Mastodon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Mastodon
Nowy utwór:
http://www.youtube.com/watch?v=Q6zU87xJoBk
Jest bardzo dobrze. Już odliczam dni do premiery albumu.
http://www.youtube.com/watch?v=Q6zU87xJoBk
Jest bardzo dobrze. Już odliczam dni do premiery albumu.
-
The Burczax
- -#Moonchild

O tak, kawałek świetny, szkoda tylko, że nie wydłużyli tej końcówki, bo jest bardzo intrygująca.
No, dobry kawałek, a podejrzewam, że na płycie jest wiele lepszych wiec czekam z niecierpliwością 
Fajny ten refrenik 
-
The Burczax
- -#Moonchild

Kapitalnie Brann śpiewa tu, oby miał wiele pola do popisu na całej płycie.
W końcu najlepszy wokalista w zespole. 
Śpiewa kapitalnie, to chyba najlepsza partia wokalna w całej karierze Mastodon
Uwielbiam ten zespół.
Bzdetny, nic ciekawego. Kiedyś był teledysk Red Fang w podobnych klimatach, jednak dużo bardziej śmieszny.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

To wideo nawet dobre jest, ale do jednorazowego użytku. Utwór bardzo mi się podoba, jak na Mastodona to taki niespodziewanie wprost, bez udziwnień.
- Saimon1995
- -#Moderator

Płytka już hula po sieci.
Fajny, luzacki album im wyszedł. No a ten refren w Motherload to jest przepiękny
Liczyłem jednak, że kawałek ze Scottem Kellym z Neurosis będzie lepszy - mimo tego generalnie LP mi się podoba, zobaczymy jak się wkręci po kilku przesłuchaniach 
U mnie LP leci od wczoraj prawie non stop, i myślę, że lepszy od Huntera. Poprzedni trochę nierówny IMO był. Zajebisty, przebojowy album. No a The Motherload... masakra. Dailor się spisał. ;]
Kurde.. świetna jest ta płyta! Taki trochę The Hunter ale z bardziej chwytliwymi melodiami
No ale jak już by do poprzedniczki porównać, to wg mnie album z 2014 wygrywa, jest lepszy, równiejszy.
Ja jestem ciekaw w jakim kierunku pójdą na następnej płycie - dalej w kierunku takich radiowych piosenek? A Dailor to powinien iść w ślady Phila Collinsa
Ja jestem ciekaw w jakim kierunku pójdą na następnej płycie - dalej w kierunku takich radiowych piosenek? A Dailor to powinien iść w ślady Phila Collinsa
- Saimon1995
- -#Moderator

Nie da się zaprzeczyć, że nowy album jest po prostu świetny. Ja jeszcze (na chwile obecną) wstrzymuje się z sądem czy jest lepszy od poprzednika (The Hunter to zmiótł mnie 3 lata temu z powierzchni ziemi), ale naprawdę słucha się go wspaniale.
Refren ostatnio bardzo często podśpiewuje sobie przy goleniu.
+1Pawcio pisze: Ja jestem ciekaw w jakim kierunku pójdą na następnej płycie - dalej w kierunku takich radiowych piosenek? A Dailor to powinien iść w ślady Phila Collinsa
Refren ostatnio bardzo często podśpiewuje sobie przy goleniu.
Album świetny, podoba mi się w jaką stronę idą na ostatnich nagraniach. Po dwóch przesłuchaniach najbardziej wybijają się chyba Ember City i Halloween, wokale bardzo fajnie się tu uzupełniają, cholernie podoba mi się ich dynamika. Jest bardzo dobrze 
Remission - 9/10
Leviathan - 10/10
Blood Mountain - 9/10
Crack the Skye - 10/10
The Hunter - 7,5/10
Once More 'Round the Sun - 8/10
Leviathan - 10/10
Blood Mountain - 9/10
Crack the Skye - 10/10
The Hunter - 7,5/10
Once More 'Round the Sun - 8/10