Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Kiedyś Rock'n'roll" Fanclub Shakin StevenaNiedobre bo nowe. Kompletnie nie rozumiem takiego podejścia.
KISS to zespół, który od samego początku nastawiony był na komercję. Stworzono markę KI$$ i ona zarabia na wielu płaszczyznach. Muzycznie nie mieli nigdy zbyt wiele do powiedzenia, na każdy album z lat 70 przypada po 3 kawałki, które ujdą, reszta to durnowate rock and rolle jakich nie zaryzykowałby nawet Shakin' Stevens. W latach 80 grali to, co grali wtedy wszyscy, ale znacznie słabiej, bez pomysłu, po prostu dziady żyjące wciąż legendą KISS. Dwie ich płyty, których mogę słuchać to te, których ich fani akurat nie lubią, co by się zgadzało.
Kurde to nie wiem czy uzbieram 50Zasady były takie, że koncertówki wlatywały do osobnej listy hall of fame
KI$$ my sA$$afrasMustaine jest charakterystyczny, co jest dużym plusem. Taki Chuck Billy to tylko lepszy Hetfield. A sam Hetfield to radiowa wiocha dla gospodyń domowych lepiących pierogi. Mustaine nie ma radiowego głosu, co jak dla mnie nie jest wadą. Ostatecznie jak już lubisz lepić te pierogi, to wybierz raczej ballady Testamentu, nie M***lliki.
Kiedyś Rock'n'roll" Fanclub Shakin StevenaNiedobre bo nowe. Kompletnie nie rozumiem takiego podejścia.
KISS to zespół, który od samego początku nastawiony był na komercję. Stworzono markę KI$$ i ona zarabia na wielu płaszczyznach. Muzycznie nie mieli nigdy zbyt wiele do powiedzenia, na każdy album z lat 70 przypada po 3 kawałki, które ujdą, reszta to durnowate rock and rolle jakich nie zaryzykowałby nawet Shakin' Stevens. W latach 80 grali to, co grali wtedy wszyscy, ale znacznie słabiej, bez pomysłu, po prostu dziady żyjące wciąż legendą KISS. Dwie ich płyty, których mogę słuchać to te, których ich fani akurat nie lubią, co by się zgadzało.
To zrób top 50 lat 70, 80 i 90, to byłoby coś.Myślałem już parę tygodni temu by swoją 50 przebudować. Ale nie wiem co usunąć żeby zrobić miejsce dla płyt które chciałbym wstawić.
KI$$ my sA$$afrasMustaine jest charakterystyczny, co jest dużym plusem. Taki Chuck Billy to tylko lepszy Hetfield. A sam Hetfield to radiowa wiocha dla gospodyń domowych lepiących pierogi. Mustaine nie ma radiowego głosu, co jak dla mnie nie jest wadą. Ostatecznie jak już lubisz lepić te pierogi, to wybierz raczej ballady Testamentu, nie M***lliki.
W latach 90tych nie było już muzyki. Vorgel nie miałby z czego wybierać. Może ze 2 płyty by znalazł.To zrób top 50 lat 70, 80 i 90, to byłoby coś.Myślałem już parę tygodni temu by swoją 50 przebudować. Ale nie wiem co usunąć żeby zrobić miejsce dla płyt które chciałbym wstawić.
Przecież weterani jeszcze wtedy nagrywaliW latach 90tych nie było już muzyki. Vorgel nie miałby z czego wybierać. Może ze 2 płyty by znalazł.To zrób top 50 lat 70, 80 i 90, to byłoby coś.Myślałem już parę tygodni temu by swoją 50 przebudować. Ale nie wiem co usunąć żeby zrobić miejsce dla płyt które chciałbym wstawić.
Znam tak może z 30% jego materiału. Lepsze na pewno znam, nawet kupiłem i wysłał mi osobiście płytkęNo nieźle, znasz wszystkie płyty Bucketheada?
Tej pozycji 48 nie znam, wypada obczaic co to jest![]()
Tak, ale jak skończę z tym. Mam dużo koncertówek, których nie zawarłem w zestawieniuA będziesz robić 10 HM? moga byc koncertowki, skladanki, EP, co chcesz. Studyjne, ktore sie nie zmiescily tez.
"I zasiadł po prawicy Vorgela i głosił prawdy muzyki w Dwójcy Jedyny
I zszedł Invader na ziemię aby dać ciemnemu ludowi Prawdę
I zobaczył to Paul Stanley z Kiss i wiedział, że było to dobre"
(Księga Vorgela, rozdział 34, werset 666)
Szanuję. Buckethead to bardzo niedoceniany gitarzysta. Bardzo duża różnorodność i umiejętność łączenia feelingu z techniką. Szczególnie lubię Claymation Courtyard i Hold Me Forever. Cieszę się, że teraz w 2020 zaczął znowu wydawać po przerwie i już pocisnął kilka płyt. Czy dobre, tego nie wiem - nie słuchałem jeszcze niczego oprócz jakiegoś singla (podobał mi się).48. Buckethead - Poseidon (2017)
Moja ulubiona płyta Moore'a obok Run for Cover.Wild Frontier świetna płyta. Pewnego letniego dnia po prostu usiadłem przed kompem z myślą, że mam ochotę na Moore'a, którego wtedy zupełnie nie znałem. Odpaliłem The Loner i pozamiatane. Ale to nie jedyna warta uwagi kompozycja na tej płycie, taki tytułowy też uwielbiam, a i o Over The Hills nie należy zapominać.
Dobre, choć nie tak dobre jak te, które wymieniłeśSzanuję. Buckethead to bardzo niedoceniany gitarzysta. Bardzo duża różnorodność i umiejętność łączenia feelingu z techniką. Szczególnie lubię Claymation Courtyard i Hold Me Forever. Cieszę się, że teraz w 2020 zaczął znowu wydawać po przerwie i już pocisnął kilka płyt. Czy dobre, tego nie wiem - nie słuchałem jeszcze niczego oprócz jakiegoś singla (podobał mi się).48. Buckethead - Poseidon (2017)
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości