Newsted
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: Newsted
Z pytań czytelników Guitar World:
- Masz swój wkład autorski w Czarny Album ("My Friend of Misery"), jedną z najlepiej sprzedawanych płyt wszech czasów. Czy same dochody z tego wystarczają Ci na spłatę kredytów?
- No, to dość osobiste pytanie, naprawdę nie wiem, co powiedzieć. [śmiech] Myślę, że się nabijasz, więc odpowiem tak: mogę robić co chcę i kiedy chcę od 20 lat. [śmiech]
- Masz swój wkład autorski w Czarny Album ("My Friend of Misery"), jedną z najlepiej sprzedawanych płyt wszech czasów. Czy same dochody z tego wystarczają Ci na spłatę kredytów?
- No, to dość osobiste pytanie, naprawdę nie wiem, co powiedzieć. [śmiech] Myślę, że się nabijasz, więc odpowiem tak: mogę robić co chcę i kiedy chcę od 20 lat. [śmiech]
-
kirk_pazdzioch
- -#Prisoner

Wkład autorski w kompozycje to jedno, ale do tego dochodzi udział w nagraniach i partie basu zarejestrowane na kilku albumach, jakieś DVD koncertowe itp. Newsted się ustawił i pewnie kokosów nie ma z tego, ale całkiem przyzwoity pieniądz, do którego nie trzeba dorabiać, żeby żyć na poziomie. ;]
Podejrzewam, że kokosy ma i to sporekirk_pazdzioch pisze:pewnie kokosów nie ma z tego, ale całkiem przyzwoity pieniądz, do którego nie trzeba dorabiać, żeby żyć na poziomie. ;]
www.MetalSide.pl
-
kirk_pazdzioch
- -#Prisoner

A być może zresztą. ;]
Natomiast zupełnie mnie nie porywa to, co słyszałem z tego jego najnowszego dzieła. Ale skoro gra, bo chce, a nie musi, to niech się dobrze bawi.
Natomiast zupełnie mnie nie porywa to, co słyszałem z tego jego najnowszego dzieła. Ale skoro gra, bo chce, a nie musi, to niech się dobrze bawi.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

A mnie porywa i cieszę się, że nie jestem w tym odosobniony na tym forum.
Przy okazji urodzinowo życzę przedmówcy/przedpiszcy zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy.
Przy okazji urodzinowo życzę przedmówcy/przedpiszcy zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy.
"Heavy Metal Music" to bardzo fajna płyta. Nagrana na luzie i bez spiny. Jak dla mnie to zdecydowanie ciekawsze granie, niż to co w ostatnich latach prezentuje Metallica.
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Oficjalny teledysk do "King of the Underdogs" - bardzo dobry, a zrobiony prostymi środkami.
www.youtube.com/watch?v=GQ9mJtJ94Pg
www.youtube.com/watch?v=GQ9mJtJ94Pg
Dobry teledysk, a kawałek jest jednym z moich ulubionych z płyty. Teraz niech tylko przyjadą do Polski na jakiś klubowy koncert 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Wydawało się, że ci dwaj już są w zgodzie, ale znów się pożarli:
http://www.metalsucks.net/2014/02/05/me ... lian-tour/
http://www.metalsucks.net/2014/02/05/me ... lian-tour/
Szkoda. Bardzo lubię jednego i drugiego, chętnie zobaczyłbym ich na jakiejś wspólnej trasie, a tutaj takie wiadomości. Ciekawe o co poszło. Gdybym musiał zgadywać, postawiłbym na jakieś dziwne fochy Mustaine'a.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Może jest zajęty tworzeniem nowych rzeczy i/lub rodziną, może to zmęczenie internetem... Jednak obawiam się, że to przez jakieś uzależnienie.
http://loudwire.com/jason-newsted-steps ... king-sites
http://loudwire.com/jason-newsted-steps ... king-sites
Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będzie tu o czym pisać - jednym słowem, że Newsted jeszcze wróci do świata z nowym materiałem.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

- Saimon1995
- -#Moderator

W sumie szkoda. Debiutancki album może nie był dziełem wybitnym, ale słuchało się tego bardzo dobrze. Oby Jason jak najszybciej wrócił z nowym materiałem i - pewnie - nowym zespołem.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Coś drgnęło w obozie Jasona: gra folk i country pod szyldem Jason Newsted & The Chophouse Band.
www.youtube.com/watch?v=LkEvgWokBYo
Nie wyklucza też reaktywacji formacji Newsted (podobno nowa płyta nabiera kształtów).
Nie wyklucza też reaktywacji formacji Newsted (podobno nowa płyta nabiera kształtów).
świetne wieściZakkahletz pisze:Coś drgnęło w obozie Jasona: gra folk i country pod szyldem Jason Newsted & The Chophouse Band.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Jason znowu komponuje i gra, tylko teraz w dużo łagodniejszych klimatach się porusza:
www.youtube.com/watch?v=tcqMPk0AiAk
www.youtube.com/watch?v=tcqMPk0AiAk
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

W urokliwym miejscu zamieszkał Dżejson:
https://ultimateclassicrock.com/jason-n ... -york-home
www.departures.com/travel/skaneateles-n ... stmas-town
Jeden z kilku nowych numerów live zapodanych na Jego oficjalnym kanale YT (za który już powinien dostać Srebrny Przycisk, bo subskrypcje przekroczyły 100 tys.
), kower pieśni folkowego barda Verlona Thompsona:
www.youtube.com/watch?v=939LhYbW-Yo
https://ultimateclassicrock.com/jason-n ... -york-home
www.departures.com/travel/skaneateles-n ... stmas-town
Jeden z kilku nowych numerów live zapodanych na Jego oficjalnym kanale YT (za który już powinien dostać Srebrny Przycisk, bo subskrypcje przekroczyły 100 tys.
www.youtube.com/watch?v=939LhYbW-Yo
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Jako skrajny fan oldschoolowego łojenia wypowiem się.
Newsted mi totalnie siadł, zarówno EP jak i LP, może to przez nostalgię do działania Newsteda we Flotsamach i Mecie, może bo po prostu to kawał solidnego materiału, skurczybyk pokazał że będąc prawie emerytowanym metaluchem da się nagrać coś porządnego z fajnym ukłonem ku przeszłości. Kupuję NEWSTED totalnie, LP już na półce w formie CD i liczę że jednak coś jeszcze w podobnych klimatach nagra
Newsted mi totalnie siadł, zarówno EP jak i LP, może to przez nostalgię do działania Newsteda we Flotsamach i Mecie, może bo po prostu to kawał solidnego materiału, skurczybyk pokazał że będąc prawie emerytowanym metaluchem da się nagrać coś porządnego z fajnym ukłonem ku przeszłości. Kupuję NEWSTED totalnie, LP już na półce w formie CD i liczę że jednak coś jeszcze w podobnych klimatach nagra
"Heavy Metal Music" fajna płyta i również mi siadła. Niestety zespół zawiesił działalność kilka lat temu i na razie nie ma widoków na kolejne wydawnictwa. A CD latało po sklepach internetowych po 20+ zł kilka lat temu, więc w ciemno sobie kupiłemDaveastate pisze: ↑wt sty 12, 2021 9:58 pm Jako skrajny fan oldschoolowego łojenia wypowiem się.
www.MetalSide.pl