Mi trochę Davida Ginolę przypomina.Emilio pisze:Srednio sie interesuje piłka, kim jest np facet w 1:02?
Maiden Fans FAQ
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden Fans FAQ
-
Deleted User 804
chyba dostaniesz wszystkie które wydadzą w okresie członkostwaGobos pisze:Ok thx, nie doczytałem tego na stronce
, ale co z tymi magazynami ? Bo członkostwo mam opłacone do listopada a tymczasem juz 3 magazyny przyszły:P z tym że tylko numer 89 jest z obecnego roku
Duza jest roznica w brzmieniu pomiędzy płytami Maiden po remasteringu w 98' a tymi "orginalnymi"?
Raczej nie, remastery są głośniejsze i jest na nich trochę większa kompresja, ale bez jakiegoś strasznie wypasionego sprzętu nie robi to wielkiej różnicy.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jest różnica i to naprawdę duża. Taki Fear Of The Dark w pierwszym wydaniu brzmi np. zdecydowanie lepiej niż nieco zwalony remaster. Somewhere In Time też zdecydowanie lepiej brzmi w oryginale. Ale już taki Seventh Son bardzo zyskuje w wydaniu z 98 roku. Nie są to jakieś kolosalne różnice, ale różnice wyłapuje się bez problemu.
Swoją drogą, ja mam pytanko, mianowicie ile Maideni biorą za koncert?
Swoją drogą, ja mam pytanko, mianowicie ile Maideni biorą za koncert?
Kiedyś mi się obiło o uszy że za show na Wacken chcieli Milion Euro . Co może być głupotą , ale mówię tylko co usłyszałem. Może Wicker albo ktoś bardziej kompetentny się wypowie ? Też mnie to ciekawi 
www.last.fm/user/darkfuneral18
Podobno ostatnio biorą 500 000 funtów za koncert. Było to w jakimś artykule z jakiejś gazety na temat ile biorą gwiazdy za koncert, gdzieś tu na forum był tu do tego link.
Rzeczpospolita pisała, że biorą od 500 tys do miliona.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 804
dokładnie 400 tys. – 1 mln $ w zależności od wielkości koncertu i czy organizator ma sponsora 
Czyli coś na zasadzie że show w Jakarcie czy Seoulu koło 400 tysiecy a show w Chile koło 1 mln $ ? No to by się mogło zgadzać 
www.last.fm/user/darkfuneral18
Może to być całkiem realną kwotą. Taka Metallica bierze za swoje show 1-2 miliony dolarów.Kevin18 pisze:Kiedyś mi się obiło o uszy że za show na Wacken chcieli Milion Euro . Co może być głupotą , ale mówię tylko co usłyszałem.
www.MetalSide.pl
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

mam pytanie. w książce Micka Walla ,,Run to the hills" jest takie zdjęcie jak Eddy trzyma głowę Ozzy'ego i jest podpis: ,,Eddy nie zgadza się z Ozzym, więc się mu odgryza", w książce nie ma opisane o co chodziło. ktoś wie o co poszło?
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

http://pl.wikipedia.org/wiki/These_Colours_Don%27t_Rundeath_busters pisze:mam pytanie. w książce Micka Walla ,,Run to the hills" jest takie zdjęcie jak Eddy trzyma głowę Ozzy'ego i jest podpis: ,,Eddy nie zgadza się z Ozzym, więc się mu odgryza", w książce nie ma opisane o co chodziło. ktoś wie o co poszło?
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

znam tą historię. ale wydaje mi się, że to nie o to chodziło, bo wina leżała po stronie Sharon, a nie Ozzy'ego. Poza tym ,,Run To The Hills" opisuje dzieje zespołu tylko do 2003 roku (najnowsze wydanie), a incydent na Ozzfest to rok 2005, więc nie sądzę, żeby to było z tym związane
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Z tego co wiem bruce kiedyś coś tam powiedział "Nie musimy być komercyjni jak ozzy, żeby być fajni" (Nie wiem jak to dokładnie brzmiało). Ale mogę się mylićdeath_busters pisze:znam tą historię. ale wydaje mi się, że to nie o to chodziło, bo wina leżała po stronie Sharon, a nie Ozzy'ego. Poza tym ,,Run To The Hills" opisuje dzieje zespołu tylko do 2003 roku (najnowsze wydanie), a incydent na Ozzfest to rok 2005, więc nie sądzę, żeby to było z tym związane
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

było coś takiego. ale te zdjęcie jest po pierwsze czarno-białe, po drugie Ozzy wygląda na nim bardzo młodo jak z początków swojej solowej kariery. stawiam, że było wykonane gdzieś w latach 80-tych
Czy biografia ..The History of Iron Maiden, Pt. 1: The Early Days." została wydana po polsku? Lub czy są gdzies w internecie napisy do tego? Bo nie mogę znaleźć.
Wie ktos może kiedy Bruce pierwszy raz założył mundur na The Trooper?
Przekopalam trochę w necie i nic nie znalazlam na ten temat.
Przekopalam trochę w necie i nic nie znalazlam na ten temat.
mnie się coś kojarzy trasa z 2005 roku, pamiętam, że wtedy zdjęcia jakieś oglądałem i się jarałem, ale może się mylę ....
Chyba kilka stron temu już ktoś o to pytał i chyba nawet znalazła się odpowiedź