piosenki, do których nie możecie się przekonać

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: piosenki, do których nie możecie się przekonać

Post autor: beaviso »

Don't you think I'm a savior
Don't you think I could save you
Don't you think I could save your life

<Thank you Beavis! Now would you shut up or I'll kick your ass!>

Proszę mnie nie karać. Ja tylko cytuję Harrisa w największej z jego bardzo nielicznych chwil słabości. ;) Nudny refren powtarza się ok. ćwierć setki razy. W dodatku śpiewany przez Mr. Bayley'a Cooka.
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

Beaviso, no i po co to :?: :?
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

Michcio pisze:
beaviso pisze: A na koniec - zgadnijmy co?

Tak, tak - The Angel And The Gambler - eeeeh, nawet tego tytułu nie chce mi się pisać, a co dopiero słuchać? Nawet w wersji teledyskowej (połowę krótszej) beznadziejny. Boy, it really sucks!

ten komentarz moowi sam za siebie... BRAWO !!!! potwierdzam w 100000% najwieksza kicha ironoow!!!!!!! :roll:

Jak kicha jak przecie to singielek :D :D a tak naprawde cały album Virtual XI bardzo wiele traci w moim odczuciu przez te częste powtórki... :? i to nie tylko w "The Angel And The Gambler" ale równiez w "The Educated Fool" i "Don't Look To The Eyes Of A Stranger"
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

beaviso pisze:- Run To The Hills (bo już mnie nudzi)
- The Number Of The Beast (nigdy nie przepadałem za tym klasykiem klasyków jego miejsce w historii heavy metalu zajmować powinno HBTN)
- Two Minutes To Midnight (nie lubię zwrotek, lubię instrumentalny środek i koniec)
<2 płyty bez skazy - SIT i SSOAS>
- The Apparition - ooooczywiście!
- Weekend Warrior - oooooczywiście!!!

A na koniec - zgadnijmy co?

Tak, tak - The Angel And The Gambler - eeeeh, nawet tego tytułu nie chce mi się pisać, a co dopiero słuchać? Nawet w wersji teledyskowej (połowę krótszej) beznadziejny. Boy, it really sucks!
zgadzam sie z powyzszym :)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

NIe chce mi sie tu wymieniac do jakich utworow nie mam przekonania. Napisze cos innego.... Zauwazylem ze mam problemy z rozpoznawaniem utworow z plyt Killers i X Factor. Z pozostalymi robie to bez problemowo. Oczywiscie jak sobie zaczniecie puszczac utwory od srodka, czy probowac poznac po solowce to w pierwszych sekundach nie poznacie 90% :)
Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Ascot »

a ja się narażę... Nie mogę się przekonać do 7th Son of a 7th Son... Znaczy nie przełączam jej, ale nie podchodzi mi...
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ancient Mariner »

Co do Killers to też jakoś nigdy nie pamiętam w jakiej kolejności są tam utwory...Driftera w wersji studyjnej nie trawię (koncertowa lepsza, bo jest jo jo jo :) ) Poza tym: Invaders, Sea of Madness, 2 minutes to midnight, Losfer Words (tragedia!!), Iron Maiden, Remember Tomorrow (działa mi na nerwy szczerze mówiąc), Unbeliever, Age of Innocence, Mercenary, Fallen Angel. O dziwo nie przewijam nigdy Aniołka, mimo długaśnego refrenu, ale przyznam ten kawałek to wybitny nie jest.
Awatar użytkownika
white
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: white »

lol, jestem w szoku, czesc z Was wymienia tytuly, ktore najbardziej do mnie przemawiaja. Nie czytalem wszytskich Waszych postow. Zatrzymalem sie na ktoryms z kolei, ktory okreslal "Paschendale" jako utwor "do przelaczenia" :shock: powiem tak! kazdy, nawet najgorszy utwor (w Waszym mniemaniu) jesl lepszy od najlepszego utworu jakiegokolwiek innego zespolu - i od tego nie odejde

