Byłoby miłoMan_Of_The_Edge pisze:ten Ozzfest to już jest świetna sprawa, kurde mógłby do Polski taki zawitać
Eddie Rips Up The World Tour 2005
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Eddie Rips Up The World Tour 2005
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Z BraveWords.com:
IRON MAIDEN To Co-Headline Ozzfest 2005 With BLACK SABBATH - It's Official! [Hot Flashes - 05.02.15 18:56:13]
According to Launch, IRON MAIDEN are the confirmed co-headliners with BLACK SABBATH on this year's installment of Ozzfest. The UK legends will be joined by ANTHRAX's Among The Living lineup (featuring vocalist Joey Belladonna, guitarist Dan Spitz and bassist Frank Bello), with many more main stage and second stage bands to be announced soon.
In a UK interview today Sabbath frontman Ozzy Osbourne commented: "We've hoped to get Maiden in our tour forever, and this is the 10th year. Both of these old (English) bands will have the time of their lives rockin' America and fans will get their rocks off, too."
All indications are that this is likely the final year for Ozzfest.
maiden , sabbsi i anthrax na jednym gigu
kto mnie wezmie ze soba 
Więc Ozzfest może nie nadciągnąć do Europy.
Czy ja dobrze rozumiem czy jest napisane że to ostatnie Ozzfest??
Czy ja dobrze rozumiem czy jest napisane że to ostatnie Ozzfest??
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie jest to jeszcze pewne, ale chodzą takie pogłoski...
Wygląda na to, że Ozzfest obejmie w tym roku jedynie Amerykę Północną oraz Anglię (dzień Ozzfestu z Black Sabbath, Velvet Revolver, HIM i innymi podczas Download Festival w Donington Park 11 czerwca).
To ciekawe, bo Maiden najprawdopodobniej po raz pierwszy od czasu Rock In Rio w 1985 roku (gdzie grali jako gość specjalny przed Queen) będą występować przed innym zespołem - wątpię, żeby Ozzy i Sabbath zgodzili się grać przed nimi - w końcu to ich festiwal...
Ale z komercyjnego punktu widzenia to bardzo dobry wybór - o Maiden będzie głośno w amerykańskich mediach, na pewno będą błyszczeć na tle innych zespołów (nawet Sabbs) i zdobędą wielu nowych fanów, a o to im przecież chodzi.
Ciekawe tylko co w takim razie z festiwalami Reading/Leeds w Anglii (26-27-28 sierpnia), które odbędą się w czasie trwania Ozzfestu... Może Maideni zrobią przerwę, żeby polecieć do Wielkiej Brytanii, zagrać i wrócić na Ozzfest?
Wygląda na to, że Ozzfest obejmie w tym roku jedynie Amerykę Północną oraz Anglię (dzień Ozzfestu z Black Sabbath, Velvet Revolver, HIM i innymi podczas Download Festival w Donington Park 11 czerwca).
To ciekawe, bo Maiden najprawdopodobniej po raz pierwszy od czasu Rock In Rio w 1985 roku (gdzie grali jako gość specjalny przed Queen) będą występować przed innym zespołem - wątpię, żeby Ozzy i Sabbath zgodzili się grać przed nimi - w końcu to ich festiwal...
Ale z komercyjnego punktu widzenia to bardzo dobry wybór - o Maiden będzie głośno w amerykańskich mediach, na pewno będą błyszczeć na tle innych zespołów (nawet Sabbs) i zdobędą wielu nowych fanów, a o to im przecież chodzi.
Ciekawe tylko co w takim razie z festiwalami Reading/Leeds w Anglii (26-27-28 sierpnia), które odbędą się w czasie trwania Ozzfestu... Może Maideni zrobią przerwę, żeby polecieć do Wielkiej Brytanii, zagrać i wrócić na Ozzfest?
jak to ostatni, nie może tak być! ja nigdy na Ozzfeście nie byłem 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Znana jest kolejna data - 31 sierpnia Maideni rozwalą Dublin! Supportem będzie między innymi Marilyn Manson, a stadion RDS mieści 30.000 (!) osób.
31/08/2005 (Śro) - Dublin, IRE @ RDS Arena
Data ta sprawia, że trudno uwierzyć w zapewnienia, że Maiden wystąpią u boku Black Sabbath jako gwiazda amerykańskiego Ozzfestu, który normalnie kończy się na początku września. Maideni będą musieli wrócić w drugiej połowie sierpnia do Europy, by 26-28/08 wystąpić na festiwalach Reading/Leeds, a 2 dni później w Irlandii... Może w tym roku Ozzfest potrwa krócej, ale za to odbędzie się np. na stadionach?
