ja tylko na to mam nadzieje. juz gdzies o tym pisalem. ale mysle ze jakby byla to tylko do kuipienia w eddiemegastoreGreddo pisze:Ciekaw jestem czy zrobią jakąś reedycję tej Epki, np. bez frotki... Eddie's Boxu też było kilka wydań, prawda?
Journeyman - która wersja lepsza?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
The New Frontier
- -#Prodigal son

Re: Journeyman - która wersja lepsza?
Zdecydowanie elektryczna
Elektryczna również jest świetna, ale też wybrałam akustyczną. Jakoś lepiej na mnie działakszaku1991 pisze:Ja wolę wersję akustyczną - jest dla mnie bardziej klimatyczna.
The crack of doom is comin' soon...
Akustyczna
To chyba dlatego ze zawsze chyba bardziej podobaly mi sie dzwieki gitary akustycznej niz elektrycznej.Takie sa jakies bardziej magiczne
Elektryczny Journeyman tez ma swoj klimat i w sumie ciezko powiedziec ktora wersja jest lepsza.Jak juz ktos zauwazyl (chyba Sim0n) brakuje opcji "obie podobaja mi sie tak samo"
Dawno w sumie nie sluchalam zadnej z wersji i jest calkiem prawdopodobne ze jakbym teraz poslucha;la albo poslucham za jakis czas bardziej spodoba mi sie elektryk.To tak samo jak z ulubionym kawalkiem czy plyta - nie umiem wybrac, po prostu raz przezywam fascynacje jadnym kawalkiem raz innym
To chyba dlatego ze zawsze chyba bardziej podobaly mi sie dzwieki gitary akustycznej niz elektrycznej.Takie sa jakies bardziej magiczne
Elektryczny Journeyman tez ma swoj klimat i w sumie ciezko powiedziec ktora wersja jest lepsza.Jak juz ktos zauwazyl (chyba Sim0n) brakuje opcji "obie podobaja mi sie tak samo"
Dawno w sumie nie sluchalam zadnej z wersji i jest calkiem prawdopodobne ze jakbym teraz poslucha;la albo poslucham za jakis czas bardziej spodoba mi sie elektryk.To tak samo jak z ulubionym kawalkiem czy plyta - nie umiem wybrac, po prostu raz przezywam fascynacje jadnym kawalkiem raz innym
- KaziorFukacz
- -#Trooper

a skad moge sciagnac wersje elektryczna bo nie slyszalem
??
Oczywiście za odpowiednią opłatą...bobek pisze:na oficjalnej możnabruce_dickinson6 pisze:a skad moge sciagnac wersje elektryczna bo nie slyszalem??
Panowie co tu dużo gadać ! To jest poprostu Maiden , obie wersej są świetne i obie mają swoje zalety. Journeyman w wersji z płyty jest chyba pierwszą prawdziwą balladą, zaś ten z singla jest typową balladą Maidenową. Kolejna rzecz elektryczna nie trzyma już tego klimatu co akustyczna, nie czuje się tego hmm rytmu , tej nowości !
Nakupenda sana Wavua !
Dzis rano odebralem z poczty moje NML
i zaglosowalem za akustyczna moim zdaniem lepsza
Akustyczna... za magię jaką tworzy... 
ja wolę akustyka...po prostu w tej piosence nie powinno być prądu...jest na to za piękna...
Oj tak tak , co by nie powiedział o tej piosence to się w pełni zgadzam z tą opinią !!dysza666 pisze:ja wolę akustyka...po prostu w tej piosence nie powinno być prądu...jest na to za piękna...
Nakupenda sana Wavua !
Assasin pisze:Journeyman w wersji z płyty jest chyba pierwszą prawdziwą balladą, zaś ten z singla jest typową balladą Maidenową.
i'm waiting in my cold cell
when the bell begins to chime...
- Ulrich von Rainmaker
- -#Prowler

Osobiście uważam, że każda wersja ma w sobie jakis urok ale nieco bardziej podoba mi sie wersja elektryczna :solo
Zagłosowałem na akustyczną. Jednak elektryczna jest rówinież wspaniała. Elektryczna wersja poprostu mnie zaskoczyła myślałem, że będzie to zagrane trochę ostrzej:) W sumie to akustyczna wersja jest taka łagodna, dobrze do tego wpasowują się klawisze. W ogóle to jest to własnie taka jak gdyby przygrywka do snu zimowego:P Z kolei JM Elektryczny jest trochę ostrzejszy, moze przez tą improwizacje Adriana(zamiast klawiszy) - wersja bardziej na lato 
Taaak, na lato , któro się kończy ale patrząc na pogodę w sumie się zaczyna. Mnie jak już się wypowiedziałem bardziej podoba się akustyczna ze względu na swój klimat i swoistą nowość w brzmieniu gdyż nie przypominam sobie by Maideni zagrali kiedykolwiek wcześniej podobny utwór. Wersja elektryczna to dla mnie zaskoczenie ogromne. Jest ona równie ciekawa choć coś w niej mi nie pasuje. Jednak głosu Bruce'a bardziej mi pasuje w wersji akustycznej.
Nakupenda sana Wavua !
dla mnie akustyczna wersja jest lepsza niz elektrycna.. wiem.. kilka postow wyzej napisalem co innego ale wtedy bylem jeszcze pod dzialaniem swierzosci jaka mi dostarczyla epka.. teraz zdecydowanie wole wersje akustyczna.. i jak napisal Assasin.. Bruce fajniej spiewa w akustycznej 
-
kszaku1991
- -#Wrathchild

Czytałem niedawno na MaidenFans.com, że pierwotnie wersja elektryczna miała trafić na płytę DoD, ale chłopaki uznali, że akustyk będzie brzmiał lepiej i będzie taką "odskocznią" od ostrzejszych klimatów płyty.
A byłby ktos tak niezmiernie miły, uprzejmy, kochany, itp. itd. i przesłał mi wersję elektryczną???
plosie
plosie
Masz doła???????:( Włącz Dziewicę!!!:)
Wolę wersję akustyczną, chociaż elektryczna na początku chyba bardziej mi się podobała.
I wreszcie (dzięki Żelaznemu - dzieki
) mogę oświadczyć, iż bardziej podoba mi się jednak wersja akustyczna.
Masz doła???????:( Włącz Dziewicę!!!:)