No tylko wiesz, potem to niedojebanie mózgowe sobie przekładam na to, że z takimi właśnie elementami (i gorszymi) jesteśmy w społeczeństwie. Oni z tobą decydują o przyszłości itp... ale bez filozofowania, mnie to zwyczajnie przeraża
13-14/06/2023 - Iron Maiden - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: 13-14/06/2023 - Iron Maiden - Kraków
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Ogólnie była to najbardziej randomowa publiczność jaką widziałem od bardzo dawna. Jeszcze poobserwuję dzisiejszą, ale byłem dość blisko, a ludzie zachowywali się jak absolutne drewno, nie reagowali na znaczną większość repertuaru, jak zaczynał się Alexander, to była cisza. Zupełne przeciwieństwo poprzednich gigów IM w Polsce (które były przeginą w drugą stronę).
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Wolałbym cały set z Senjutsu niż znowu Fear of the darek
Swoja droga Hell on Earth dobrze wypadł. A Writing On The Wall bardzo dobrze.
Mnie bardzo wnerwia ten pocovidowy trend odejścia od GC, na rzecz GA EE. Kiedyś przeważnie jak mi zależało to dokładałem do GC i miałem spokój, że będę blisko sceny, nawet jakbym nie mógł przyjechać wcześniej. Nie wiem co to za problem dla organizatora dołożyć barierki (które jak widać i tak wczoraj/dziś są) i parę osób z obsługi + dodatkowe wejście. Nie wiem czy tylko u nas taki trend czy za granicą też, bo nie miałem okazji się przekonać.
GC już nie ma od kiedy ludzie się wkurwili że jest takie ogromne, wtedy zrobili jedną płytę w cenie GC - w Krakowie w 2018 też nie było GC więc to nie pocovidowy trendMikson pisze: ↑śr cze 14, 2023 2:47 pm Mnie bardzo wnerwia ten pocovidowy trend odejścia od GC, na rzecz GA EE. Kiedyś przeważnie jak mi zależało to dokładałem do GC i miałem spokój, że będę blisko sceny, nawet jakbym nie mógł przyjechać wcześniej. Nie wiem co to za problem dla organizatora dołożyć barierki (które jak widać i tak wczoraj/dziś są) i parę osób z obsługi + dodatkowe wejście. Nie wiem czy tylko u nas taki trend czy za granicą też, bo nie miałem okazji się przekonać.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- blackcocker
- -#Moderator

No ale wtedy często było GCEE, dla mnie to jeden chuj. Prawda jest taka, że najlepiej by było zwykłe GA zawsze i kto pierwszy ten lepszy, a nie cyrkowanie.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Swoją drogą nie wiem, czy zwróciliście na to uwagę, ale z boku sceny były mikrofony. I to nie takie typowe do zbierania dźwięku do odsłuchów. Czyżby szykowało się kolejne F666?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jedyne GC, którego bylem częścią, które było definicją tego terminu to Metallica w 2004. Tam naprawdę było golden/vip itp określenia pasujące do tego, przynajmniej z mojej perspektywy. Później zaczęło się to pierdolić coraz bardziej, aż doszło do absurdu. Nie liczę Snake Pita.
GC w Ljublanie było przyzwoite. Na Purplach w Łodzi w zeszłym roku tez
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Pisałem nie typowo o IM tylko ogólnie. W 2018-19 z tego co pamiętam na większość koncertów brałem GC (bez EE jeśli było). I zawsze byłem w miarę zadowolony z miejscówki. Nawet jak nie mogłem wcześniej przyjechać, to stawało się na końcu GC gdzie był spory luz, a potem barierki i znowu ścisk pierwszych rzędów z GA. Teraz na co bym nie patrzył to nie ma GC. Stąd napisałem o trendzie, ale może rzeczywiście bardziej zależało to od konkretnego wydarzenia.
