Mój pierwszy utwór...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Re: Mój pierwszy utwór...
A ja
.
.
Ostatnio zmieniony pt lip 22, 2011 4:25 pm przez MetallicaTruFan^^, łącznie zmieniany 1 raz.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

A czy to nie przypadkiem wicker man nagrany z Brucem ?MaidenFan pisze: z teledyskiem, że Eddie próbował zniszczyć jakiś samochód, czy coś takiego
Pierwszy raz Meidenow uslyszalem i uwidzialem po tym jak kumpel przyniosl mi koncert rock in rio 2cd zaczynala sie od clansmana sluchalem jeszcze wtedy Nirvany ale gdy ich uslyszalem to poprostu zwariowalem i do dzis wariuje gdy ich slysze to juz prawie 5 lat 
IRON MAIDEN
Moim pierwszym utworem był albo Sign of the cross, albo Judgement of heaven, ale prawdopodobnie Sign.. , X Factor pożyczony od koleżanki, na kasecie 
What a dream, when will it end? And will I transcend?
Równo dwa lata temu zacząłem ich słuchać.ttomasz pisze:Na urodzinach kolegi w 2003 lecieli Ironi, był to chyba Powerslave, więc zgaduję, że moim pierwszym usłyszanym utworem był Acces High.
A pierwszy utwór od którego zacząłem słuchać w listopadzie 2008 to Different World.
Nic się nie zmieniło, nadal bezkonkurencyjny numer jeden!
U mnie było z tym dosyć śmiesznie, miałem jakieś 9 lat, gdzieś zauważyłem pokaźnych rozmiarów plakat promujący koncert (albo i nowy album, średnio już to kojarzę) IM, oczywiście z Eddim i napisami charakterystyczną czcionką. No coż, ten plakat nie był zbytnio atrakcyjny dla 9latka, tak więc przeraziłem się nim trochę, i Eddie "odwiedził" mnie jeszcze w kilku dziecięcych koszmarach. Od tego czasu 'Iron Maiden" było dla mnie synonimem zła, Szatana, najgorszej na świecie muzyki (ich muzykę uważałem za najgorszy black-death-doom-gore-satanic metal). Miałem nadzieję nigdy się już z nimi nie spotkać...
Sporo latek minęło, zauważyłem u siebie pociąg do cięższej muzyki. Kiedyś szukałem na youtube jakiegoś zespołu i tak "dla śmiechu" wpisałem właśnie "Iron Maiden".
"Fear of the dark" pozamiatał. Po nim "The Trooper", a na koniec "BTATS" i nagle jakoś zmieniłem poglądy na ich temat...
Sporo latek minęło, zauważyłem u siebie pociąg do cięższej muzyki. Kiedyś szukałem na youtube jakiegoś zespołu i tak "dla śmiechu" wpisałem właśnie "Iron Maiden".
"Fear of the dark" pozamiatał. Po nim "The Trooper", a na koniec "BTATS" i nagle jakoś zmieniłem poglądy na ich temat...
U mnie była moda na Guitar Hero za którym nie bardzo przepadałem jak za całą muzyką Rockową i jej podobną, ale kolega pokazał film na którym grał Iron Mana Black Sabbathu, spodobała mnie się piosenka i chciałem posłuchać jej w czystej wersji, nie z gry, wpisuję na yt Iron i wyskoczyło Iron Maiden Fear of the dark którego wysłuchałem i się oczywiście spodobał
, potem był Afraid to shoot Strangers i reszta albumu Fotd, potem Piece of Mind i Siódmy syn, a dalej to już lawina
. A zaczęło się to na przełomie grudzień 2008/styczeń 2009
U mnie pierwszym utworem IM jaki usłyszałem był Aces High było to hmm jakoś 7 lat temu chyba już nawet nie mogę się doliczyć xD Zaczęło się od tego że na półce z płytami wujka zobaczyłem ciekawa okładkę (do tej pory uważam że Powerslave ma najlepszą szatę graficzną). Płyta tak bardzo mi się spodobała że na 2 dzień miałem już swoja własną
i mam ją do tej pory ^^
Mój pierwszy utwór Ironów to The Number of the Beast w grze Guitar Hero III
W sumie od tego zaczęła się moja przygoda nie tylko z metalem, ale i z muzyką w ogóle.
- Damian1993
- -#Charlotte

