na której płycie sa najbardziej wypasione solówki ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: na której płycie sa najbardziej wypasione solówki ?
BRAVE NEW WORLD - widać że zjednoczenie odnioosło skutek bo trzej Amigos spisali się po prostu rewelacyjnie !!!
Następnie;
SOMEWHERE IN TIME
Oraz;
A MATTER OF LIFE AND DEATH
Następnie;
SOMEWHERE IN TIME
Oraz;
A MATTER OF LIFE AND DEATH
No no na AMOLAD szczególnie Dave ciśnie 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
pamiętam jak kiedyś kumpel się naśmiewał z Dave'a, że ma takie proste solówki, na jednej strunie leci i tylko takie plum plum plum. ja mu zawsze powtarzałem, że może i są prostsze niż innych, ale w swojej prostocie mają genialność i są jedną z bardziej charakterystycznych rzeczy w muzyce Maidenów. no i po tych latach przyznał mi rację i jak sobie od czasu do czasu zapuszcza IM, to głównie dzięki tym solówkom przypomina sobie szczenięce lata i jak się podniecał tą całą muzyką.
a na AMOLADzie jest parę fajnych solówek i to właśnie takich typowych maidenowych. na przykład ja uważam, że FTGGOG, to kwintesencja całego stylu IM. są tutaj wszystkie chwyty, którymi zasłyneli w całej swojej historii
a na AMOLADzie jest parę fajnych solówek i to właśnie takich typowych maidenowych. na przykład ja uważam, że FTGGOG, to kwintesencja całego stylu IM. są tutaj wszystkie chwyty, którymi zasłyneli w całej swojej historii
Jeżeli to odpowiedź na mój post to już wyjaśniam
Dla mnie Dave od zawsze grał najbardziej efektownie i jest moim ulubionym gitarzystą do dzisiaj nie tylko z IM chociaż wiem, że jest wielu lepszych. Jednak na AMOLAD nagrał najsłabsze sola w swojej karierze, które są moim zdaniem wręcz śmieszne patrząc na jego poprzednie dokonania. Nie widzę tutaj ani jednego sola godnego uwagi. Adrian gra tutaj bardzo dobrze, trzyma bardzo wysoki poziom od kiedy wrócił do zespołu. Janick w sumie też bez zarzutu 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

najlepsze solowki sa na Powerslave i SIT
- Elevatorman
- -#Clansman

Somewhere in Time i do tego powiem jeden tytuł.. Stranger in a Strange Land....
AMOLAD no i może jeszcze 7 son
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

1.Somewhere in Time
2.Powerslave
3.Killers
Pierwsze dwa typy raczej oczywiste,a Killers w sumie na równi z wieloma innymi albumami,ale zasługuje na wyróżnienie ze względu na specyficzną grę Adriana na tym albumie,w końcu debiut,jego solo w Prodigal Son jest niezapomniane,podobnie ta fantastyczna zagrywka w Genghis Khan w drugiej minucie utworu
Natomiast z nowych płyt przychylałbym się ku Dance of Death,naprawdę sporo świetnych zagrywek gitarowych,bardzo fajne sola są też na X Factor,który jest chyba najlepszym pod tym względem dla Janicka Gersa
Poza tym poza solówkami, wiele jest genialnych harmonii gitarowych, jakichś szybkich zagrywek ,to nie jest prosty podział na riffy i solówki,jak u większości kapel
2.Powerslave
3.Killers
Pierwsze dwa typy raczej oczywiste,a Killers w sumie na równi z wieloma innymi albumami,ale zasługuje na wyróżnienie ze względu na specyficzną grę Adriana na tym albumie,w końcu debiut,jego solo w Prodigal Son jest niezapomniane,podobnie ta fantastyczna zagrywka w Genghis Khan w drugiej minucie utworu
Natomiast z nowych płyt przychylałbym się ku Dance of Death,naprawdę sporo świetnych zagrywek gitarowych,bardzo fajne sola są też na X Factor,który jest chyba najlepszym pod tym względem dla Janicka Gersa
Poza tym poza solówkami, wiele jest genialnych harmonii gitarowych, jakichś szybkich zagrywek ,to nie jest prosty podział na riffy i solówki,jak u większości kapel
SiT. Płyta może nie najlepsza, ale solówka genialne.
Wg. mnie jest to Siódmy Syn oraz Somewhere in time:)
SiT - Adrian to BÓG!!!
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

A mnie dziwi, ze tam mało osób wymienia Siódmego Syna. Te solówki są tam jakieś takie "dziwne", wcześniej ani później niespotykane u IM.
-
Deleted User 5147
Bezapelacyjnie AMOLAD oraz Somewhere in Time
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Brave New World
Somewhere In Time
Killers
Somewhere In Time
Killers
Zdecydowanie najlepsze solówki są na albumie Shock Tactics. Ale te na Killers też dają radę.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Czyli jak pochwalić się w internecie "znajomością muzyki".voivod pisze:Zdecydowanie najlepsze solówki są na albumie Shock Tactics.
Gdzie jak gdzie, ale akurat na TYM forum, TĄ muzyke kazdy powinien znać na pamięć.
Napisałem wcześniej o SiT, ale zawsze bardzo podobały mi się solówki z No Prayer...i Fear Of The Dark. Janick wniósł trochę świeżej krwi, a Dave też gra świetnie, tak jakby nie chciał być słabszy od nowego kolegi
Świetne są np. sola z Chains Of Misery, Weekend Warrior, Run Silent Run Deep czy z tytułowej NPFTD.
Tak na marginesie: wynika z tego, że najbardziej podobają mi się solówki z przeciętnych płyt...
Tak na marginesie: wynika z tego, że najbardziej podobają mi się solówki z przeciętnych płyt...
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

co jak co, ale dla mnie solówki Jana z NPFTD są koszmarne 
Taki jego styl, te sola takie trochę niby chaotyczne. Poza tym całkiem inne od tych Adriana, tak więc wiele osób może czuć że sa słabe. Tak czy inaczej duet Dave+Adrian bardziej ze sobą współgrał niż duet Dave+Janek. Co nie zmienia faktu, że styl gry Janka jest oryginalny i mi tam się mpodobaDeJMIeN Wielki pisze:co jak co, ale dla mnie solówki Jana z NPFTD są koszmarne