No problem jest w tym, ze są takie knury które nie szanuja tego ze ktoś dłużej postał w kolejce i jest przed nim tylko napierdala siła przed niego, wiec w praktyce jest kto silniejszy ten lepszy. Jakby nie było tej barierki i cała GA tak napierala to pozdro dla tych z FTTB kichy by zbierali z podłogi.blackcocker pisze: ↑śr cze 14, 2023 2:50 pm No ale wtedy często było GCEE, dla mnie to jeden chuj. Prawda jest taka, że najlepiej by było zwykłe GA zawsze i kto pierwszy ten lepszy, a nie cyrkowanie.
Tak było w 2018 i wciąż tu jesteśmyd0c3n7 pisze: ↑śr cze 14, 2023 3:21 pmNo problem jest w tym, ze są takie knury które nie szanuja tego ze ktoś dłużej postał w kolejce i jest przed nim tylko napierdala siła przed niego, wiec w praktyce jest kto silniejszy ten lepszy. Jakby nie było tej barierki i cała GA tak napierala to pozdro dla tych z FTTB kichy by zbierali z podłogi.blackcocker pisze: ↑śr cze 14, 2023 2:50 pm No ale wtedy często było GCEE, dla mnie to jeden chuj. Prawda jest taka, że najlepiej by było zwykłe GA zawsze i kto pierwszy ten lepszy, a nie cyrkowanie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Najśmieszniejsze jest to, że grupka bałwanów "kierowników" koncertów IM w Polsce z randomowego forum rości sobie prawa do tego jak kto ma się zachowywać na koncercie za swoje własne pieniądze. Jak się komuś nie podoba zawsze możecie wypierdalać
Ludzie nie trawią bydła i prostactwa? Kurwa nie wierzę xD
jakiś typ się kręci pod Tauronem. Dzwonić na policję?
jasne mordo nakurwiajmy pogo w końcu Iron Maiden to jak death metal, sciany śmierci i inne cuda. Małpy wypuszczone z klatki by się lepiej zachowywały od tych tłustych, grubych, spoconych knurów.Steve pisze: ↑śr cze 14, 2023 3:34 pmNajśmieszniejsze jest to, że grupka bałwanów "kierowników" koncertów IM w Polsce z randomowego forum rości sobie prawa do tego jak kto ma się zachowywać na koncercie za swoje własne pieniądze. Jak się komuś nie podoba zawsze możecie wypierdalać![]()
ja kupiłem bilet to może nasram w 5 rzędzie, jak Ci sie nie podoba to możesz wypierdalać, wiadomo. KUPIŁEM BILET.
W Ljubljanie w hali było fajne, kameralne GC.Mikson pisze: ↑śr cze 14, 2023 2:47 pm Mnie bardzo wnerwia ten pocovidowy trend odejścia od GC, na rzecz GA EE. Kiedyś przeważnie jak mi zależało to dokładałem do GC i miałem spokój, że będę blisko sceny, nawet jakbym nie mógł przyjechać wcześniej. Nie wiem co to za problem dla organizatora dołożyć barierki (które jak widać i tak wczoraj/dziś są) i parę osób z obsługi + dodatkowe wejście. Nie wiem czy tylko u nas taki trend czy za granicą też, bo nie miałem okazji się przekonać.
M.
Śmieszne, że pijane bydło wjeżdza w innych bez patrzenia, czy to kobiety, czy rodzice z dziećmi. "JA mam ochote być blisko, a inni wypierdalać...".Steve pisze: ↑śr cze 14, 2023 3:34 pmNajśmieszniejsze jest to, że grupka bałwanów "kierowników" koncertów IM w Polsce z randomowego forum rości sobie prawa do tego jak kto ma się zachowywać na koncercie za swoje własne pieniądze. Jak się komuś nie podoba zawsze możecie wypierdalać![]()
Bo ci inni to nie kupili biletów za swoje pieniądze i nie mają prawa bawić się po swojemu, no nie? Bo pan pijany ma pierwszestwo...
www.MetalSide.pl