Mam nadzieję, że w niedługim czasie pokuszą się jeszcze o jakąś biografie Dickinsona bo myślę, że gość ma całkiem bogaty życiorys.
"Historia Żelaznej Dziewicy" Paul Stenning
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: "Historia Żelaznej Dziewicy" Paul Stenning
Mnie bardziej chodziło o to ile sztuk mają na stanie, a nie o wysyłkę
a mieli 100 w dniu pierwszego czerwca, bo wtedy była premiera
i tyle...
Mam nadzieję, że w niedługim czasie pokuszą się jeszcze o jakąś biografie Dickinsona bo myślę, że gość ma całkiem bogaty życiorys.
No właśnie...Bardock24 pisze:Jak to mawiają - dla chcącego nic trudnego
"Przeciętny czas dostawy:"
Wiadomo, że jak premiera jest 15, to 10 dni wcześniej nikt tego nie wyśle...
www.MetalSide.pl
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

wczoraj sobie kupiłem i po pierwszych 30 stronach mam mieszane odczucia, z kolei tutaj początki zespołu są opisane bardzo, bardzo zdawkowo, może ledwie ciut dokładniej niż w zespołowych wkładkach w Teraz Rocku. I już jest jedna sprzeczność w treści. Według Wall'a, Dave został w 77 roku usunięty przez cały zespół i przekazał mu to Steve u siebie w domu. Za to tutaj jest podane, że sam odszedł po kłótni i oberwaniu w twarz przez Wilcock'a po jednym z koncertów.
Zobaczymy jak będzie dalej...
Daj koniecznie znać
Jeszcze nie kupiłem, ale mam w planach.
Jeszcze nie kupiłem, ale mam w planach.
No dokładnie, akurat będzie na działce czytanie przy piwku 
"Everybody has a different way
To view the world"
Kupiłem, widze, że na końcu jest lista stron internetowych poświeconych Iron Maiden i jest tez podany adres sanktuarium 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
<brawo>Emilio pisze:jest tez podany adres sanktuarium
dziś dopiero doszła do mnie!
Swoja droga, dlaczego nie postaraliście się o patrona medialny, byłoby z tyłu okładki logo sanktuarium 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
To że informacje będą się wykluczać to normalka. Często jest tak że każdy ma inne wspomnienia, pole widzenia tak więc moim zdaniem to jest normalne. Książki jeszcze nie kupiłem ale mam taki zamiar na pewno będzie to miła lekturaDeJMIeN Wielki pisze:wczoraj sobie kupiłem i po pierwszych 30 stronach mam mieszane odczucia, z kolei tutaj początki zespołu są opisane bardzo, bardzo zdawkowo, może ledwie ciut dokładniej niż w zespołowych wkładkach w Teraz Rocku. I już jest jedna sprzeczność w treści. Według Wall'a, Dave został w 77 roku usunięty przez cały zespół i przekazał mu to Steve u siebie w domu. Za to tutaj jest podane, że sam odszedł po kłótni i oberwaniu w twarz przez Wilcock'a po jednym z koncertów.
środek z tymi zdjęciami mogli sobie w ogóle darować!
jakość, żadna a podpisy to bzdura goniąca bzdurę
podzielona dyskografia i podpisy "stare wydawnictwa" / "nowe wydawnictwa"
zdjecia niby 7EP a tak naprawde 12'', PICTURE w 12'', podpis "tourbooki" i zdjęcia płyt
masakra!
jakość, żadna a podpisy to bzdura goniąca bzdurę
podzielona dyskografia i podpisy "stare wydawnictwa" / "nowe wydawnictwa"
zdjecia niby 7EP a tak naprawde 12'', PICTURE w 12'', podpis "tourbooki" i zdjęcia płyt
masakra!
Jak na razie zdjęcia to największy dramat tej książki. Ale z drugiej strony, nieczęsto się spotyka rzecz przyzwoicie przetłumaczoną, która da się czytać po polsku. Mam dobre wrażenie po przejrzeniu połowy dziełka, aczkolwiek cały czas mam wątpliwość czy robił to fan czy dziennikarz. Za dużo hagiografji.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

no, to mnie też rozbroiłoBudziol pisze: podzielona dyskografia i podpisy "stare wydawnictwa" / "nowe wydawnictwa"
ale też nie znałem jeszcze Stefka od takiej strony
Autor też słowem nie wspomniał o takich panach jak Paul Cairns i Paul Todd, prawda, każdy był chyba ok. 2 tygodni w skladzie, ale BYŁ. Zaplusował z kolei tym, że w końcu możemy się czegoś dowiedzieć o chyba najmniej znanym muzyku Iron Maiden, czyli Tony Moore
Hmm tak czytam te wasze recenzje i powiedzcie tak szczerze opłaca się to kupować ? Jest w miarę dużo wspomniane o czasach od nagrania BNW do TFF ? Bo w sumie zależy mi na tym bo nigdzie indziej nie znalazłem takich informacji. A na następna część Run To The Hills która o tym wspomina nie chce mi się czekać xD A nawet nie wiadomo kiedy wyjdzie.
No właśnie, jak się czyta? Czym się różni od RTTH?
o tekście póki co się nie wypowiadam, te foty w środku porażka, zupełnie niepotrzebne
merytorycznie może okazać się całkiem dobra
merytorycznie może okazać się całkiem dobra
To jak przeczytacie proszę o recenzję i informację czy warto ją kupić 
Temat coś ucichł . Czyżby książka aż tak beznadziejna ? 
www.last.fm/user/darkfuneral18
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

przeczytać całą musimy żeby to stwierdzić
póki co do listy dorzucamy wymienianie nazwy Angel Witch jednosłownie i uwaga.. Gangland to podobno kawałek instrumentalny, po tym miałem 3 dni zwątpienia czy to dalej czytać ale ostatecznie kontynuuję. Więcej napiszę jak skończę
póki co do listy dorzucamy wymienianie nazwy Angel Witch jednosłownie i uwaga.. Gangland to podobno kawałek instrumentalny, po tym miałem 3 dni zwątpienia czy to dalej czytać ale ostatecznie kontynuuję. Więcej napiszę jak skończę
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

ale zaryzykuję stwierdzenie, że ci którzy narzekali na Wall'a, chyba spokojnie mogą odkładać mamonę na coś innego 
Książkę szybko przejrzałem podczas krótkiego pobytu w księgarni i nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Przeglądając wkładkę o mało się nie zaśmiałem ("Płyty wczesne" i "Płyty późne"
), a dalej nie było lepiej (Ocenianie utworów na płytach? WtF?
).
Następnym razem przejrzę ją wczytując się w treść... może będzie lepiej
Następnym razem przejrzę ją wczytując się w treść... może będzie lepiej