Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Wywiady i newsy

Post autor: RALF »

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

RALF pisze:http://www.ironmaiden666.com.br/2015/06 ... -iron.html

nowy album 04 września?
Jeśli byłaby to prawda, to już powinni coś ogłosić. 2,5 miesiąca do - niepotwierdzonej - premiery przecież!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiesz, mi się ciągle zdaje, że tego Edka z okładki już gdzieś widziałem, muszę przejrzeć swoje zbiory tapetek...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

kurde uprzedziliście mnie xD
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

RALF pisze:Dajcie mi tlen!!!
Mnie też by się przydał. Fenomenalna wiadomość!!!

Patrzcie na długości utworów - niektórzy mogą być zawiedzeni, ale sądząc po długościach kierunek zdecydowanie będzie progresywny i to jeszcze bardziej niż na TFF i wcześniejszych płytach. Cholernie jestem ciekaw jak brzmi Empire Of The Clouds - 18 minut i Dickinson samodzielnym autorem!

Jeśli ten album pójdzie w tę stronę w którą wydaje się iść, to będę bardzo szczęśliwy :dance:

edit: okładka okropna, jeszcze gorsza niż na TFF, ale to nieistotne - szykuje się półtorej godziny nowej muzyki od Iron Maiden. I to raczej innej niż 3 i pół minutowe kawałeczki zagrane na trzech riffach jak niektórzy chyba oczekują od wielu lat :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale kilka krótszych utworów też jest, za nimi stoi Smith, więc będzie nieźle. Na TFF był "The Alchemist" jako najbardziej heavymetalowy i dla mnie ten utwór jest wręcz komiczny. No cóż, kto co woli...
jacob1
-#Invader
-#Invader

Post autor: jacob1 »

18 minut? Chyba Bruce rzeczywiście zapomniał o raku, i dobrze!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sądzę, że to będzie totalny eksperyment, coś jak tytułowy z "Chemical Wedding" + "Satellite 15.."
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

RALF pisze:Ale kilka krótszych utworów też jest, za nimi stoi Smith, więc będzie nieźle. Na TFF był "The Alchemist" jako najbardziej heavymetalowy i dla mnie ten utwór jest wręcz komiczny. No cóż, kto co woli...
Jak dla mnie jest całkiem niezły, ale na tle reszty płyty słaby i słychać, że nie jest to coś w czym obecnie czują się najswobodniej, lepiej wychodzą im dłuższe utwory. A z krótkimi w ostatnich latach moim zdaniem najlepiej radzi sobie Smith.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Też uważam, że te krótkie są słabsze ostatnie, a The Alchemist to imo najsłabszy utwór na TFF.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Dejavu pisze:
RALF pisze:Dajcie mi tlen!!!
Mnie też by się przydał. Fenomenalna wiadomość!!!

Patrzcie na długości utworów - niektórzy mogą być zawiedzeni, ale sądząc po długościach kierunek zdecydowanie będzie progresywny i to jeszcze bardziej niż na TFF i wcześniejszych płytach. Cholernie jestem ciekaw jak brzmi Empire Of The Clouds - 18 minut i Dickinson samodzielnym autorem!

Jeśli ten album pójdzie w tę stronę w którą wydaje się iść, to będę bardzo szczęśliwy :dance:

edit: okładka okropna, jeszcze gorsza niż na TFF, ale to nieistotne - szykuje się półtorej godziny nowej muzyki od Iron Maiden. I to raczej innej niż 3 i pół minutowe kawałeczki zagrane na trzech riffach jak niektórzy chyba oczekują od wielu lat :D
Jednak większość - tzn. 6 - utworów jest w średnim rozmiarze (od 4:59 do 6:37), więc nie przesadzajcie z tymi długasami. ;)

Dlaczego mnie nie dziwi tytuł "Empire of the Clouds" jako tytuł samodzielnego produktu wyobraźni/doświadczeń Bruce'a? :P

IMHO okładka bardzo dobra. :dance:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Mnie tam dwa tytuły kojarzą się z kawałkami Marillion :P ;) Tears Of A Clown ze "script for a jester's tear" i "Empire of the Clouds" z "Ocean Cloud". Drugi nawet długościowo jest taki sam ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiecie co? Ten EDDIE jest w końcu "Eddiem" a nie wariacją na temat Obcego czy Predatora. Ja mam wrażenie, że ta głowa i kawałek korpusu, to sfotografowana na czarnym tle realistyczna, makabryczna postać, coś jak efekt rytuału Majów, kojarzy mi się trochę z voodoo. W końcu mamy taką minimalistyczną okładkę, ma wersji deluxe może wyglądać bosko.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Fakt, że tych nieco krótszych utworów też trochę jest, ale jednak daje do myślenia fakt, że na jednej płycie będą utwory 8, 13, 10 i 18 minutowe :)
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

O rety - jaki to będzie utwór ten 18-minutowy? :-) Jestem trochę zaskoczony. Trochę, ponieważ spodziewałem się długich nagrań, ale nie w takiej skali. Z kolei dla przeciwwagi są też nagrania krótsze, takie bardziej w wersji "normal" - i tu się zastanawiam, w jakim stylu one będą? Oby na lepszym poziomie niż kawałki krótsze na ostatnich albumach. Trochę jestem też zaskoczony tym, że będą dwie części albumu, czyli dwie płytki. Pewnie to z uwagi na tych kilka pro-epickich dzieł (oby to faktycznie były dzieła! :-)). Tak długo już czekam na nowy materiał, a teraz... po zobaczeniu nowinek... jeszcze bardziej zrobiłem się niecierpliwy.
No dobra - nie oczekuję rewelacyjnego produktu, ale niech to będzie chociaż bardzo przyzwoity materiał. A co tam - niech będzie po prostu dobry! :-)
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Wiem, że to trochę śmieszne, ale w 2009 roku mój, wówczas 13letni Brat, powiedział, że Eddie będzie kosmitą przy okazji nowego albumu. Od 2010 roku upierał się, że tematem przewodnim nowego albumu będzie...dżungla:D
Argumentował to tym, że jak się gra w Diablo to są różne Akty:P Pustynia była, zima też, piekło też, to dżungli brakowało:D
Awatar użytkownika
krieg
-#Invader
-#Invader

Post autor: krieg »

remi pisze:Wiem, że to trochę śmieszne, ale w 2009 roku mój, wówczas 13letni Brat, powiedział, że Eddie będzie kosmitą przy okazji nowego albumu. Od 2010 roku upierał się, że tematem przewodnim nowego albumu będzie...dżungla:D
Argumentował to tym, że jak się gra w Diablo to są różne Akty:P Pustynia była, zima też, piekło też, to dżungli brakowało:D
Tu się nie ma co zastanawiać dzwoń po egzorcystę :wink:
ODPOWIEDZ