Najlepszy NOWY kawałek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy NOWY kawałek
Brighter rozwala "konkurencję"'.
- likipiki
- -#Lord of the flies

nie zamierzam się tu bić z nikimnurni pisze:prosze nie odebrac moich postow jako pretekstu do bitwy, staram sie zrozumiec oczekiwania niektorych osob wobec zespolu, w ktorym mniej wiecej od 24 lat tworza i komponuja te same osoby
od dickinsona oczekiwałem, że będzie w formie wokalnej conajmniej na poziomie BNW (mówię o nagraniach studyjnych, żeby była jasność). niestety, jak dla mnie to on jest w najgorszej formie w życiu. totalnie mnie rozczarował (i z tego co widzę nie tylko mnie).nurni pisze:wiec tak na dobra sprawe o co ? oczekiwales ze Dickinson zaspiewa jak Gilmoure badz Jonathan Davis, a moze jak Fred Durst? sadziles, ze zespol zaserwuje nam cos na wzor np 'Wildhoney' Tiamatu ? to bylaby nowosc...
od muzyków oczekiwałem, że zaskoczą świeżością. ja wiem, że heavy metal to gatunek niemalże umarły, w którym zostało powiedziane prawie wszystko. ale mimo wszystko, takie solowe płyty Blaze'a udowodniły, że można świeżo zagrać heavy metal. ok, ale skupmy się może na staszych artystach. to, że nawet podstarzałe gwiazdy potrafią zagrać nowocześnie, nie nużąc wtórnością udowodnili JP na swoich trzech ostatnich płytach.
właśnie takiej świeżości oczekuję od IM. bo jeśli chce się nosić koronę króla heavy metalu, to trzeba niestety nadal dyktować nowe warunki, tworzyć trendy, grać świeżo, zaskakiwać.
no ok, to jest już przecież sprawa indywidualna. nie znam IM od 18 lat, a od 6. nie znam atmosfery wokół zespołu w latach 90. ale słuchając nowych kawałków ziewałem. ale jak już wspomniałeś - każdy odbiera inaczejnurni pisze:kazdy odbiera muzyke inaczej - ja sluchajac 2 nowych numerow Maiden po raz pierwszy od 18 lat czulem ciarki
nie uważam się za fana maidenów. uważam sie za fana paru innych artystów. kocham ich za to, że cały czas mają coś nowego do powiedzenia w muzyce, nie nużą, stawiają na ciągły rozwój albo świetnie realizują pewne muzyczne koncepty. to dla mnie bardzo ważne.nurni pisze:a za co fani cenia zespol jak nie za patenty i muzyke, ktorych jest/byl prekursorem?
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
skoro na Tyranny był w znakomitej formie to wychodzi na to że trasa w 2005 go rozłożyła i jak sie jeszcze nie otrząsnął to przyszłe koncerty to może być zgroza, chociaż wtedy muzyke się inaczej odbiera, ale itak.likipiki pisze:niestety, jak dla mnie to on jest w najgorszej formie w życiu. totalnie mnie rozczarował (i z tego co widzę nie tylko mnie).
No tak jedna osoba palnie, a reszta powtarza bo modne psioczyc na taki zespol i na takiego wokaliste jak Bruce. Oczywiscie zapomniales dodac ze na Tyranny jest super tylko tu zawodzi! Teraz cool jest docenic Blaze nie mowiac o DiAnno(swoja droga nie mowie na "+" czy na "-" ale jemu to dopiero zycie zmienilo glosUpiż pisze: niemiłosiernie wyje że sie wytrzymać nie da
podobnie sobie giertych tlumaczyl protesty uczniów- że to robota gejów i lesbijek. nie dociera że poprostu może się nie podobać? chyba nikomu nie sprawia to frajdy (przynajmniej mi sie tak wydaje), jeżdzenie po maiden. a mi szczególnie.Budziol pisze:bo modne psioczyc na taki zespol i na takiego wokaliste jak Bruce
no zdaje się ze ja tak palnąłem jako pierwszy ale na pewno nie po to żeby jakąs furorę zrobić tutaj i żeby wszyscy powtarzali. i nie wydaje mi sie żeby to bylo głupie powtarzanie bo to poprostu słychać "golym uchem" że on jęczyBudziol pisze:No tak jedna osoba palnie, a reszta powtarza
Kazdy moze miec swoje zdanie oczywiscie. Tobie sie nie podoba mnie podoba i ok. Tylko wiesz zaloze sie ze czesc osob bezmyslnie to powtarza nie zadajac sobie trudu na wlasna ocene! Nie rozumiem tez jak mozna kochac Bruce na Tyranny a marudzic na AMOLAD bo sorry ale spiewa niemal tak samo z ta swoja charakterystyczna chrypka, ktorej sie dorobil na "starosc" 
Jaki byłby cel w ślepym powtarzaniu czegoś bo nie bardzo rozumiem? Jak ja słuchalam nie sugerujac sie tym co ludzie napisali o nowym kawaku od razu przestraszyłam sie wokalu i podejrzewam, że taki nizależy Liki podobnie, któremu nie staraszni są wyznawcy.
Nie no ja nie mowie ze czesci osob na pewno wokal Bruce nie przypada szczerze do gustu. Ale odnosze wrazenie ze czesc podchwycila bez sensu temat.
