Najlepszy utwór z lp. Brave New World
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z lp. Brave New World
'Out of the silent planet" BNW jest pierwsza plyta tego zespolu jakiej sluchalem a zakazana planeta moim pierwszym faworytem teraz nalezy do grupy 'jednej z najlepszych piosenek IM'
Zdecydowanie ostatni utwór. Prosta i piękna linia melodyczna, wspaniały wzniosły refren, a także zróżnicowane w stosunku do całości utworu jego zakończenie decyduje o moim głosie.
KMFDM
-
Nikki Rebel
- -#Prodigal son

Dokładnie .. dlatego miałąm spory dylemat co zaznaczyc .. na chwile obecna jest to kawałek Dream Of Mirrors ... czemu? i za text (Don't know why I feel this way Have I dreamt this time, this place? Something vivid comes again into my mind And I think I've seen your face Seen this room, been in this place Something vivid comes again into my mind , za linie melodyczną .. za całokształtCaleb pisze:Ta płyta jest wspaniała w całości i każda piosenka zachwyca i pozostaje długo w pamięci.
Ghost of the Navigator---Za klimat
gg-4671911 Iron Maiden's gonna get you....
Thin line tekst dobry rytm dobry melodia dobra, piosenka elegancka, chodz się nad blood brothers zastanawiałem
ciezki wybor.........miedzy TTLBLAH a Nomad.........padlo na to drugie.....przepiekne przejscia z refrenu fo zwrotki........no i partie instrumentalne.......to po prostu geniusz.....
a kiedys nie lubialem tego kawalka.....
a kiedys nie lubialem tego kawalka.....
Na tej płycie każdy z kawałków mi się podoba. Bogactwo tej płyty jest niemiłosierne. Stawiam na Out of the Silent Planet -- za piekny łagodny głos Bruce'a.
UP THE IRONS !
"Ghost of the navigator" i wszystko jasne.Naprawdę świetny utwór."Nomad" też-szkoda że nie grają go na "żywca"
- Łukasz Bąk
- -#Wrathchild

The Nomad - za orientalny charakter
2. wszystkie pozostałe począwszy do Wickerman`a
2. wszystkie pozostałe począwszy do Wickerman`a
Blood brothers, bo to według mnie taka niestandardowa piosenka w ich repertuarze.
heh. i co wybrać... zdecydowałem sie na Dream of Mirrors, ale nei wiem dlaczego, jest świetnym utworem, zresztą jak cała płyta... 
Jazz is not dead, it just smells funny.
Cała płyta jest świetna, ale po długim namyśle wybrałem "Thin line..." za niesamowity klimat i ciekawy tekst.
Braven New World....jest dla mnie dziełem sztuki....nic dodać, nic ujać
- Lord Morgul
- -#Charlotte

Cienka Linia - za prawdziwosc tekstu, za rozbudowanie, i za moja milosc...
1. Ghost Of The Navigator
Ujął mnie przy pierwszym słuchaniu - niesamowite bogactwo różnych melodii, w sumie odmienne 4 tematy - zwrotka, przed-przed-refren, przed-refren i refren. Byłby jeszcze lepszy gdyby ta szybka część po solówce Janicka nie była taka banalna. Ale ten refren jest dla mnie jednym z kilku najlepszych w historii Maiden. Lubię takie wplatanie gitary w śpiewaną melodię, Janick jest w tym niezły.
"Chasing RAINBOWS all my days..."
2. Brave New World
Powiem tak - w zasadzie to zasługuje na ex aequo z GOTN. Wersja z RIR jest niesamowita! Teraz nawet nie wiem, czemu jednak dałem na 1. GOTN zamiast BNW, ale stało się. BNW buduje niesamowity klimat, od łzawego po bardzo energiczny. W wersji RIR rewelacyjne granie McBraina. Ponadto przemiła dla mych uszu harmonia po solówkach.
3. The Wickerman
Niezły wykop. Na jednym tchu od początku do końca. Tyle słów wystarczy.
Ujął mnie przy pierwszym słuchaniu - niesamowite bogactwo różnych melodii, w sumie odmienne 4 tematy - zwrotka, przed-przed-refren, przed-refren i refren. Byłby jeszcze lepszy gdyby ta szybka część po solówce Janicka nie była taka banalna. Ale ten refren jest dla mnie jednym z kilku najlepszych w historii Maiden. Lubię takie wplatanie gitary w śpiewaną melodię, Janick jest w tym niezły.
"Chasing RAINBOWS all my days..."
2. Brave New World
Powiem tak - w zasadzie to zasługuje na ex aequo z GOTN. Wersja z RIR jest niesamowita! Teraz nawet nie wiem, czemu jednak dałem na 1. GOTN zamiast BNW, ale stało się. BNW buduje niesamowity klimat, od łzawego po bardzo energiczny. W wersji RIR rewelacyjne granie McBraina. Ponadto przemiła dla mych uszu harmonia po solówkach.
3. The Wickerman
Niezły wykop. Na jednym tchu od początku do końca. Tyle słów wystarczy.
Brave New World ten kawałek ma coś takiego w sobie że nie można mu się oprzeć
-
The New Frontier
- -#Prodigal son

wicker man => super otwieracz. wogole ciezko wybrac bo to moja ulubiona plyta
Blood Brothers - z sentymentu...
Infinite dreams, I can`t deny them...
-
RazorTongue
- -#Charlotte

"Demons are inside you and they're making their play" 
With so many pawns, can you find a true player ?
-
Hallowed Be My Name
- -#Wrathchild

Beaviso - jakas lewa ta Twoja tecza