschreck pisze:Nie wiem co ty syzyg masz z tą NMF
Ale RTC też niezłe i b. lubię, z epek to tą starszą wolę.
panzer, czemu mi nie poleciłeś KMFDM, gdy pytałem o industrial fajny? 
WWIII jest dobre, Nihil chyba też nienajgorszy. Znaczy jakiegoś szału nie ma, trochę kwadratowe, ale i tak mniej niż rammstein
Co jeszcze jest godne uwagi w industrialu? Tylko takie odloty typu Skinny Puppy odpadają. Znaczy może być odlot, ale inny, SP mi nie leży.
Chcę coś na miarę PSI Pitchshiftera- ta płytka zabija.
Na pewno jest pełno mało znanych bandów, typu Pitchshifter właśnie, czy Pain- podpowiedzcie mi. Może Portishead, może Coil?
Może też być sama elektronika, ale taka, żeby mi weszła
A może coś industrialno- folkowego?
Aha, tego Frontline Assembly nie słuchałem jeszcze, bo tam jakiś koleś od Skinny Puppy się kręci, więc się przestraszyłem. Chociaż w sumie KMFDM też chyba ma jakieś powiązania..
WWIII jest dobre, Nihil chyba też nienajgorszy. Znaczy jakiegoś szału nie ma, trochę kwadratowe, ale i tak mniej niż rammstein
Co jeszcze jest godne uwagi w industrialu? Tylko takie odloty typu Skinny Puppy odpadają. Znaczy może być odlot, ale inny, SP mi nie leży.
Na pewno jest pełno mało znanych bandów, typu Pitchshifter właśnie, czy Pain- podpowiedzcie mi. Może Portishead, może Coil?
Aha, tego Frontline Assembly nie słuchałem jeszcze, bo tam jakiś koleś od Skinny Puppy się kręci, więc się przestraszyłem. Chociaż w sumie KMFDM też chyba ma jakieś powiązania..
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

KMFDM nie polecałem bo słabo znałem wówczas i dalej w sumiesyzygy pisze:panzer, czemu mi nie poleciłeś KMFDM, gdy pytałem o industrial fajny?
WWIII jest dobre, Nihil chyba też nienajgorszy. Znaczy jakiegoś szału nie ma, trochę kwadratowe, ale i tak mniej niż rammstein![]()
EDIT: I łyknij sobie G.G.F.H- Disease. Tak się mnie przypomniało, bo ta płyta to kill w czystej postaci
- likipiki
- -#Lord of the flies

syzygy, generalnie to weź się chłopie zdecyduj czego chcesz. czy industrial, czy muzyke nie kwadratową ;] bo tego się nie da połączyć.
nie wiem czy znasz einsturzende neubauten, jeśli nie, to jedź z dysko, bo to tak jakby niby klasyk.
jakbyś chciał coś lekko innego, to spróbuj sobie Apoptygma Berzerk '7'. nie wiem dokładnie jak z resztą dyskografii AB, ale 7 jest raz że rewelacyjna, dwa że zdehumanizowana, trzy że naprawdę zabawna
swojego czasu baaaaaardzo mocno zasłuchiwałem się w Velvet Acid Christ, ale to już industrial mocno electric. i w sumie najbardziej bym VAC polecał, bo wkręca niesamowicie. nie śledziłem ich ostatnich poczynań, więc nie wiem w jakiej formie są obecnie, ale takie pozycje jak 'Hex Angel', 'Church of Acid' czy 'Fun with Knives' mogę Ci z czystym sumieniem polecić.
a najlepiej gdybyś po kolei zapoznał się z twórczością kapel z 'blackest album' i podążał dalej tą ścieżką. ja tak kiedyś robiłem, ściągałem dziwolągi typu birmingham 6 i suszyłem zęby.
nie wiem czy znasz einsturzende neubauten, jeśli nie, to jedź z dysko, bo to tak jakby niby klasyk.
jakbyś chciał coś lekko innego, to spróbuj sobie Apoptygma Berzerk '7'. nie wiem dokładnie jak z resztą dyskografii AB, ale 7 jest raz że rewelacyjna, dwa że zdehumanizowana, trzy że naprawdę zabawna
swojego czasu baaaaaardzo mocno zasłuchiwałem się w Velvet Acid Christ, ale to już industrial mocno electric. i w sumie najbardziej bym VAC polecał, bo wkręca niesamowicie. nie śledziłem ich ostatnich poczynań, więc nie wiem w jakiej formie są obecnie, ale takie pozycje jak 'Hex Angel', 'Church of Acid' czy 'Fun with Knives' mogę Ci z czystym sumieniem polecić.
a najlepiej gdybyś po kolei zapoznał się z twórczością kapel z 'blackest album' i podążał dalej tą ścieżką. ja tak kiedyś robiłem, ściągałem dziwolągi typu birmingham 6 i suszyłem zęby.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No Liki dobrze wyżej prawi, Apoptygma Berzerk to czysta moc. Debiut Einstürzende Neubauten też jazda obowiązkowa. VAC gdzieś tam czeka na poznanie, teraz nie mam głowy do takich klimatów
. Było gdzieś tam na forum o Autechre, spróbuj też Amona Tobina i Future Sound of London (i poboczne typu Amorphous Androgynous)- to już raczej electro jest niż industrial, ale warte posłuchania. Zresztą- weź sobie obczaj co wydaje wytwórnia Cold Meat Industry i wybieraj stamtąd, nie znam wszystkiego ale mała szansa że się natniesz, przynajmniej ja nie miałem okazji
. Tylko nie wszystko tak łatwo dostępne 
Orange Goblin ?
-
Deleted User 357
Pomijając fakt czy Orange Goblin się komuś podoba,czy nie to dalibyście sobie spokój z durnymi postami typu "Nie zaczynać" w tym temacie...
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Szajba, wracaj do reggaeSzajba pisze:nie zaczynać
Jak najbardziej zaczynać, polecam Time Travelling Blues i Thieving From The House Of God. Aj, aż mnie się zachciało OG też posłuchać
Heh, no ogólnie niby tak, ale takie NiN jest o wiele mniej kwadratowe od Rammsteina, który męczy po pewnym czasie a NiN wcale.likipiki pisze:syzygy, generalnie to weź się chłopie zdecyduj czego chcesz. czy industrial, czy muzyke nie kwadratową ;] bo tego się nie da połączyć.
Ale właściwie to masz rację, chodziło mi bardziej o to, żeby nie było monotonne za bardzo
a KMFDM jest spoko w sumie, WWIII jest super jednak, już nie marudzę.
..Don't Even Trip Peeping Toma było nagrane razem z Tobinem, a to po Kill The DJ chyba mój ulubiony kawalek
Dzięki chłopaki coś sobie wybiorę.
z tym, że Amon Tobin na codzień gra nieco inaczejsyzygy pisze:..Don't Even Trip Peeping Toma było nagrane razem z Tobinem, a to po Kill The DJ chyba mój ulubiony kawalek