Run to the Hills-czy powinno być usunięte z setu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Run to the Hills-czy powinno być usunięte z setu
Nie chce tej trasy bo nie wyobrażam sobie koncertu bez Halloweed Be thy Name czy Trooper, poza tym wole mieszane setlisty .
A co do Run to Prisoner na koncercie nadawałby sie 100 razy lepiej i wole ten utwór zdecydowanie ,wole też Gangland od Run to the Hills ,przynajmiej słuchanie go jest ciekawsze ,Run jest zbyt oklepany ,a Ganland ma ciekawe rozwiązania melodyczne ,nie mówiąc np.o 22 Acacia Avenue czy właśnie Prisoner. Ech to by było piękne wbiega Bruce na scene i krzyczy I am on the Run , I kill to Eat ....poezja .
A co do Run to Prisoner na koncercie nadawałby sie 100 razy lepiej i wole ten utwór zdecydowanie ,wole też Gangland od Run to the Hills ,przynajmiej słuchanie go jest ciekawsze ,Run jest zbyt oklepany ,a Ganland ma ciekawe rozwiązania melodyczne ,nie mówiąc np.o 22 Acacia Avenue czy właśnie Prisoner. Ech to by było piękne wbiega Bruce na scene i krzyczy I am on the Run , I kill to Eat ....poezja .
Właśnie Run jest już oklepany ze wszystkich stronThunderBird pisze:A co do Run to Prisoner na koncercie nadawałby sie 100 razy lepiej i wole ten utwór zdecydowanie ,wole też Gangland od Run to the Hills ,przynajmiej słuchanie go jest ciekawsze ,Run jest zbyt oklepany ,a Ganland ma ciekawe rozwiązania melodyczne ,nie mówiąc np.o 22 Acacia Avenue czy właśnie Prisoner. Ech to by było piękne wbiega Bruce na scene i krzyczy I am on the Run , I kill to Eat ....poezja .
Dlaczego parodia? Akurat nowe wykonania Run To The Hills są świetne i porywające, co nie zmienia faktu, że sam kawałek jest zbyt oklepany.syzygy pisze:Nikt nie mówi że sam utwór jest zły ale najnowsze wykonania to jest jego parodia
Może i jest oklepany ale ja i tak uważam, że nie powiniem być usunięty z setu...
No to Prisonera już nigdy nie zagrają ,ani np.Childrena .
Ale mysle że Run będzie usunięty z setu.
Ale mysle że Run będzie usunięty z setu.
Czemu tak myślisz? Ja uważam, że to mało prawdopodobne...ThunderBird pisze:Ale mysle że Run będzie usunięty z setu.
Bo na następnej trasie będzie z 5-6 utworów z nowej płyty i na Run nie znajdzie sie miejsca, poza tym jak bym był muzykiem to bym chciał zagrać jak najwięcej utworów na koncertach ,a ten Run blokuje miejsce innym utworom ,jak dla mnie nawet Invaders byłoby lepsze.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Run To The Hills wyrzucli już z setu na trasie Brave New World co spotkało sie z wielką krytyką fanów (zwłaszcza w USA) więc raczej już go zostawią w secie.
IMHO o wiele lepiej wypada w środku setu (jak na obecnej trasie) niż na końcu. :rocx
Tak samo jak Hallowed na końcu w RiR był niczym, wybitnym a teraz w środku DOTR jest wypasWICKER MAN pisze:IMHO o wiele lepiej wypada w środku setu (jak na obecnej trasie) niż na końcu.
Run to the Hills stał już się klasykiem na koncertach i musi zostać ponieważ to jest jedna z lepszych piosenek z dorobku Iron Maiden moim zdaniem.
W którym miejscu??Yaaqb pisze:Akurat nowe wykonania Run To The Hills są świetne i porywające
Chyba tylko w refrenie bo zwrotki są tragiczne
ja szczerze mowiac juz od dawna mam troche dosc i run to the hills i numbera i 2 minutes (chociaz to ostatnie rzadziej graja), a juz szczegolnie mnie zalamuje jak wlasnie ktores z tych kawalkow graja na koniec koncertow, bo chce koncowke pamietac dluugo i wytracic resztki sil a tu nagle slysze rtth i hmmm no dre sie ale to nie to na co czekam... chyba mi sie przejadl ten kawalek...
"everybody lies"
A co Wy chcecie od McBraina??zygfryd pisze: Z drugiej strony jednak - w koncertowej wersji takie kawałki jak RTTH, 666, Iron maiden (z McBrainem) i kilka innych wiele tracą.
No tak tylko wtedy to byl 'nowy poczatek' - W czasach Blaze'a tego nie grali z wiadomych przyczyn, a przed BNW grali to na krotkawym ed hunterze. Ludziom moglo byc malo. Teraz faktycznie mogl sie juz przejesc lekkoWICKER MAN pisze:Run To The Hills wyrzucli już z setu na trasie Brave New World co spotkało sie z wielką krytyką fanów (zwłaszcza w USA) więc raczej już go zostawią w secie.
Jak dla mnie 'czy beda grali dalej RTTH czy nie' nie ma znaczenia, byle mnie tylko te koncerty nie omijaly
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
No właśnie. Ironi mają wiele genialnych kawałków i mogą przebierać jak w kapuście co zagraćSzymon pisze:Jak dla mnie 'czy beda grali dalej RTTH czy nie' nie ma znaczenia, byle mnie tylko te koncerty nie omijaly Wink Ci co juz slyszeli RTTH na zywo jakos chyba to przezyja - zawsze mozna troche poszalec, a nie zwracac uwagi na wykonanie w tym momencie. A Ci co nie slyszeli i okazaloby sie, ze nie uslysza to tez zadna tragedia. Moj pierwszy koncert byl w 2000 roku i jak wyszedlem z niego to bylem Shocked i ani mi przez mysl nie przeszlo, ze braklo jakiegos tam RTTH.
McBrain bardzo uprościł sobie swoje partie perkusyjne, przez co kawałek jak dla mnie trochę stracił, tym bardziej, że nawet z Burrem uważam go za przeciętny (3 jednominutowe kawałki połączone w całość :\).Fear pisze:A co Wy chcecie od McBraina??zygfryd pisze: Z drugiej strony jednak - w koncertowej wersji takie kawałki jak RTTH, 666, Iron maiden (z McBrainem) i kilka innych wiele tracą.
w Maiden jest ten problem, ze maja oni z reguly "zelazne" sety, tzn te same utwory i gadki w tych samych momentach na kolejnych koncertach, co swoja droga wg. mnie im najbardziej szkodzi. Gdyby np. bylo grane od czasu do czasu na roznych koncertach to ok, ale jesli ja slysze ten utwor na niemal kazdym bootlegu to mam prawo czuc sie znudzony. Zreszta to samo sie tyczy numerka i Halloweda, ilez razy mozna tego sluchac.
Ja też to już miliony razy słuchałem i jakoś mi się nie nudzi, bo fakt, te kawałki są "żelazne" 
Między innymi z tych powodów moim marzeniem jest np. trasa Golden Years. Ale na takiej zasadzie jak Early Years było. Żadnego kawałka z płyt spoza danego okresu!
Właśnie rutyna, to jest największy ich wrógkobi pisze:w Maiden jest ten problem, ze maja oni z reguly "zelazne" sety, tzn te same utwory i gadki w tych samych momentach na kolejnych koncertach, co swoja droga wg. mnie im najbardziej szkodzi.