Fenomen Fear of the Dark
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Fenomen Fear of the Dark
Wiem że będzie że się czepiam ale Maiden też gra w MTV 
- deadly_sin
- -#Prisoner

Sorki, to nie był Hetfield, tylko Ulrich.www.overkill.pl pisze:James Hetfield
Ulubione zespoły: Black Sabbath, Iron Maiden, Diamond Head, Motorhead,Thin Lizzy, Led Zeppelin
Lars Ulrich
Ulubione zespoły:
Deep Purple, Motorhead, Diamond Head, Black Sabbath, Iron Maiden
No i co? Powiecie zaraz, że ulubione zespoły to nie wzory?
Jeżeli kochasz jakiś zespół, grasz na gitarze, to starasz się grać najlepiej utwory tego zespołu jak tylko potrafisz. I paluszki nieraz ci się spocą.
Dla chętnych - cover "Prowler" wykonane przez Metallicę
No chyba, że się mylę, jesteście ode mnie młodsi, wy wiecie lepiej, jak zwykle, nieprawdaż?
Moje słowa to jak zwykle bullshit, love ya guys!
U mnie bez przerwy (przez narzeczoną) leci to badziewie - MTV - (przepraszam, jeśli obraziłem wiernych fanów Britney) i praktycznie w ogóle, nawet po wyjściu DoD, nie leciało Maiden, a tu proszę - St. Anger al the time!
Przykro mi , że muszę się kłócić, ale myślałem, że to forum "Sanktuarium - Polski Fan Klub Iron Maiden", a nie "Pobij, Zniszcz, Skompromituj - let's have fun". I dziwię się, że tak się traktuje nowicjuszy, a nabijaczy postów - z najwyższą czcią.
Powróćmy do tematu, bo zbiera mi się na odruchy wymiotne.
Fear of the Dark jest płytą nietuzinkową (znowu się mylę) i takie utwory jak Be Quick or Be Dead, Wasting Love, Afraid to Shoot Strangers czy wreszcie FOTD robią swoje.
W 60% płyt wszystkich wykonawców zdarzają się gnioty, bądź gniot (mylę się?) nawet w TNOTB (gangland).
Jednak nie wolno zwracać uwagi na detale (kłamstwo, prawda?) i patrzeć na całość, którą oceniam wysoko.
deadly_sin --> Pociągne jeszcze tego offtopa, ostatni raz... Mam wrażenie, że za wszelką cenę chcesz pojechać Metallice. Tu nie chodzi o to, że Twoje słowa to bullshit. Zauważ, że Metallica gra troszkę inny metal niż Maiden, trudno tu o jakieś wpływy. Inna sprawa to dział z pamiątkami ewidentnie ściągnięty przez Larsa z Maiden, o czym zresztą mowa była nawet w The Early Days. Jak to napisał Nightmare, nie rozumiem jak można porównywać zespoły po tym, który częściej jest w TV... To się właśnie nazywa manipulacja człowiekiem... Na jednych działa tak, a na innych w drugą stronę... I jeszcze jedno... co wiek ma tutaj do rzeczy???? Znam mądrych 13-latków i głupich 30-latków, a ludzie, którzy traktują innych patrząc na ich wiek raczej nie robią dobrego wrażenia... EOT (I hope so...)
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Przenieścię tę dyskusję do innego tematu, bo nie ma ona za dużo wspólnego z FOTD.

hm, częstotliwość pojawiania się teledysku w telewizji nie świadczy jeszcze o komercji zespołu
a żeby było na temat, to 'fear of the dark' jest po prostu świetnym kawałkiem i zasłużenie ma kultowy statut
a żeby było na temat, to 'fear of the dark' jest po prostu świetnym kawałkiem i zasłużenie ma kultowy statut
- deadly_sin
- -#Prisoner

