ten kawałek w zadnym momencie nie brzmi jak klasyczne priestwidman pisze:Ja bym sobie życzył żeby z dwojga złego cała płyta taka była - brzmiąca klasycznie i trochę autoplagiatowo.
Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
Hmm... słychać tam Hell Patrol momentami, temu jest bliżej do klasycznego Priest niż na Nostradamusie.
brzmi to jak hell patrol z obciętymi jajami
, zobaczymy jaka bedzie reszta albumu.
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

utwór przeciętny, tak jak ostatnie dokonania Judasów. przykro to mówić, ale ten zespół już się kończy. najpierw straszny Nostradamus, potem odejście KK, kiepska forma wokalna Roba, płyta którą nagrywali tyle lat. podejrzewam, że będzie rozciągnięta jak poprzednia, pytanie tylko po co.
dam sobie rękę uciąć, że nowy Accept zmiażdży Judasów.
dam sobie rękę uciąć, że nowy Accept zmiażdży Judasów.
To akurat oczywistość, bo Accept całkiem znośne płyty nagrywa ostatnio 
Znośne to są hamburgery w McDonalds, ACCEPT gniecie jaja ostatnimi produkcjami, zwłaszcza Blood of the nations, która aż kipi od energii i riffów. Stalingrad mi tak powiem przeszedł "obok" ale nowa, patrząc już na okładkę, będzie ogień!
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Kawałek niczego sobie jak dla mnie, przyjemnie się tego słucha. Wiadomo było, że panowie nie zagrają już z takim ogniem jak kiedyś... Najsłabszy niestety wokal. Od kilku lat Rob wyraźnie nie daje już rady. Ale obstawiam, że będzie lepiej niż na Nostradamusie 
- Rattlehead
- -#Invader

Oj przeciętny utwór, bardzo przeciętny. Mam nadzieje, że cała płyta nie będzie tak wyglądała. Każdy kawałek z AOR jak dla mnie jest lepszy niż ten utwór. Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś więcej. Na samym początku zapachniało mi, o zgrozo... Ironami.
Taki... bez mocy, bez pazura kompletnie.
Taki... bez mocy, bez pazura kompletnie.
A produkcja jak?
Kawałek przeciętny. Nie jest zły, ale tak jak by moc ustawiona na 50%... Liczę, że reszta płyty będzie lepsza...
Night Mistress Fan Club Łódź
-
The Burczax
- -#Moonchild

Tragedii nie ma, ale kawałek dość nudny- straszliwie nienaturalnie wypada ta przerwa i później solo. Tak jakby to było na siłę wklejone w ten kawałek. Kawałek ten by był lepszy bez tej nachalnej zmiany.
Lista utworów:
DRAGONAUT
REDEEMER OF SOULS
HALLS OF VALHALLA
SWORD OF DAMOCLES
MARCH OF THE DAMNED
DOWN IN FLAMES
HELL & BACK
COLD BLOODED
METALIZER
CROSSFIRE
SECRETS OF THE DEAD
BATTLE CRY
BEGINNING OF THE END
Bonus tracks:
SNAKEBITE
TEARS OF BLOOD
CREATURES
BRING IT ON
NEVER FORGET
DRAGONAUT
REDEEMER OF SOULS
HALLS OF VALHALLA
SWORD OF DAMOCLES
MARCH OF THE DAMNED
DOWN IN FLAMES
HELL & BACK
COLD BLOODED
METALIZER
CROSSFIRE
SECRETS OF THE DEAD
BATTLE CRY
BEGINNING OF THE END
Bonus tracks:
SNAKEBITE
TEARS OF BLOOD
CREATURES
BRING IT ON
NEVER FORGET
Długa ta lista. I sporo bonusów. Oby to był przyzwoity materiał.
A w Poznaniu w empikach kilka płyt Judasów - część z nich w dobrych cenach - najniższa to 23 zł za album. Wreszcie zaopatrzyłem się w CD British steel, chciałem jeszcze załapać się na Angel of retribution, lecz nie było na składzie. Były również składanki.
A w Poznaniu w empikach kilka płyt Judasów - część z nich w dobrych cenach - najniższa to 23 zł za album. Wreszcie zaopatrzyłem się w CD British steel, chciałem jeszcze załapać się na Angel of retribution, lecz nie było na składzie. Były również składanki.
"Still my heart calculate and pray"
- Rattlehead
- -#Invader

Lista pachnie bardzo Manowarem.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Chciałem napisać to samo
Uch, 18 kawałków.. znów wyciąganie kasy w postaci Deluxe 2cd i standard 1cd... Rzygam już takim obrotem sprawy...
Lepiej, żeby zrobili 45 minut muzyki ale takiej, żeby se łeb urwać, a nie 89 minut jakiegoś ślimoctwa.. zobaczymy zresztą.
Lepiej, żeby zrobili 45 minut muzyki ale takiej, żeby se łeb urwać, a nie 89 minut jakiegoś ślimoctwa.. zobaczymy zresztą.
http://www.youtube.com/watch?v=RNwgt1-w5bM
Wokal na tym samym poziomie, ale już większy power. Jest ciężko- jest dobrze.
gdyby tylko to było nagrane z 20 lat temu
EDIT: i tak swoją drogą- mam nieodparte wrażenie, że ten "powrót do British Steel i Painkiller'a" okaże się autoplagiatem
Ale i tak się jaram
EDIT2: I jak ktoś słusznie zauważył na YT - wieje trochę Ozzym
Wokal na tym samym poziomie, ale już większy power. Jest ciężko- jest dobrze.
gdyby tylko to było nagrane z 20 lat temu
EDIT: i tak swoją drogą- mam nieodparte wrażenie, że ten "powrót do British Steel i Painkiller'a" okaże się autoplagiatem
Ale i tak się jaram
EDIT2: I jak ktoś słusznie zauważył na YT - wieje trochę Ozzym
Jest lepiej. Zdecydowanie.
Brzmienie już lepsze niż przy Redeemer, ale za to wokal o wiele słabszy.
Bardzo słychać Ozzy'ego. Ciężko się wypowiedzieć po 34 sekundach, ale wydaje mi się, że jest nieźle.