up the irons!!!
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

white pisze:lol, jestem w szoku, czesc z Was wymienia tytuly, ktore najbardziej do mnie przemawiaja. Nie czytalem wszytskich Waszych postow. Zatrzymalem sie na ktoryms z kolei, ktory okreslal "Paschendale" jako utwor "do przelaczenia" :shock: powiem tak! kazdy, nawet najgorszy utwor (w Waszym mniemaniu) jesl lepszy od najlepszego utworu jakiegokolwiek innego zespolu - i od tego nie odejde

up the irons!!!
ciekawa teoria :D , ja sie z nia nie zgadzam Ironi maja naprawde kilka gównianych kawałków ale cała masa swiatnych numerów to nadrabia
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

white pisze:lol, jestem w szoku, czesc z Was wymienia tytuly, ktore najbardziej do mnie przemawiaja. Nie czytalem wszytskich Waszych postow. Zatrzymalem sie na ktoryms z kolei, ktory okreslal "Paschendale" jako utwor "do przelaczenia" :shock: powiem tak! kazdy, nawet najgorszy utwor (w Waszym mniemaniu) jesl lepszy od najlepszego utworu jakiegokolwiek innego zespolu - i od tego nie odejde

up the irons!!!
Przyklad bezkrytycznego podejscia do tworczosci zespolu. Jak dla mnie jest wiele utworow innych zespolow, ktore sa na tym samym poziomie co najlepsze piosenki Maiden i bija na glowe te srednie i slabe.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
white
-#Wrathchild
-#Wrathchild

mimski pisze:

up the irons!!!
Przyklad bezkrytycznego podejscia do tworczosci zespolu. Jak dla mnie jest wiele utworow innych zespolow, ktore sa na tym samym poziomie co najlepsze piosenki Maiden i bija na glowe te srednie i slabe.
bezkrytycznego? yyy, byc moze, ale nie widze w tym niczego zlego, and u?
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Napisałem w tym temacie Paschendale, bo ten utwór po prostu dla mnie nie ma "tego czegoś", choć technicznie nie można się do niego nc zarzucic. Nie potratfie uwieżyć, że wszystkie utwory z trzynastu studyjnych albumów+ ze stron b uważasz za najwspanialsze piosenki jakie kiedykolwiek napisano. To rzeczywiście, jest mocne podejscie bezkrytyczne, i nie potrafie takiego zrozumieć. W ogóle czy ty słuchasz jakiś innych zespołów White?
Awatar użytkownika
white
-#Wrathchild
-#Wrathchild

oczywiscie, ze slucham innych zespolow, tj. Helloween, Ozzy, Metallica, Manowar, Guns 'N Roses i nieliczne utwory Within Temptation, Nightwish i Motorhead oraz pojedyncze utwory innych zespolow, ktorych nie bede wszystkich wymienial. I jeszcze raz powtarzam, ze nie zamienilbym nawet jednego utworu Maidenow za cala tworczosc w/w zespolow. Ten zespol stal sie idea, nie widzicie tego? Gdybym mial taka mozliwosc to zawalilbym w gruzach caly moj dotychczasowy swiat i podrozowalbym z nimi po calym swiecie, nawet w roli zespolowego podnozka. Czy nie mozna czegos kochac calym sercem? Mozna, tylko nie wolno przekroczyc tej cienkiej lini.

Pozdrawiam
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

The thin line drown beetwen being genius or insane :wink:
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

white pisze:I jeszcze raz powtarzam, ze nie zamienilbym nawet jednego utworu Maidenow za cala tworczosc w/w zespolow. Ten zespol stal sie idea, nie widzicie tego?
Nawet 10 lat zatwardzenia nie zmusiloby mnie do stwierdzenia ze takie gnioty jak: Back To The Village, Sanctuary, The Nomad i jeszcze kilkanascie innych, sa lepsze od np. genialnego Home- Dream Theater, Needled 24/7- Children Of Bodom, czy King Of The Kill- Annihilatora.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Cross
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Cross »