czyżbyś coś sugerował? Posłuchaj, powiem tyle - nie lubię netowych napinaczy...Madril pisze:I jeszcze jedno... co wiek ma tutaj do rzeczy???? Znam mądrych 13-latków i głupich 30-latków, a ludzie, którzy traktują innych patrząc na ich wiek raczej nie robią dobrego wrażenia... EOT (I hope so...)
Fear of the Dark to super płyta. Moim zdaniem jest jedna z najlepiej sprzedających się płyt Maiden w Polsce...
Fenomen? Myślę, że głownie ze względu na utwór Nr. 12
Jest najbardziej znany chyba
Każdy z moich znajomych nie konicznie nawet znających Iron Maiden słyszał ten kawałek
Ale żeby był najlepszy to bym nie powieział
płyta z resztą też nie koniecznie
Jest wiele lepszych albumów i utworów
:solo
Każdy z moich znajomych nie konicznie nawet znających Iron Maiden słyszał ten kawałek
Ale żeby był najlepszy to bym nie powieział
płyta z resztą też nie koniecznie
Jest wiele lepszych albumów i utworów
:solo
fear to dla mnie album smietnik otoz jest tam spokoj i ostra jazda be quick doskonaly "otwieracz" ale from here juz spowalnia album i to moim zdaniem jest zle jak tempo to tempo afraid zamulka do polowy (swietna piosenka) no sa tez kawalki na tej plycie ktore mozna by zapomniec i nic by sie nie stalo jak by ich nie bylo w dyskografii maidenow np weecend warrior, The apparition, Chines of misery,,, okladka mi sie podoba ale to juz nie jest ten eddie wykreowany przez dereka wiadomo ze feara on juz nie malowal a szkoda a na koniec plyty fear swietna piosenka na koncerty wiadomo po tym albumie zaczelo sie sypac (bruce odszedl, dramaty harrisa) ale to juz inny temat
Pierwszy raz zetknąłem się z FOTD jako albumem, gdy kolega mi pożyczył kasetę z '92 (trochę podniszczona, ale dało się posłuchać
). Moje wrażenia były mieszane: strona A - spoko (pierwsze 6 kawałków). Za to strona B... połowa do wywalenia. Wszystko jednak rekompensował ostatni - TYTUŁOWY 
- likipiki
- -#Lord of the flies

Ale z utworem tytułowym jest taki dings, że jak się go raz usłyszy w jakieś wersji live, to już wersji studyjnej już słuchać się raczej nie da 
Ostatnio zmieniony pt mar 04, 2005 1:44 am przez likipiki, łącznie zmieniany 1 raz.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
ja za pierwszym razem właśnie live słyszałem i szczerze mówiąc może potem 1 raz przesłuchałem studyjną
Fear Factory - Obsolete
Fear Factory - Obsolete
Mnie też zawesz ciekawił 'fenomen' tej płyty. Ja jak już wcześniej wspomniałem zacząłem od SSOASS i dziwiło mnie to, że najwięcej ludzi masz koszulki FOTD (ja również otrzymałem takową) posłuchałem feara pewnego słonecznego popołudnia i podzielam wasze opinie.Pierwsza połowa albumu świetna, a druga to 'wypełniacz'...Fear jest jedną ze słabszych płyt.
Czyli jednak nie jestem odosobnionytremayne pisze:Pierwsza połowa albumu świetna, a druga to 'wypełniacz'...Fear jest jedną ze słabszych płyt.
TVN nie jesteś sam !
a ja powtórzę, że bardzo lubię tę płytę
no macie trochę racji, ale mi się na przykład 'the fugitive' podoba
a co do koszulek, to nie zawsze ma to przełożenie na album, ja sobie wybierałem po prostu fajnego edka
no macie trochę racji, ale mi się na przykład 'the fugitive' podoba
a co do koszulek, to nie zawsze ma to przełożenie na album, ja sobie wybierałem po prostu fajnego edka
Właśnie dużo osób ma koszulki Fear bo poprostu jest ładna i klimatyczna, a nie ma to połączenia z zawartością całego albumua co do koszulek, to nie zawsze ma to przełożenie na album, ja sobie wybierałem po prostu fajnego edka
ja się albumem nigdy nie kierowałem wybierając koszulkę...
zresztą nie przesadzam z ta metalową modą, nie chcę jak wieśniak wyglądać
zresztą nie przesadzam z ta metalową modą, nie chcę jak wieśniak wyglądać
wszystkie edki są wypaśne :beer
Ja równierz przy wyborze koszulki nie kieruję się nigdy zawartością płyty 
to bardzo źle i jesteś fujara
powinno nosić się tylko te t-shirty ktore sie dobrze zna i kocha

powinno nosić się tylko te t-shirty ktore sie dobrze zna i kocha