Meshuggah

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

Meshuggah

Post autor: yankes »

Obrazek

MESHUGGAH - KOLOSS

01. I Am Colossus
02. The Demon’s Name Is Surveillance
03. Do Not Look Down
04. Behind The Sun
05. The Hurt That Finds You First
06. Marrow
07. Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion
08. Swarm
09. Demiurge
10. The Last Vigil

W sklepie internetowym Nuclear Blast Records – wydawcy Meshuggah – pojawił się w przedsprzedaży nowy album Meshuggah. Nosi tytuł “Koloss” i wydany ma zostać 23 marca w Niemczech, a 26 marca w pozostałych krajach Europy (i 27 marzec w Ameryce). Dostępnę mają być trzy wersje:

- CD digi
- limitowana edycja Magic Cube (CD digi + DVD – tylko dla zamawiających mailowo od Nuclear Blast)
- 2x LP – brązowy winyl
kirk_pazdzioch
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Meshuggah

Post autor: kirk_pazdzioch »

Jaram się na tę płytę bardziej, niż na jakąkolwiek inną premierę tegoroczną. Jak będzie dobrze, to zmiażdżą...
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

http://soundcloud.com/gregoriev_suckalo ... -at-369212

Nowy kawałek. Ten ciężar mnie powala. Co za moc ! Nie no, teraz to się dopiero zaczynam jarać na Kolossa :twisted:
kirk_pazdzioch
-#Prisoner
-#Prisoner

Fajne, ale bez rewelacji. Ciekaw jestem, jak zabrzmi na moim sprzęcie już z płyty, bo na razie nie czuję za bardzo tego ciężaru, którego teoretycznie powinienem doświadczyć.
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Może poczujesz ten ciężar jak włączysz jakiś ciężej grający zespół ;) Mnie Meshuggah poprzednią płytą bardzo rozczarowali i tu niestety widze kontynuacje takiego bardziej przyjaznego grania.
kirk_pazdzioch
-#Prisoner
-#Prisoner

Panowie zapowiadali, że tym razem zagrają mniej technicznie, za to będzie groove. Nie zmienia to faktu, że choć łatwo się tego słucha, to wcale proste to nie jest (i podobnie rzecz się ma z Obzen). A o brakującym ciężarze mówię, bo ta dudniąca, tłumiona ósma struna powinna siać spustoszenie, a tak nie jest. Być może puszczone w jakości CD z konkretniejszego sprzętu przy odpowiednio rozkręconym volume zatrzęsie jednak trzewiami tak, jak trzeba. Niemniej brzmi to całkiem fajnie (a wszystkie gitary i bas na Koloss nagrali przy pomocy wtyczki VST w Cubase :lol: ).

Na rozczarowanie ostatnimi poczynaniami Mesh lekarstwem może być Vildhjarta. Słyszał?
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Vildhjarta nie znam, ale na rozczarowanie poczynaniami Mesh najlepiej robi mi Godflesh ;)
kirk_pazdzioch
-#Prisoner
-#Prisoner

Myślę raczej o tym, że zespół ten robi muzykę, jaką wielu chciałoby pewnie usłyszeć na nowej płycie Mesh. Polecam. (chujowy klip, ale muza przednia)
ODPOWIEDZ