Ehhhh jakby Bruce postanowil znow odejsc i tak by wszyscy za nim plakali :beer
Ehhhh jakby Bruce postanowil znow odejsc i tak by wszyscy za nim plakali :beer
nie chodzi nawet o chrypkę ale o wysokie partie. porównaj jego wokale z kill devil hill z takimi jękami jak np. z brighter, choćby z minuty 3:20, żeby podać dokladnieBudziol pisze:Nie rozumiem tez jak mozna kochac Bruce na Tyranny a marudzic na AMOLAD bo sorry ale spiewa niemal tak samo z ta swoja charakterystyczna chrypka, ktorej sie dorobil na "starosc"
na pewno ktoś sobie posta chciał nabyć i przytaknąć, tego jestem pewienBudziol pisze: Ale odnosze wrazenie ze czesc podchwycila bez sensu temat.
Kazdemu wolno miec wlasne zdanie(tylko jakis dziwny wysyp tych zarzucajacych wycie Brucowi) Ale przeciez gdyby faktycznie bylo az tak fatalnie z jego glosem to w dzisiejszych czasach w studiu mozna nawet Mandaryne nauczyc "spiewac".
ale to nie ja twierdze że on nie potrafi śpiewac tylko że kompletnie bezsensu śpiewa- tzn wykorzystuje swój głosw taki sposób że jęk z tego wychodzi. mógłby niżej śpiewać bo to mu wychodzi a takie partie nie bardzo. poprostu moim zdaniem jego głos zostal źle wykorzystany
Dokładnie i znowu tCW się kłania- znikome ślady wysokich partii a wokal po prostu miażdży, w każdym kawałku. A wokal w Book Of Thel czy Machine Men to mistrzostwo. bruce umie cholernie dobrze agresywnie śpiewać, widać to też w Brighter, ale efect psują te jęki. W refrenie wypieprzyłbym te kwiki i kawałek byłby miodzioMatek pisze:mógłby niżej śpiewać bo to mu wychodzi a takie partie nie bardzo. poprostu moim zdaniem jego głos zostal źle wykorzystany
Wiesz Budziol nie sprawia mi absolutnie żadnej przjemności pisanie czy rozpowiadanie na lewo i prawo o tym że wokal Bruce'a w tych nowych utworach jest kiepski. Ale uważam ze się niestety nie popisał. Słucham Maiden już z 15 lat albo i więcej i ich twórczość zawsze wywoływała u mnie dreszczeBudziol pisze:No tak jedna osoba palnie, a reszta powtarza bo modne psioczyc na taki zespol i na takiego wokaliste jak Bruce. Oczywiscie zapomniales dodac ze na Tyranny jest super tylko tu zawodzi! Teraz cool jest docenic Blaze nie mowiac o DiAnno(swoja droga nie mowie na "+" czy na "-" ale jemu to dopiero zycie zmienilo glosUpiż pisze: niemiłosiernie wyje że sie wytrzymać nie da) a Bruce bluznic.
Starość nie radość 
żadna starość, po prostu wczesnie zacząłem ich słuchać 
Szczur pewnie mial na mysli starosc Brucea
Jesli ktos tak uwaza ze slabo spiewa w nowych kawalkach jego sprawa i ma do tego prawo. Tylko czasem ludzie taka dziwna nagonke robia, jak chocby swego czasu z VADERem - nikt nie lubil ich poprzedniej plyty i bylo to cool.
Ale moze sie czepiam, a moze nie potrafie byc dla MAIDEN krytyczny i obiektywny co akurat moze byc prawda 
Odpowiesz za to w Dniu Ostatecznym...Upiż pisze: Zwłaszcza pamietając o tym że mają oni w ostatnich latach jakąś dziwną manierę wrzucania kiepskawych kawałków na single ( Out of The Silent Planet z BNW ).
..........ironek_48 pisze:Odpowiesz za to w Dniu Ostatecznym...Upiż pisze: Zwłaszcza pamietając o tym że mają oni w ostatnich latach jakąś dziwną manierę wrzucania kiepskawych kawałków na single ( Out of The Silent Planet z BNW ).
kurde...ci to słońce chyba przygrzało zabardzo .. na stosUpiżł pisze::
Zwłaszcza pamietając o tym że mają oni w ostatnich latach jakąś dziwną manierę wrzucania kiepskawych kawałków na single ( Out of The Silent Planet z BNW ).
już nie mam tu najwięcej postów

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zdecydowanie Brighter - byc moze jeden z najlepszych utworow w ich karierze.
Znajomy, ktory slyszal caly album mowi, ze Different World i Benjamin Breeg to 2 najslabsze kawalki na plycie! Reszta jest o niebo lepsza, a najlepsze 3 numery to The Longest Day, For A Greater Good Of God i Lord of Light (te same wybral Shirley). Ogolnie album ma laczyc solowe dokonania Bruce'a (Chemical Wedding) z progresywna strona Maiden - numery sa bardzo rozbudowane, a wolne intra roznia sie znacznie od tego z Breeg'a - sa o wiele bardziej zlozone i maja budowac klimat. Wg. znajomego jest to najlepszy album od czasow 7th Son'a.
Znajomy, ktory slyszal caly album mowi, ze Different World i Benjamin Breeg to 2 najslabsze kawalki na plycie! Reszta jest o niebo lepsza, a najlepsze 3 numery to The Longest Day, For A Greater Good Of God i Lord of Light (te same wybral Shirley). Ogolnie album ma laczyc solowe dokonania Bruce'a (Chemical Wedding) z progresywna strona Maiden - numery sa bardzo rozbudowane, a wolne intra roznia sie znacznie od tego z Breeg'a - sa o wiele bardziej zlozone i maja budowac klimat. Wg. znajomego jest to najlepszy album od czasow 7th Son'a.