Moim pierwszym utworem Iron Maiden był, Fear Of The Dark, a później cała płyta Fear Of The Dark.
Kolega, obecnie basista mojej grupy przyniósł do szkoły swoje wiosło i zagrał coś. Potem pokazał mi Iron Man Black Sabbathu na basie. Spodobał mi się riff, znalazłem na YT. Potem (uwaga, śmieszne) wpisałem w wikipedii heavy metal. Lubiłem hardrock (RATM) ale nie sądziłem że metal jest tak blisko. No ale w każdym razie było zdjęcie Iron Maiden w czasie koncertu. Wpisałem Iron Maiden. Pierwsze były Dance of Death, the Trooper, Wasted Years, Seventh Son of a Seventh Son i chyba coś jeszcze, ale nie pamiętam. Zgrałem je na mp3 i słuchałem na okrągło. Teraz mam 100% pamięci mp3 zajęte IM!
Przy okazji z zazdrości do basisty/kolegi, który nie zdał, a grał na gitarze zacząłem się uczyć. Zacząłem też odróżniać bas od gitary elektrycznej. Skończyło się na tym, że gramy w zespole.
Przy okazji z zazdrości do basisty/kolegi, który nie zdał, a grał na gitarze zacząłem się uczyć. Zacząłem też odróżniać bas od gitary elektrycznej. Skończyło się na tym, że gramy w zespole.
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Mój tata puscił mi gdy miałem 8 lat bodajże Number of the Beast i wtedy zafascynowałem się nimi, później był koncert w Spodku w 2003 w czerwcu(ciągle mam bilet
) z trasy 'Give me Ed, till I'm dead' Co prawda muzyką zacząłem się interesować gdy miałem 6 lat(Kiss i Scorpions - również przez tate) ale to Maiden był pierwszym zespołem stricte metalowym i darzę ich wielkim sentymentem.
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
-
Judas Prophet
- -#Charlotte

Mój pierwszy kawałek to był FUTUREAL. Uderzyła mnie moc, melodia, szybkość. W zasadzie od tego kawałka zaczęła sie moja przygoda z IRON MAIDEN i muzyką metalowa <serce>
To od ciekawej strony zacząłeś
Virtual do popularnych krążków nie należy, do tego Blaze... Mi początkowo wogle nie przypadł Virtual do gustu, po części poprzez złe wrażenie Futureal'a. Z rok później uderzyłem od strony X Factor i Blaze z całym dorobkiem całkowicie mnie pochłonął.
Ostatnio słucham wersji Futureal z boota z Madrytu 98, szczególnie świetne intro.
Ostatnio słucham wersji Futureal z boota z Madrytu 98, szczególnie świetne intro.
-
Judas Prophet
- -#Charlotte

W zasadzie podobała mi sie okładka. Kumpel miał na półce więc pożyczyłem nie wiedząc co to
Odpaliłem i spłonąłem
Po latach już nie jest takie git jak wtedy. Ale wspominam ten kawałek jako moje wkroczenie w świat Metalu
Okładka Virtual XI? Brutal
chyba że chodzi o singla 
Tak rzucam okiem na inne opowieści i widzę, że wszyscy zaczynali od oryginalnych krążków a ja jak jakaś dzicz musiałem w wikipedii sprawdzać co to ajron mejden... Trochę kapa
Tak rzucam okiem na inne opowieści i widzę, że wszyscy zaczynali od oryginalnych krążków a ja jak jakaś dzicz musiałem w wikipedii sprawdzać co to ajron mejden... Trochę kapa
gdzieś usłyszałem od kolegi "heavy metal". Po powrocie do domu w wikipedię (Demon, nie jesteś sam!
) a tam coś o iron maiden. w youtube. no i zacząłem od brighter than a thousand suns
,nie śmiejcie się ze mnie
. Potem pobrałem dyskografię Ironów. Słucham ich na okrągło, jednak nie znam wszystkiech utworów... Teraz kolekcjonuję dyskografię... i pokochałem ich 
Zazdroszczę Ci, tyle przed Tobądampol pisze:jednak nie znam wszystkiech utworów... Teraz kolekcjonuję dyskografię... i pokochałem ich
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Też nie znam wszystkich ale to tylko pojedyncze.ttomasz pisze:Zazdroszczę Ci, tyle przed Tobądampol pisze:jednak nie znam wszystkiech utworów... Teraz kolekcjonuję dyskografię... i pokochałem ich
Nie będę się rozpisywał, odpowiem na nazwę tematu: Aces High
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

pamiętam jak dawno temu wklepał sobie na wrzucie iron maiden i wyskoczyło mi mnóstwo piosenek, z których większość trwała ponad 6 minut (był to dla mnie wtedy szok ,,długościowy")
najkrótsza była Can I Play With Madness i po jej wysłuchaniu się wciągnąłem... pamiętam, że potem były takie utwory jak: Twilight Zone, Trooper, Man On The Edge czy Be Quick Or Be Dead.
Od tamtej pory minęło bardzo dużo czasu
teraz mam 14 płyt, a pierwszą, którą kupiłem był oczywiście Seventh Son
Od tamtej pory minęło bardzo dużo czasu