Iron Maiden i rodzice ;]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden i rodzice ;]
Byś chciał,oto moje ulubione cytaty ojca
:
No ale żeby celowo umówić się,żeby spieprzyć linię melodyczną?
Ta muzyka jest jak mamut...w błocie
I to był hit?O boże,teraz to będą leciały same hity...
O boże,Iron Maiden to już nawet jest sto razy lepsze od tego
Cośty kupił za takie pieniądze...
xD ale miałem polewkę
No ale żeby celowo umówić się,żeby spieprzyć linię melodyczną?
Ta muzyka jest jak mamut...w błocie
I to był hit?O boże,teraz to będą leciały same hity...
O boże,Iron Maiden to już nawet jest sto razy lepsze od tego
Cośty kupił za takie pieniądze...
xD ale miałem polewkę
-
ropuch
upierdliwy
moj sie nie czepia niczego, za to matka to inna bajka 
Matki są chyba gorsze,moja na ogół nic nie mówi ale czasami wymsknie jej sie ŚCISZ/WYŁĄCZ MI TO CHOLERSTWO :guns xD 
Moi starsi raczej nic do maidenów nie mają. Mój tata słucha muzyki polskiej rodem z lat 50, więc nic innego do niego nie przemawia, ale czasem jak on słucha muzyki, to ja włączam maidenów, wtedy on podkęca głośność, potem ja, potem znowu on, potem ja daje powerslavwe, bo to jest za ciężkie dla niego i tatuś kapituluje. Moja mama słucha każdej muzyki, więc nie ma z nią problemów. Co do koszulek, to też się nie czepiają. Chociaż nigdy nie zapomne jak kupowałem moją pierwszą koszulkę maidenów, a to dzięki mojej babci. Otóż byłem u niej podczas wakacji, i naszła mnie potrzeba odwiedzenia sklepu muzycznego. A babcia musiala się ze mną pofatygować, pod pretekstem obejrzenia czegoś z muzyki klasycznej. No i sprzedawca wykłada koszulki, i ja odrazu wybieram number of the beast. I w tym momencie babcia spojrzała na koszulkę, złapała się za serce i wykrztusiła "Ojej! Straszydła takie! To to teraz w czymś takim się chodzi, tak po uicy, do szkoły??". A potem nie mogła zrozumieć dlaczego ja ze sprzedawcą płakaliśmy ze śmiechu 
Hehe...normalka...kiedyś pokazałem mojej babci zdjęcie Iron Maiden (z Eddym oczywiście), puściłem jej muzyczkę (nie pamiętam co, chyba coś z Brave New World) i spytałem co o tym sądziRat22 pisze:No i sprzedawca wykłada koszulki, i ja odrazu wybieram number of the beast. I w tym momencie babcia spojrzała na koszulkę, złapała się za serce i wykrztusiła "Ojej! Straszydła takie! To to teraz w czymś takim się chodzi, tak po uicy, do szkoły??"
a ja wparowałam do kuchni w koszulce Iron Pirat a babcia "ojej! toż to hitlerjugend!"
a na plakat Harrisa na drzwiach "co to za szatan?"
- Metalophil
- -#Moonchild

Iron What?Arien pisze:a ja wparowałam do kuchni w koszulce Iron Pirat a babcia "ojej! toż to hitlerjugend!"
Iron Pirat
Tak ta koszulka została nazwana w jednym ze sklepów internetowych 
Moi rodzice raczej nigdy nie czepiali się Ironów. Jak u większości są teksty w stylu "trochę ciszej z tym waleniem" ale to mama, zresztą zupełnie słusznie bo raz że lubię sobie głośno posłuchać, dwa że mam naprawdę wymiotne głośniki i raczej ich nie żałuje
Zawsze jak ktoś mówi że dzwonił i nie odpierałem to zawsze "no pewno znowu Ironów na fulla miałeś"
Jeśli chodzi o koszulki to szczególnie mojej babci się podobają (ha i co, że niby wapniaki to tylko szatana widzą, nie moja babcia!!), poprostu uwielbia facjate Eddiego w każdej postaci.
No z płytkami natomiast to był mały problem. Jak w życiu każdego prawdziwego fana, przyszedł dzień w którym postanowiłem zakupić orginalnego CD Dziewicy (w sumie to było 2 miechy temu). Jak powiedziałem rodzicom to "spoko, kupuj sobie", ale jak powiedziałem że Dance of death kosztuje 65 zł to musiałem walczyć całe 10min
Jednym słowem moi rodzice pozostają neutralni oprócz babci, która ma bzika na punkcie Eddiego

Jeśli chodzi o koszulki to szczególnie mojej babci się podobają (ha i co, że niby wapniaki to tylko szatana widzą, nie moja babcia!!), poprostu uwielbia facjate Eddiego w każdej postaci.
No z płytkami natomiast to był mały problem. Jak w życiu każdego prawdziwego fana, przyszedł dzień w którym postanowiłem zakupić orginalnego CD Dziewicy (w sumie to było 2 miechy temu). Jak powiedziałem rodzicom to "spoko, kupuj sobie", ale jak powiedziałem że Dance of death kosztuje 65 zł to musiałem walczyć całe 10min
Jednym słowem moi rodzice pozostają neutralni oprócz babci, która ma bzika na punkcie Eddiego
Aren, chodzi Ci o takiego Eddiego z opaską na oku, z wężem wystającym z mordy i skrzyżowanymi szablami poniżej 
Fajną masz babcięNorx pisze:Jednym słowem moi rodzice pozostają neutralni oprócz babci, która ma bzika na punkcie Eddiego
phiNorx pisze:ale jak powiedziałem że Dance of death kosztuje 65 zł to musiałem walczyć całe 10min
właśnie...w Krakowie też bez problemu można dostać w takiej ceniesyzygy pisze:ja kupiłem DoD w kwietniu czy marcu czyli wcześnij od ciebie i za 30zł
i z czerwoną chustą na głowieNorx pisze:Aren, chodzi Ci o takiego Eddiego z opaską na oku, z wężem wystającym z mordy i skrzyżowanymi szablami poniżej
pozdrów babcię
-
ropuch
juz od kurcze prawie 2 lat w MM plyty maiden sa po 30-35 zeta, i dobrzesyzygy pisze:phiNorx pisze:ale jak powiedziałem że Dance of death kosztuje 65 zł to musiałem walczyć całe 10minja kupiłem DoD w kwietniu czy marcu czyli wcześnij od ciebie i za 30zł
![]()
Częstochowskie MM RULEZZZZ
ale niektórzy o tym widocznie nie wiedząropuch pisze:juz od kurcze prawie 2 lat w MM plyty maiden sa po 30-35 zeta, i dobrze
jednym słowem - przepłaciłeś chłopieNorx pisze:kosztuje 65 zł
-
ropuch
opeth i meta sie cenia, to samo halford solo, ale judaszki chodza w podobnych cenach jak IM, Wiadro nawet po 15 zeta szlo kupic kiedys, trzeba trafic na okazjesyzygy pisze:ale niektórzy o tym widocznie nie wiedząropuch pisze:juz od kurcze prawie 2 lat w MM plyty maiden sa po 30-35 zeta, i dobrzew moim płyty SOAD też krążą w okolicach 30zł oprócz najnowszej Mezmerize, no ale nie ma się co dziwić
ale płytki mety, opethu i innych fajnych zespołów są już po 50zł i więcej
No to żeście mnie kurna pocieszyli
, no nic, na przyszłość będę czujniejszy