10/12/2015 - Judas Priest - Gdańsk/Sopot, Ergo Arena
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4876
Re: 10/12/2015 - Judas Priest - Gdańsk/Sopot, Ergo Arena
Dzisiaj w internetach wyczytałem, że ten caly ScreamMaker to zapłacił kasę, aby móc zagrac przed Judasami. Prawda to może być czy raczej fake?
Ja na pewno będę... o ile bilet dojdzie, bo wciąż czekam. 
ScreamMaker.... też ich widziałem na Motorhead i żałuje, że nie byłem podczas ich występu pod barierką... gdy na scenę wyszły dupeczki.
Ale zagrali na koniec przyzwoicie Wasted Years, więc nie mam żalu. Po prostu nie moje granie, choć w moim gatunku.
ScreamMaker.... też ich widziałem na Motorhead i żałuje, że nie byłem podczas ich występu pod barierką... gdy na scenę wyszły dupeczki.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Witam, oczywiście, że zapłacił, każdy support płaci gwieździe za występ przed nią. To żadna sensacja, taka jest norma. Także wśród polskich zespołów. Oczywiście są wyjątki, bo ktoś kogoś lubi albo ma w rodzinie (tak jak DT i Periphery), ale takie są generalnie zasady - kto więcej zapłaci, ten gra jako support. To jest biznes, taki sam jak produkcja papierosów czy udzielanie kredytów
Dlatego nikt nie ma od dawna skrupułów, aby doić mniejszych.
Tutaj raczej poszło do organizatorawojakwojak pisze:Witam, oczywiście, że zapłacił, każdy support płaci gwieździe za występ przed nią.
www.MetalSide.pl
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

To wszystko oczywiście zależy od umowy, układu itp. Może być np. tak, że JP mają gdzieś kto/co przed nimi zagra, interesuje ich tylko ileśtam GBP za występ. Wtedy oczywiście organizator szuka sobie kogoś, kto mu część tych GBP dostarczy, czyli zespołu, który zapłaci najwięcej z bycie supportem. W innej sytuacji, powiedzmy przy mniejszych zespołach, "gwiazda" występuje w sali, za którą musi zapłacić i wtedy ta gwiazda szuka sobie kogoś kto się dołoży. Są tez sytuacje, że support a nawet gwiazda są na minusie po koncercie
Generalnie są dwie metody płacenia za występ - albo umówiona z góry stawka (i wtedy może nawet nikt nie przyjść na koncert, a kasa dla gwiazdy się zgadza) - albo procent z biletów (i wtedy zespołowi baaardzo zależy na frekwencji).
No wiadomo przecież, że JP gra za stawkę, a nie za procent od biletów 
www.MetalSide.pl
Tak jak np. Maiden 
Dziś kupiłem bilet.
Czy ktoś może polecić jakiś fajny i nie za drogi hotel w Gdańsku lub Sopocie?
Czy ktoś może polecić jakiś fajny i nie za drogi hotel w Gdańsku lub Sopocie?
Frekwencja tak mała, że przesuwają scenę i ludzie z niektórych sektorów muszą wymienić bilety 
O kurde... Dotyczy to tylko trybun? te na płyte i gc pozostają takie same? Ledwie wczoraj kupiłem ;/
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
http://www.trojmiasto.pl/Noclegi-w-Fundacji-o59841.htmlTeoDoor pisze: Czy ktoś może polecić jakiś fajny i nie za drogi hotel w Gdańsku lub Sopocie?
Niedrogie noclegi w Fundacji Hospicyjnej,5 minut od SKM-ki ,którą dojedziesz na Żabiankę do Ergo Areny.
20 minut spacerem od Centrum Gdańska(lub jeden przystanek SKM-ką) ,polecam ,sprawdziłem w tym roku przed Openerem
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Metallica 19.05 ; Garbage 30.05(?) ;Savatage + 11.08
A tych górnych trybun nie było wcale w sprzedaży...
- DeJMIeN Wielki
- -#Lord of the flies

Hyhy do zobaczyska pod barierką 
Na goldena "wyprzedane", czyli pewnie przesuwają scenę
Dziękimic7 pisze:http://www.trojmiasto.pl/Noclegi-w-Fundacji-o59841.htmlTeoDoor pisze: Czy ktoś może polecić jakiś fajny i nie za drogi hotel w Gdańsku lub Sopocie?
Niedrogie noclegi w Fundacji Hospicyjnej,5 minut od SKM-ki ,którą dojedziesz na Żabiankę do Ergo Areny.
20 minut spacerem od Centrum Gdańska(lub jeden przystanek SKM-ką) ,polecam ,sprawdziłem w tym roku przed Openerem
Akurat z moją wycieczką mamy tę niesłychaną przyjemność, że dostaliśmy informację z LN o konieczności wymiany biletów. Okaże się, że trzeba było brać najtańszą wersję i efekt byłby ten sam...:/Pablo1919 pisze:Frekwencja tak mała, że przesuwają scenę i ludzie z niektórych sektorów muszą wymienić bilety
Ciekawe ile tych biletów poszło, 3 - 4 tyś?
Aż tak marnie? O kurde... Cienizna :/
W Wilnie było 2,5 tyś!
Jaram się, bo to mój pierwszy koncert JP
. Frekwencja mogłaby być większa, ale nie ma się w sumie co dziwić :/