Zobaczymy...
Data ta sprawia, że trudno uwierzyć w zapewnienia, że Maiden wystąpią u boku Black Sabbath jako gwiazda amerykańskiego Ozzfestu, który normalnie kończy się na początku września. Maideni będą musieli wrócić w drugiej połowie sierpnia do Europy, by 26-28/08 wystąpić na festiwalach Reading/Leeds, a 2 dni później w Irlandii... Może w tym roku Ozzfest potrwa krócej, ale za to odbędzie się np. na stadionach?
Ostatni Ozzfest ? Nie to wykluczone ! Może Ozz zrobi sobie dłuższą przerwę ale znając jego nie usiedzi na tyłku i po kilku (:P) latach wznowi go (tak jak jego kariera). Chyba, że nie starczy mu czasu (bo Ozz wrócił do Sabbatów tak ?). Po drugie to już nie jest młodzian i zdrowie jego też mimo wszystko nie jest w najlepszym stanie. Bądźmy dobrej myśli.Man_Of_The_Edge pisze:jak to ostatni, nie może tak być! ja nigdy na Ozzfeście nie byłem
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ostatni Ozzfest =/= koniec kariery Ozzy'ego i Black Sabbath... Po prostu Ozzy może ograniczyć liczbę koncertów itp. Już w tej chwili nie może występować 2 noce z rzędu.Blood Brother pisze:Ostatni Ozzfest ? Nie to wykluczone ! Może Ozz zrobi sobie dłuższą przerwę ale znając jego nie usiedzi na tyłku i po kilku (:P) latach wznowi go (tak jak jego kariera). Chyba, że nie starczy mu czasu (bo Ozz wrócił do Sabbatów tak ?). Po drugie to już nie jest młodzian i zdrowie jego też mimo wszystko nie jest w najlepszym stanie. Bądźmy dobrej myśli.Man_Of_The_Edge pisze:jak to ostatni, nie może tak być! ja nigdy na Ozzfeście nie byłem
pozytywne skutki komercji
Sepultura - Arise
Sepultura - Arise
- deadly_sin
- -#Prisoner

Jezu, tak się cieszę, że wystąpią w Dublinie! Już zamówiłem bilet!WICKER MAN pisze:Znana jest kolejna data - 31 sierpnia Maideni rozwalą Dublin! Supportem będzie między innymi Marilyn Manson, a stadion RDS mieści 30.000 (!) osób.
Ekstra ! Fajnie ze wystapią tam na stadionie, a kolega to mieszka w Polsce czy Irlandii ? :beerdeadly_sin pisze: Jezu, tak się cieszę, że wystąpią w Dublinie! Już zamówiłem bilet!
Łiker źle mnie zrozumiałeś
Pytałem się czy Ozz wrócił do Sabbathów gdyż ten gra teraz chyba w klasycznym składzie (Iommi, Osbourne Dio i kto jeszcze ??) ?
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Aktualnie Sabbath gra w nastepującym składzie: Ozzy, Tony Iommi, Geezer Butler, Bill Ward i Adam Wakeman. Zaś sam frontman wrócił do zespołu pokaźny czas temat.Blood Brother pisze:Łiker źle mnie zrozumiałeśPytałem się czy Ozz wrócił do Sabbathów gdyż ten gra teraz chyba w klasycznym składzie (Iommi, Osbourne Dio i kto jeszcze ??) ?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zapraszam do tematu o Black Sabbath w dziale Inne Zespoły.

- deadly_sin
- -#Prisoner

Ja mieszkam w Dubline, ale b. często przylatuję do Warszawy by załatwić obowiązki, spotkać się z rodziną, pójść na mecz.Cybul pisze:Ekstra ! Fajnie ze wystapią tam na stadionie, a kolega to mieszka w Polsce czy Irlandii ? :beerdeadly_sin pisze: Jezu, tak się cieszę, że wystąpią w Dublinie! Już zamówiłem bilet!
Mam nadzieję, że w Dublinie dadzą czadu!!!
Stay fuckin' heavy ... 'till I'm dead!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Reading i Leeds potwierdzone!!
Ze Sky Showbiz:
Ze Sky Showbiz:
Maiden's Reading Return
Heavy metal veterans Iron Maiden are to headline this year's Reading and Leeds music festivals.
The band, who have promised one of their trademark pyrotechnic stage shows, will play Reading for the first time in 23 years.
Lead singer Bruce Dickinson said: "We're all very excited to be going back to Reading and intend to have a fantastic time. We're sure fans will too."
