Ile mieliście lat na pierwszym koncercie Iron Maiden.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ile mieliście lat na pierwszym koncercie Iron Maiden.
14 lat, 03.06.2003, Katowice.
Dzięki beaviso i siostrze. A wrażenia? Takie, że się uzależniłam.
Atmosfera pod Spodkiem była niesmaowita. Najbardziej zapadło mi w pamięć "kurwa mać ile mamy stać, kurwa mać Maiden mają grać" (sorry za przekleństwa, ale to cytat
) oraz ludzie spiący po koncercie fontannie czy na dworcu.... I te długie powroty pociągiem do Trójmiasta.. Ahhh.... Fajnie było! 
Torwar 1995, miałem wtedy 16 lat.
Ja pierwszy raz widzialem Maiden w Spodku w 2003 w wieku 21lat 
Osobiście zacząłem dosyć późno bo miałem 23 lata na swoim pierwszym koncercie Maiden. Pare dni temu zabrałem 8-mio letnia córkę na jej pierwszy koncert Maiden w Londynie
- Załączniki
-
- IMG_4684.jpg (70.16 KiB) Przejrzano 3970 razy
Ostatnio zmieniony czw cze 08, 2017 10:09 am przez wydra77, łącznie zmieniany 1 raz.
Za to później nadrobiłeś ilościowo 
Jeżeli chodzi o dzieci, to sam się zastanawiam czy przy kolejnej okazji nie zabrać swoich.
Jeżeli chodzi o dzieci, to sam się zastanawiam czy przy kolejnej okazji nie zabrać swoich.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Chorzów 2005 - 21 lat
Night Mistress Fan Club Łódź
Ile lat? Za dużo!!!
Nigdy nie odżałuję, że w dzieciństwie nie mogłem pójść na koncert w ramach trasy SIT w Gdańsku w 1986.
M.
Nigdy nie odżałuję, że w dzieciństwie nie mogłem pójść na koncert w ramach trasy SIT w Gdańsku w 1986.
M.
Ja wtedy byłem za młody, jeszcze nie znałem Maiden, ale w 86 roku na koncercie w Warszawie był mój starszy brat cioteczny, czego mu zajebiście do dzisiaj zazdroszczę.
Chyba wygram - 7 lat, Wrocław 2003. Niezapomniane przeżycie.
U mnie marnie, bo dopiero jak miałem 15 lat, Belfast 2011
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Mystic 2005- rocznikowo 17 lat ale na koncercie miałam jeszcze 16
Swoja drogą tam też było "kurwa mać ile mamy stać, kurwa mać Maiden mają grać"
Swoja drogą tam też było "kurwa mać ile mamy stać, kurwa mać Maiden mają grać"
20 czerwca 2000. Katowice, Spodek.
Dziś mija 17 lat od mojego pierwszego koncertu Maiden.
Dla kogo jeszcze był to również pierwszy koncert IM?
Dziś mija 17 lat od mojego pierwszego koncertu Maiden.
Dla kogo jeszcze był to również pierwszy koncert IM?
Dla mnie. Kurcze nie wiedziałem, że mam dzisiaj taką ważną rocznicę.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A ja mam dziś rocznicę(rocznikowo 20 lat miałem ale na gigu jeszcze 19) bo dzień po Spodku grali na Torwarze
6 kawałków wtedy z Brave New World zagrali i 2 z ery Blaze'a m.in. http://www.setlist.fm/setlist/iron-maid ... 7107f.html niezapomniane wrażenia ,nawet sobie bootlega na dyktafon nagrałem 
Miałem jechać pierwszy raz już w 98 do Katowic niestety losowe zdarzenie pokrzyżowało mi plany
Miałem jechać pierwszy raz już w 98 do Katowic niestety losowe zdarzenie pokrzyżowało mi plany
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Torwar 2000 też byłem!!!
Na marginesie - ten koncert wspominam jako najlepszy koncert Iron Maiden w którym uczestniczyłem.
Na marginesie - ten koncert wspominam jako najlepszy koncert Iron Maiden w którym uczestniczyłem.
Ja miałem 15 lat- Hala Ludowa 1984- teraz na karku 48 wiosen, jak ten czas leci.
Wrocław 1986, miałem 16 lat 
19 lat _ 2008 Gwardia
Swój pierwszy możliwy koncert, odkąd zacząłem słuchać IM niestety przegapiłem, bo rodzice nie pozwolili jechać do Katowic w 2003 r. Ale już do Wrocławia się udało pół roku później. a lat miałem 16 i było to tak głęboko zapadające w pamięć przeżycie, że mam wrażenie jakby to było wczoraj, a to już będzie 15 lat...