Pop

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Pop

Post autor: Zakkahletz »

Na Narodowym w połowie lipca wystąpi P!nk, a przed nią młode polskie gwiazdki.
www.rmf.fm/magazyn/news,54156,margaret- ... dowym.html
Southern Rock Fan
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Southern Rock Fan »

INXS z przełomu 80/90 mogę słuchać non stop. Genialne melodie i naprawdę ciekawa osobowość wokalisty. Disappear :)

Jakaś taka legenda jest w tej muzie.

Dużo słucham popu ostatnio. Moje Big 3 to INXS, Alphaville i SImple Minds. Oczywiście to jest takie ekstra granie, a nie jakaś rąbanka z tych lat.
Deleted User 8434

Post autor: Deleted User 8434 »

To fajnie, że masz otwarty umysł.

Ja ostatnio tego słucham:
https://www.youtube.com/watch?v=Xm297PymxSM

Idealne na faze, wiecie światła, drinki, prochy, przypominam sobie ''dobre'' czasy jak tego słucham.
Southern Rock Knight
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Southern Rock Knight »

Pop lat 80 i wczesnych 90 to była poprostu fajna muza. Tworzona często przez ludzi czujących rock and rolla. Nieraz bardziej niż dzisiejsi rockowi muzycy. Dobre melodie, dobre brzmienie i jakieś takie, fajne uczucia ta muza wzbudza.

Czy otwarty umysł? To zależy. Są gatunki muzyki, których nie lubię. Dużo okołorockowo-metalowych.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Pewnie, że była fajna. Ja np. kupiłem sobie niedawno CD z hitami Heart i słucham co chwilę. Dlaczego już takiej muzyki się nie robi?
Southern Rock Knight
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Może dlatego, że kiedyś tworzyli ją ludzie, dziś wytwórnie? Nie mówię, że np. Jackson był całkowicie niezależny od wytwórni, ale to jednak trochę co innego. Nawet takie Milli Vanilli czy Boney M. było w tamtych czasach spoko. Czy np. Modern Talking lub Kajagoogoo. Co by się nie wzięło za przykład, jest to w porządku. Regres jak dla mnie nastąpił w końcówce lat 90.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

INXS, czy szczególnie Simple Minds do popu bym nie zaliczył. To ambitniejsza muza.

Pop wtedy to wg mnie m.in.: Modern Talking, Blue System, C.C. Catch, Sabrina, Sandra, Bananarama, Erasure, Bad Boys Blue, Kim Wild, Wham!, Madonna, Culture Club (niekiedy z ciągotami w kierunku new romantic), Król Michael - choć u niego dużo soulu, funky, R&B.

Trzeba przyznać, że część z powyższego to pop najwyższych lotów - niektóre rzeczy Jacksona, Madonny czy nawet Erasure. Pop w następnych dwóch dekadach się skaszanił. Te wszystkie boysbandy i girlsbandy, Britney Spears, później wysyp czarnego i białego rapu - bleee...
Southern Rock Knight
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Może i masz rację. Z Twojej listy lubię Bananaramę i Sandrę. Fajne piosenki. Madonnę to tak pół na pół. Jackson to dla mnie duuużo wyższa półka od niej. Pod każdym, praktycznie względem. Nazywanie go Królem? Tak, to ma sens.

Jeszcze bym wliczył Bonnie Tyler, miała jednak te hity. Nawet kiedyś na żywo widziałem. Co śmieszne, przed Saxonem.
Timothy Dalton
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Timothy Dalton »

Dla mnie te 5 kawałków to jebana DEFINICYJNA dobrego popu

https://www.youtube.com/watch?v=lOqVQPq ... rt_radio=1

https://www.youtube.com/watch?v=yCC_b5W ... rt_radio=1

https://www.youtube.com/watch?v=A5C8AC6 ... rt_radio=1

https://www.youtube.com/watch?v=dxl2r6G ... rt_radio=1

https://www.youtube.com/watch?v=FYGTT7Y ... rt_radio=1

A nie pani co sepleni i śpiewa noblistki, gościu który zajoł sobie jakieś 5 miejsce na eurowizji ale w X Factor przepierdolił z moim znajomym (RIP Gienek) czy koleś co śpiewa o klimatach małomiasteczkowych a nigdy z małego miasta nie był czy też dzieci kolesia od " Ona jest pedałem" a sami uduchowieni lewacy czy też pan co w każdym wywiadzie musi podkreślić, że Iron Maiden to muzyka dla dzieci, a sam mentalnie jest dzieckiem. Zaorać
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Listen to Your Heart - doskonały numer

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Schizoid pisze: sob sie 16, 2025 5:37 pm Listen to Your Heart - doskonały numer
Słyszałem na żywo w wersji pana co w każdym wywiadzie musi podkreślić, że Iron Maiden to muzyka dla dzieci, a sam mentalnie jest dzieckiem :lol:
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Timothy Dalton
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Akurat on umie śpiewać, ale też robienie z niego drugiego Niemena (od którego swoją drogą wolę Stana Borysa) to lekka przesada. Jak przestanie głupoty gadać w wywiadach to będzie mi umiarkowanie na plus. Za dobrze pamiętam go z Idola i nie, nie, nie, aż tak ludzie się nie zmieniają. Nie miał wtedy 12 lat tylko chyba 19, a wtedy człowiek jest jako tako ukształtowany.

Tak z innej beczki nigdy nie byłem fanem Abby. Zdecydowanie pan chwytający się za jajka z nimi zdecydowanie wygrywa w kategorii Najlepszy Pop. Bym nawet powiedział jest to lekkie KO. Lubię tylko dwa utwory: Waterloo i Knowing Me, Knowing You.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Abba to królestwo bez podjazdu. Pisać takie melodie, przepełnione nostalgią, a przy tym tak chwytliwe, to trzeba umieć. Na żywo w 70s też rżnęli jak źli
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Timothy Dalton
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Toteż nie nazwę ich przereklamowanym zespołem. Obiektywnie to była dobra muzyka. Na tym to właśnie polega. Odnośnie tematu o przereklamowanych płytach. Mimo to uważam, że tak wybitnego materiału w popie jak Jackson czy Bonnie Tyler nie mieli. Bardziej bym porównał z Turnerową czy wyżej wymienionym Roxette. Dobrym też przykładem jest płyta (tylko jedna) Fleetwood Mac- Tango in the Night. Może nie pop, ale wybitny przykład świetnego pop-rocka. Z tych nowszych faktycznie ten The Weeknd jest dobry, ale stawiam dolary przeciwko orzechom, że za 10 lat nikt o tym nie będzie pamiętał.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Czasami mam dni POP-NON-STOP :)
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Widziałem wczoraj Katy Perry latającą na jakimś ptaku nad głowami łudzi, Pink robiła to samo niedawno. Dmuchany Spirfire to za malo, metal musi się zainspirować ;) Stanley na lince się nie liczy ;)
ODPOWIEDZ