Pixies and Foo Fighters are the other two headline acts for the Carling Weekend festivals which take place over three days from August 26-28.
Pete Doherty's band Babyshambles are also part of the line-up with an appearance in the NME/Radio 1 tent.
Last year Doherty's former bandmates The Libertines played the festival while he sang to a few hundred fans in a local club in Reading.
A festival spokeswoman said: "Pete may well have his problems but great music and great shows have never been amongst them.
"Who wouldn't bet on Babyshambles turning in the performances of the weekend?"
Other acts in this year's line-up include Kasabian, The Killers, Razorlight, Marilyn Manson, Kings of Leon, The Charlatans and Bloc Party.
The festival will be held at Bramham Park in Leeds and Richfield Avenue in Reading.
Last Updated: 20:58 UK, Monday March 21, 2005
oficjalna tez potwierdzila. 26 leeds, 28 reading. Mam nadzieje ze bilety sie nie rozejda za szybko, bo byc moze sie wybiore 
Widze tez ze sa daty RAR i RIP. Mam nadzieje, w krotce oglosza juz ostateczny wyglad trasy bo chce miec pewnosc ze Praga jest pierwsza na trasie
Widze tez ze sa daty RAR i RIP. Mam nadzieje, w krotce oglosza juz ostateczny wyglad trasy bo chce miec pewnosc ze Praga jest pierwsza na trasie
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Cóż, nadal są luki pomiędzy koncertami w Austrii, a RAR/RIR oraz po Islandii... Może coś dojdzie (np. Belgrad, o którym mówi się od kilku tygodni)... Ale Praga będzie raczej pierwsza. 
Co do Reading/Leeds to w tym roku bilety jednodniowe mają ponoć kosztować ponad 70 funtów. Chyba taniej wyszedłby przelot i koncert w Dublinie (można lecieć tanimi liniami z przesiadką na Stansted czy Luton w Londynie i bez noclegu).
Z IronMaiden.com:
Mam nadzieję, że jakaś naprawdę mocna i widowiskowa oraz, że nie zrezygnują z niej w ostatniej chwili bojąc się o swoje życie. 
Co do Reading/Leeds to w tym roku bilety jednodniowe mają ponoć kosztować ponad 70 funtów. Chyba taniej wyszedłby przelot i koncert w Dublinie (można lecieć tanimi liniami z przesiadką na Stansted czy Luton w Londynie i bez noclegu).
Z IronMaiden.com:
Czyli będzie pirotechnika...Iron Maiden confirmed for Reading & Leeds Festivals
Iron Maiden have confirmed headline appearances at the Reading and Leeds on August 28/26
For over 20 years IRON MAIDEN have been at the forefront of World Metal and one of the World's great live bands, headlining stadiums and major festivals all over the planet, selling over 60 million albums in the process. Renowned for massive Stage Productions and inspired musicianship, their first Reading appearance since headlining in 1982 promises to be a major event. And the band are ready for it. Says singer Bruce Dickinson;
'Following the great reception received by our recent DVD 'The Early Days', which chronicled the Maiden story over the first four albums - Iron Maiden, Killers, Number of the Beast and Piece of Mind - we decided to give the fans a special treat on this Tour by playing materiel almost exclusively from these albums. There will be a lot of songs that fans have been asking us to play for years along with favourites like Number of the Beast, Run to the Hills, Hallowed be thy Name and The Trooper. In keeping with this we have put together a massive show where the stage sets, production, pyros and backdrops will recreate aspects of the shows we toured around those albums. Except bigger - much bigger!! And naturally Eddie will appear as special guest in various appropriate guises!! We are all very excited to be going back to Reading and intend to have a fantastic time and we're sure the fans will too'
These are IRON MAIDEN's ONLY UK FESTIVAL PERFORMANCES, their first ones for over a year and only ones for at least a year after.
The shows tie in with the earlier release of the hugely acclaimed DVD 'The History Of Iron Maiden part 1: The Early Days'.
Visit the Reading Festival and Leeds Festival websites for tickets.
http://www.readingfestival.com/
http://www.leedsfestival.com/
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Podczas tegorocznej trasy Iron Maiden ma nie udzielać żadnych wywiadów itp... Może tylko Bruce będzie promował swój solowy album? 
Wygląda więc na to, że najbliższym wydawnictwem Maiden będzie dopiero CD/DVD z trasy Dance Of Death, które ma ponoć wyjść wczesną jesienią.
Wygląda więc na to, że najbliższym wydawnictwem Maiden będzie dopiero CD/DVD z trasy Dance Of Death, które ma ponoć wyjść wczesną jesienią.