Eee tam .Dajdzei chłopakowi spokój .Jak chceto neich się im bezgranciznie oddaje ,jego wola . To nawe ciekawe i do pewneigo stopnia interesujące . Mógłbym sie założyć ,że prawie każdy z nas na początku przynajmniej też mógł się tak oddać ironom :D Ja przynajmniej jak zaczyanłem ich słuchać to zasłonili m icąły świat i bezkrytyczny wobec nich byłem .Po prostu tak mnie zachwyciło ,że patrzałem na nich absolutnie bezkrytycznie :D :wink: Czas jednak płynie ... :lol: :wink:
Awatar użytkownika
white
-#Wrathchild
-#Wrathchild

minely 4,5 roku od moich poczatkow i nie widze zadnych zmian :D moze ich nie widze bo Ironi mi przyslaniaja caly swiat, koncepcja do rozwazenia :wink:
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Szczerze mówiąc to nigdy nie byłem ślepo zapatrzony ani w Iron Maiden, ani w ich twórczość. Nawet na początku słuchania, a tym bardziej teraz kiedy to w styczniu będzie 5 lat, jak słucham Maiden. Cóż kolega white jest już dorosłym, w pełni świadomym człowiekiem, nie będę więc na siłę mu wmawiać, że Maiden, aż tak genialnym zespołem nie jest, gdyż każdy ma prawo do własnych opinii. Wyrazilem swój pogląd i na tym już kończę polemikę, która do niczego nie prowadzi, gdyż prawda w tej sytuacji jest, jak to się mówi, jak du**. Każdy ma swoją. Pozdrawiam :beer
Lukas
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Lukas »

white, przejdzie Ci, zobaczysz, i to nawet sie nie spotrzezesz. Tez kiedys myslalem jak Ty, ale dzis mam do tego zespołu wiekszy dystans, wogole do calego metalu, bo prawde powiedziawszy prawie caly metal to walenie non stop w dwa, trzy akrody + solówki. Gdy zaczolem sluchac takie rzeczy jak Pink Floyd czy np Led Zeppelin to stwierdziłem ze Ironi to przy nich prymitywy , co z tego ze walą super szybkie solówki - ludzie liczy sie jakosc- nie szybkosc. To samo czeka i Cie, nie twierdze oczywiscie ze zaczniesz sluchac w/w zespołów ale znudzi Ci się predzej czy pozniej, zobaczysz.

P.S. Zeby była jasnosc. nie twierdze ze IM to zły zepoł, wrecz przeciwnie, bardzo dobry , ale bez przesady, sa duzo lepsze band`y, i duzo lepsze gatunki niz metal.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Lukas pisze:white, przejdzie Ci, zobaczysz, i to nawet sie nie spotrzezesz. Tez kiedys myslalem jak Ty, ale dzis mam do tego zespołu wiekszy dystans, wogole do calego metalu, bo prawde powiedziawszy prawie caly metal to walenie non stop w dwa, trzy akrody + solówki. Gdy zaczolem sluchac takie rzeczy jak Pink Floyd czy np Led Zeppelin to stwierdziłem ze Ironi to przy nich prymitywy , co z tego ze walą super szybkie solówki - ludzie liczy sie jakosc- nie szybkosc. To samo czeka i Cie, nie twierdze oczywiscie ze zaczniesz sluchac w/w zespołów ale znudzi Ci się predzej czy pozniej, zobaczysz.

P.S. Zeby była jasnosc. nie twierdze ze IM to zły zepoł, wrecz przeciwnie, bardzo dobry , ale bez przesady, sa duzo lepsze band`y, i duzo lepsze gatunki niz metal.
W pełni zgadzam się z Lucasem. Po pewnym dłuższym okresie czasu odejdziesz troszkę od Maiden (ile można ciągle słuchać w kółko i to samo ?) i przyłączysz się do innych kapel. Jak dołączałem do tego forum też widziałem tylko i wyłącznie Ironów ale z czasem do moich uszu doszło więcej kompozycji Queen, Ozzyego, Guns N Roses, Metallici. Może tutaj w tych dwóch ostatnich jest ciągle nawalanie itd. ale jest jakieś odejście od Maiden, odskok, zróżnicowanie. Z Jednym zespołem daleko nie zajedziesz. Taka jest moja opinia.
ODPOWIEDZ