Jimi Hendrix
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: Jimi Hendrix
Marty Friedman powiedzial kiedys, ze wolalby zjesc szkło niż go sluchac, ja sie z nim zgadzam
-
Deleted User 7649
Cytat z Friedmana : "gdyby wszyscy na widowni nie byli na haju, Hendrix i Grateful Dead i inni hippisi nigdzie by nie zaszli".
-
Deleted User 7649
- blackcocker
- -#Moderator

Nigdy nie rozumiałem kultu Hendrixa. Wielu jest i było lepszych, ale fakt, kwestia gustu, ostatnio się pokłóciłem z kolegą o Jimiego, nie chcę znów tego robić, bo i tak nic mnie do niego nie przekona 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Hendrix miał jednak wpływ na wielu gitarzystów, głównie na postawę, bo technicznie to on był słaby. Potrafił zagrać wiele, ale nie miał artykulacji. Struny wyślizgiwały mu się spod paluchów, on się bardzo starał to maskować. Na początku nawet mu wychodziło. Ale jak się rozćpał na dobre, to był fatalny, parodia siebie samego.
- Metalophil
- -#Moonchild

Do kwestii technicznych się za bardzo odnieść nie mogę bo się nie znam. Dla mnie osobiście biegłość techniczna artysty lub jej brak nie jest wyznacznikiem jakości dzieła i mojego subiektywnego odbioru tegoż. W związku z tym wolę np. pierwsze albumy AC/DC czy KISS od takiego Dream Theater, bo mają "to coś" co na mniej oddziałuje. Zresztą, z podobnych pobudek w ogóle słucham metalu a nie np. tzw. muzyki poważnej czy jazzu. I patrząc z tego punktu widzenia, chociaż - jak powiadam - nie jarają mnie ci wszyscy gitarowi wirtuozi, to Hendrix - zwłaszcza z Experienced - jest dla mnie bardzo "zjadliwy", odbieram to tak że w tych jego nagraniach jest po prostu mega-feeling, dusza, a to chyba dla mnie najważniejsze w muzyce rockowej.
Mnie nie chodzi nawet o popisy gitarowe. Hendrix pod tym względem jak na swoje czasy był bardzo dobry. Chodzi o technikę artykulacji. Niektórzy niedbałość nazywają feelingiem, ja uważam, że można grać technicznie i z feelingiem. Dobrym przykładem jest Alex Lifeson.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Marty Friedman jako fan anime dumny z Risk nie ma prawa glosu
-
Deleted User 7649
Risk to dobra płyta. Oczywiście janusze heavy metalu liczyli, że Megadeth stanie się karykaturą samego siebie. Tak się zresztą stało na następnej płycie.
-
Deleted User 7649
bardzo lubie RISK pokazuje to ze Megadeth na kazdej plaszczyznie potrafi sie obronic i nie boi sie pojsc w innym kierunku
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Risk to gowno.
Melodie pedalskie, produkcja tak plastikowa, że bardziej się nie da, najebane jakichs efektów, kawalkow typu breadline to wstydziłby się nawet Bon Jovi.
- blackcocker
- -#Moderator

Bon Jovi nie wpadłby na taki kawałek jak Breadline. Jest bdb
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 7649
dobrze powiedziales!!!!!!!!!blackmailer pisze: ↑pt sty 04, 2019 2:15 pm Bon Jovi nie wpadłby na taki kawałek jak Breadline. Jest bdb
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To prawda, nawet Bon Jovi mial umiar w pedalstwieblackmailer pisze: ↑pt sty 04, 2019 2:15 pm Bon Jovi nie wpadłby na taki kawałek jak Breadline. Jest bdb
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Wszystkie dzisiejsze wpisy w tym wątku (oprócz mojego) to offtopic...