Pytania dotyczące bootlegów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pytania dotyczące bootlegów
Dla mnie mp3 z vbr albo koncert nagrany minidisciem. Bardziej to drugie, ale nie jestem do końca pewien.
Właśnie, obserwator, a jaki to koncert ? Bo może być nagrany mini-disciem i tym samym może być jedynym dostępnym zapisem.
-
obserwator
- -#Long distance runner

to jest akurat koncert whitesnake z donnington 1990, także mini disc odpada raczejHallowed pisze:Właśnie, obserwator, a jaki to koncert ? Bo może być nagrany mini-disciem i tym samym może być jedynym dostępnym zapisem
mtszły
Może to być mp3 z VBR i dlatego tak może wyglądać. Nie wiem jak inni, ale ja nie mam wątpliwości, że mp3.
Ostatnio zmieniony pn sie 21, 2006 4:51 pm przez Hallowed, łącznie zmieniany 1 raz.
moze mnie ktos oswieciec co to za wykresy, jak je robic, jak je czytrac etc ?
już nie mam tu najwięcej postów

To jest charakterystyka częstotliwościowa danego utworu. Można ocenić które częstotliwości są przepuszczane a które tłumione, no i tym samym ocenić czy dany plik jest lossless czy nie np. mp3Szajba pisze:moze mnie ktos oswieciec co to za wykresy, jak je robic, jak je czytrac etc ?
sluchajcie wpadlem na pomysl, bo nigdzie w necie nie dorwalem strony ze spisem traderow i stwierdzilem ze mozna by bylo cos takiego zrobic - strona niewyglada najlepiej (bo nie musi
) ale mam nadzieje ze wam sie spodaba ten pomysl, chetnych odsylam do www.tradercenter.prv.pl :rocx
Chcesz zrobić spis wszystkich traderów z całego świata? Nie warto, zresztą sporo osób nie życzy sobie podawania ich danych itp. A i tak wiele jest takich co wymienia się rzadko lub tylko kilka miechów (i na tym kończą). Wiesz jaka ta lista by musiała być duża? Jak już to zrób takową dla Polaków. Ale nei b
PS: Tylko patrząc racjonalnie to chyba nie dasz rady, za duży pułap sobie ustawiłeś, do tego jeszcze te info o mp3 i vcd. Śmieszne też to z tym największym traderem w Polsce. Nie liczy się ilość tylko jakość, a poza tym to możę Mety, bo Ironów to na pewno nie.
Ale gratuluję pomysłu!
------------------
Jeszcze jedno, raczej wiele poważnych traderów nie życzyłoby sobie umieszczenia ich obok zbieraczy mp3 i vcd.
PS: Tylko patrząc racjonalnie to chyba nie dasz rady, za duży pułap sobie ustawiłeś, do tego jeszcze te info o mp3 i vcd. Śmieszne też to z tym największym traderem w Polsce. Nie liczy się ilość tylko jakość, a poza tym to możę Mety, bo Ironów to na pewno nie.
Ale gratuluję pomysłu!
------------------
Jeszcze jedno, raczej wiele poważnych traderów nie życzyłoby sobie umieszczenia ich obok zbieraczy mp3 i vcd.
BartSmith jezeli uwazasz ze to zly pomysl to ok, ale sa innni ktorym sie moze spodobac ten spis traderow.
PS. Nieustawialem sobie zadnego pulapu (mam mp3 i vcd - ale od czegos trzeba zaczac zbierac lepsze smaczki, wolalem to napisac niz np. nie mam nic), najwiekszy trader
chcial taki comment to ma, ja w to nieingeruje. Moze i masz racje z tym calym swiatem, jednak International Trader List fajnie brzmi
. Co do Ironów zbieram dużo booty w mp3, divixach, a lossless zaczynam dopiero kolekcjonowac. Wiem ze nikt nie życzy sobie podawania ich danych, ale to tylko ksywa, mail-stronka.
I mam sprawe do ciebie BartSmith bo Hallowed mowil mi ze podobno za czyste dvd (wymiana raczej odpada jezeli chodzi o moje booty) mozesz cos tam odpalic - bo bardzo potrzebuje koncertu z chorzowa, przynajmniej miec ta pamiatke z koncertu.
PS. Nieustawialem sobie zadnego pulapu (mam mp3 i vcd - ale od czegos trzeba zaczac zbierac lepsze smaczki, wolalem to napisac niz np. nie mam nic), najwiekszy trader
I mam sprawe do ciebie BartSmith bo Hallowed mowil mi ze podobno za czyste dvd (wymiana raczej odpada jezeli chodzi o moje booty) mozesz cos tam odpalic - bo bardzo potrzebuje koncertu z chorzowa, przynajmniej miec ta pamiatke z koncertu.
No mogę przeprowadzić taką wymianę. Oto lista dvd w zamian za czyste dvd (może ulec zmianie):ironed pisze: I mam sprawe do ciebie BartSmith bo Hallowed mowil mi ze podobno za czyste dvd (wymiana raczej odpada jezeli chodzi o moje booty) mozesz coś tam odpalić - bo bardzo potrzebuje koncertu z chorzowa, przynajmniej miec ta pamiatke z koncertu.
1. Rock In Rio '85
2. Sheffield '86, druga noc
3. Curitiba '98
4. Milan 03 (2 kopie mam na zbycie)
5. Hamburg '03
6. AC/DC - Abeerden (95 bodajże)
Mogę specjalnie na życzenie nagrać Chorzów 05, ale to tylko kilka kopii (nie będę tego nagrywać wiecznie). Aha, zaznacz też jaka wersja - są 2 (jeżeli ktoś jeszcze nie wie): z płyty stadionu, trzęsący obraz, ale ma zbliżenia, druga z trybun, brak praktycznie zoom'a, najlepsza jakość a/v, krótsze i więcej poucinanych kawałków.
-
obserwator
- -#Long distance runner

