Najlepszy utwór z lp. The Number Of The Beast
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Stormbringer
- -#Charlotte

Re: Najlepszy utwór z lp. The Number Of The Beast
Ciężko wybrać, oj, ciężko - po trudach wielu decyduję się na "Hallowed Be Thy Name".
-
Ace
wybierał między numberem a hollwedem... ale wygrał ten 1 za solówki
Children Of The Damned - świetny wokal w refrenie (szczególnie w wersji koncertowej)
Nie namyślałem się zbyt długo - Hallowed... - za doskonały tekst i klimat
Hallowed za Klimat i Gitary:)
gg-4671911 Iron Maiden's gonna get you....
Mówcie sobie co chcecie, ale dla mnie to taki Run to the Hills jest że tak powiem "przereklamowany" - wszędzie go pełno..... Dlatego po długim zastanowieniu zagłosowałem na The Prisoner :beer
-
Alexander_The_Great
- -#Prisoner

Hallowed Be Thy Name.
Wybrałem - na drodze wyliczanki. Moje ulubione utwory z tej płyty to "Hallowed", "The Number", "Children" , "22 Acacia " "RTTH". Z tych utworów na drodze losowania wyłoniłem "ten jedyny"
Wybrałem - na drodze wyliczanki. Moje ulubione utwory z tej płyty to "Hallowed", "The Number", "Children" , "22 Acacia " "RTTH". Z tych utworów na drodze losowania wyłoniłem "ten jedyny"
Mimo, że na tej właśnie płycie jest cała plejada maidenowych klasyków, moim ulubionym kawałkiem jest zdecydowanie Total Eclipse. W sumie nie potrafię powiedzieć czemu. Po prostu zawsze kiedy go słucham przechodzą mnie dreszcze (nawet jeśli to dwudziesty raz z kolei
).
A najlepsze jest to zwolnienie pod koniec, coś niesamowitego.
A najlepsze jest to zwolnienie pod koniec, coś niesamowitego.
Wybralem 22 Acacia Avenue. Znow musze sie zgodzic ze zdaniem Vlada
Ale cala plyta jest bardzo rowna, bardzo dobra i nie ma na niej slabych utworow.
The Number of the Beast - a cóż innego mogła powiedzieć taka grzeczna dziewczynka, jak ja?
A na dokładkę 22AA
A na dokładkę 22AA
The crack of doom is comin' soon...
jasne ze 22 . bo to jest mocno zagarne
-
ndbmn
RTTH za wykonanie koncertowe. Ten utwór podrywa do ostatniego niemożliwego wysiłku! :rocx Drugie miejsce to Total ... nie wiem czemu. Po prostu ma to "coś"
-
PHANTOMLORD
- -#Charlotte

The Number of The Beast- nie wahałem się nawet przez chwilę. Jest najlepszy z całej płyty.
-
Deleted User 626
Tylko i wyłącznie "Hallowed Be Thy Name". Ten utwór to niesamowity hymn wszystkich skazańców. Mam do niego wielki sentyment bo to ostatni utwór z Clivem na perkusji. Nie ujmując nic Nickowi uważam, że Clive w tym utworze pokazuje, że bardziej pasował do Maiden (nie chcę przez to powiedziec, że jest od Nicka lepszy). Po za tym gdy słyszę: "Somebody cries from a cell: God be with You" to ogarnia mnie jakaś euforia. Wierzę wtedy w to, że nawet w zimnych, obskurnych celach ludzie nie tracą wiary i swojego człowieczeństwa, że mogą zdobyć się na przyznanie, że Bóg ich nie opuścił. Przecież sam skazaniec ma wątpliwości: "If there's a god, why has he let me go?".
Niektórym z Was pewnie wyda się, że to nadinterpretacja jednak uważam, że utwory Harrisa to nie tylko muzyka. Jego teksty są piękne i bardzo głębokie.
Niektórym z Was pewnie wyda się, że to nadinterpretacja jednak uważam, że utwory Harrisa to nie tylko muzyka. Jego teksty są piękne i bardzo głębokie.
-
Bałtyk
Dylemat: The Number Of The Beast, Run To The Hills czy Hallowed Be Thy Name?? Jednak HBTN- ma przedewszystkim wspaniały tekst, do tego elegancko wpasowały się gitary, perka i bas. W zasadzie HBTN ma największe szanse bo jest poprostu najdłuższą piesnką na płycie i najwięcej przekazuje- arcydzieło sztuki kosmicznej
zapomniałem dodać świetna karetka Brusa urozmaiciła utwór tak że stał się jednym z najlepszych
zapomniałem dodać świetna karetka Brusa urozmaiciła utwór tak że stał się jednym z najlepszych
Nie ma najlepszego wszytskie sa światne 
TNOTB za pierwsze zdeżenie czołowe z muzyką IM... :rocx
Większość utworków z tej płyty zasługuje na miano najlepszego, jednak Children Of The Damned najbardziej 
bez wachania wybralam Hallowed Be Thy Name - glownie za tekst i klimat 
Children Of The Damned - czuć od tego kawałka Sabbathami (zwłaszcza tymi z Dio - troche przypomina nomen-omen Z"Children Of The Sea"