Maiden Fans FAQ
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden Fans FAQ
Nie no chciałem się pochwalić moim odkryciem
Że błąd znalazłem
W takiej świetnej lektorze jak RTTH II 
Kiedy (Na jakiej trasie) Bruce pierwszy raz zaśpiewał The Trooper w czerwonym mundurze kawalerzysty?
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Zdaje mi się ,że Early Days Tour
Wiadomo dlaczego na reedycji Live After Death z 1998 roku nie dano utworów z dodatkowego CD z wydania z 1995 roku? (Sanctuary, Losfer Words i Murders in the Rue Morgue)
Remastery z 1998 r. ogólnie mówiąc są zagadką samą w sobie 
W roku 2000 w Metal Hammerze był wywiad z Jankiem, opowiadał o swojej rodzinie z Polski. Wspomniał, że jako młody chłopak przyjechał do Polski odwiedzić wujostwo, było to w czasach socjalizmu i wujek Janka wreszcie kupił długo wyczekiwany telewizor, rodzina się cieszyła, ale telewizor nie działał!!! Mimo to nie mogli go zwrócić, cieszyli się że w ogóle jest! Dla Janka to było coś niewyobrażalnego. Redaktor zapytał się go też czy ...umie mówić po Polsku, powiedział, że zna pare zdań, ale nie uczył się, nawet Jego ojciec mówił, że nie ma po co, nie bedzie mu potrzebny. Rodzine Janek ma bodajże w Bydgoszczy.alistair pisze:Wątpię aby Janick znał polski by mógł się swobodnie komunikować. Pewnie zna kilka słówek, jakieś podstawowe zwroty i może przekleństwaDemon pisze:Ale ja wiem o co biegało z tym koncertem, kojarzę tą dyskusję. Wolałbym wiesz, konkretną odpowiedź.
Oo, fajne info
Ojciec miał rację, ale jak na oficera marynarki to mało patriotyczna postawa
Ojciec miał rację, ale jak na oficera marynarki to mało patriotyczna postawa
Bardzo dziękuję Cybul. Podzielam zdanie Tomasza 
-
Judas Prophet
- -#Charlotte

Drodzy moi. gdzieś widziałem seta na Teraźniejsza trasę ale nie mogę odnaleźć
Ktoś może ją zna i dałby radę przekleić ?? Wielkie dzięki z góry !
Google nie boliJudas Prophet pisze:Drodzy moi. gdzieś widziałem seta na Teraźniejsza trasę ale nie mogę odnaleźćKtoś może ją zna i dałby radę przekleić ?? Wielkie dzięki z góry !
wpisujesz Iron Maiden setlist i znajdziesz...
www.MetalSide.pl
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Dlaczego Maiden tylko raz zagrali The Loneliness Of The Long Distance Runner ?
Na tylko jednej trasie?
Cholera ich wie, jak w przypadku innyh kawałków
Cholera ich wie, jak w przypadku innyh kawałków
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Z tego co wiem, był zagrany na trasie promującej SIt tylko raz: na pierwszym koncercie w Belgradzie... I wypadł im całkiem dobrze.
http://www.youtube.com/watch?v=09-P_Lt6R00
http://www.youtube.com/watch?v=09-P_Lt6R00
Czy ktorys z koncertow z trasy AMOLAD (pierwsza czesc 2006 r) zostal nagrany z mysla wydania go na DVD ?
Tak, koncerty w Stockholmie, w Globe Arena (X3) 
Żaden z tych koncertów nie był profesjonalnie filmowanyRALF pisze:Tak, koncerty w Stockholmie, w Globe Arena (X3)
A Donnington?
To juz druga część trasy (2007 r.) Poza tym uważam, że ten koncert był bardzo słaby.
Może trochę dowalę tym pytaniem, bo może nie być na nie sensownej odpowiedzi
czy wie ktoś co konkretnie oznacza (o ile cokolwiek oznacza) symbol pod Eddiem na okładce Dance of Death oraz np. za nim na No More Lies?

Chodzi o tą "tarczę" czarno-biało-żółtą. I byłbym też wdzięczny, jakby ktoś mógł łaskawie opisać symbolikę konkretnych postaci na okładce albumu, wszyscy ją znamy to linku zamieszczał nie będę. Kiedyś widziałem na ten temat jakąś notatkę, ale nie mogę jej znaleźć. Tam kozioł oznaczał jakiegoś upadłego anioła, czy coś takiego. A tam jest masa postaci
PS: aby nie było wątpliwości, nie jestem maniakiem okultyzmu i Wasze odpowiedzi nie przyczynią się do śmierci niewinnego kota

Chodzi o tą "tarczę" czarno-biało-żółtą. I byłbym też wdzięczny, jakby ktoś mógł łaskawie opisać symbolikę konkretnych postaci na okładce albumu, wszyscy ją znamy to linku zamieszczał nie będę. Kiedyś widziałem na ten temat jakąś notatkę, ale nie mogę jej znaleźć. Tam kozioł oznaczał jakiegoś upadłego anioła, czy coś takiego. A tam jest masa postaci
PS: aby nie było wątpliwości, nie jestem maniakiem okultyzmu i Wasze odpowiedzi nie przyczynią się do śmierci niewinnego kota