a widział ktoś może wywiady z ironami w MTV z 1993 r
bo posiadam coś takiego
wypowiadają się kolejno: steve i dave, później sam dickinson, następnie steve i nicko a na końcu janick i steve
całość dotyczy min. albumu "a real live one", program prowadziła taka blondyna z roczochranymi włosami, vanessa warwick
tytuł tego to chyba "a real live one with iron maiden"
bo posiadam coś takiego
wypowiadają się kolejno: steve i dave, później sam dickinson, następnie steve i nicko a na końcu janick i steve
całość dotyczy min. albumu "a real live one", program prowadziła taka blondyna z roczochranymi włosami, vanessa warwick
mtszły
A Real Live One With HBB MTV Special dokładnie. Widziałem to. Jest to również na którejś tam (już nie pamiętam) kompilacji DVD.
Masz to na VCD, DVD czy VHS?obserwator pisze:a widział ktoś może wywiady z ironami w MTV z 1993 r![]()
bo posiadam coś takiego
-
obserwator
- -#Long distance runner

skąd pochodzi to video
http://youtube.com/watch?v=HHjAY9BcFHQ
wiem, że to z trasy "no prayer on the road", ale nie mam pojęcia z jakiego miejsca na świecie
ma ktoś może w całości ten występ i mógłby udostępnić chociaż mp3, albo jakaś wymiana za czyste dvd czy coś w tym stylu?
http://youtube.com/watch?v=HHjAY9BcFHQ
wiem, że to z trasy "no prayer on the road", ale nie mam pojęcia z jakiego miejsca na świecie
ma ktoś może w całości ten występ i mógłby udostępnić chociaż mp3, albo jakaś wymiana za czyste dvd czy coś w tym stylu?
mam to na twardzielu w formacie aviBartSmith pisze:Masz to na VCD, DVD czy VHS?
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

bootlegi video w jakich formatach "opłaca" się kolekcjonować a w jakich nie??
mtszły
DVD tylko i wyłącznie według mnie.
-
obserwator
- -#Long distance runner

a taki format jak mpg, co to jest?
bo na jednym hubie z lossless, gdzie tylko można mieć lossless(przynajmniej z plikami audio tak jest) ludzie mają video booty w formatach mpg
bo na jednym hubie z lossless, gdzie tylko można mieć lossless(przynajmniej z plikami audio tak jest) ludzie mają video booty w formatach mpg
mtszły
Bo dvd ma format video MPEG1 lub MPEG2. Dość łatwo jest poznać dvd zrobione z DivX, więc na lossless hub'ie mają prawdziwe dvd.
Natomiast format .mpg także może być stosowany do dvd, tyle, że to nieobrobiony materiał. Po ile mb mają te pliki video .mpg?
Natomiast format .mpg także może być stosowany do dvd, tyle, że to nieobrobiony materiał. Po ile mb mają te pliki video .mpg?
Tylko DVD.obserwator pisze:bootlegi video w jakich formatach "opłaca" się kolekcjonować a w jakich nie??
-
obserwator
- -#Long distance runner

no na przykład wezmę taki iron maiden montreal 2003BartSmith pisze:Po ile mb mają te pliki video .mpg?
cd 1 ma 578, 77 mb
cd 2 ma 346, 38 mb
mtszły