Najbardziej heavy-metalowa płyta Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najbardziej heavy-metalowa płyta Iron Maiden
Piece of Mind i Powerslave no i może 666, ale za tą płytą jakoś osobiście nie przepadam
-
Deleted User 1499
Niewiem czemu ale wydaje mi sie ze X-Factor i Brave New World.
Brave New World (X-Factor też, ale temat wskazuje na jedną ;])
Według mnie 666 i, troche mniej, ale też, Powerslave.
a czym w ogole jest heavy metal? jakie kryteria musi spelniac plyta, aby zaliczyc ja do "ciezkiego metalu". i czym ma sie charakteryzowac ta najbardziej? bo wiecie ja gupi jestem 
powiedzmy, ze 666 jest najszybsza i z najwiekszym wykopem nagrana plyta. IM i Killers jest takie tez swierze. ale Piece Of Mind jest juz troche inne niz tamte 3. tak samo jest z Pałersleją. Pozniej SiT i 7 z syntezatorami, takze troche inne granie, na NPFTD i FotD jest proba powrotu do tego stylu z pierwszych 3 plyt, ale takze wychodzi cos innego. TXF to takze lekka zmiana stylu na bardzo mroczny. V11 w porownaniu ze swoja poprzedniczka jest najweselsza plyta na swiecie. BNW jest ponowna proba powrtou do poczatkow. chyba bardziej udana niz NPFTD i FotD. DoD to znowu inna bajka. AMOLAD tez. ale kiedys ktos madry powiedzial, ze Iron Maiden zalicza sie do New Wave Of British Heavy Metal. dlatego nie zgodze sie z niektorymi przedmowcami, ktorzy twierdza, ze jakies plyty nie sa heavy metalowe. ale ktora jest najbardziej? nie wiem, az takim znawca nie jestem
powiedzmy, ze 666 jest najszybsza i z najwiekszym wykopem nagrana plyta. IM i Killers jest takie tez swierze. ale Piece Of Mind jest juz troche inne niz tamte 3. tak samo jest z Pałersleją. Pozniej SiT i 7 z syntezatorami, takze troche inne granie, na NPFTD i FotD jest proba powrotu do tego stylu z pierwszych 3 plyt, ale takze wychodzi cos innego. TXF to takze lekka zmiana stylu na bardzo mroczny. V11 w porownaniu ze swoja poprzedniczka jest najweselsza plyta na swiecie. BNW jest ponowna proba powrtou do poczatkow. chyba bardziej udana niz NPFTD i FotD. DoD to znowu inna bajka. AMOLAD tez. ale kiedys ktos madry powiedzial, ze Iron Maiden zalicza sie do New Wave Of British Heavy Metal. dlatego nie zgodze sie z niektorymi przedmowcami, ktorzy twierdza, ze jakies plyty nie sa heavy metalowe. ale ktora jest najbardziej? nie wiem, az takim znawca nie jestem
Niby wszystkie są HM albo przynajmniej ocierają się o to. Natomiast porównanie 666 i SSOASS która jest bardziej heavy jest trochę śmieszne.
A tak właściwie to bardziej określenie HM pasuje mi Judas Priest niż do Maiden co nie zmienia faktu że Maiden rządzi :rocx
A tak właściwie to bardziej określenie HM pasuje mi Judas Priest niż do Maiden co nie zmienia faktu że Maiden rządzi :rocx
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Z cala pewnoscia jest to ta ktroej jescze nie ma. Tak mi sie wydaje.
Czyli już jej nie zobaczymy. 
Czyli już jej nie zobaczymy. 
Nie wiadomo czy nie zobaczymy ale jeśli zobaczymy to napewno znowu cos nowego i przebojowego. Z reszta teraz sie trzeba cieszyc AMOLAD i nie wybiegac za bardzo w przyszłośćvyrus pisze:Czyli już jej nie zobaczymy.
Czy rządzi? Raczej jest na dobrej pozycji, wespół z innymi zespołami. Rządzili raczej w latach '80, kiedy taka muzyka była na fali, teraz heavy metal nie jest już tak popularny. Co nie zmienia faktu, że sukces z AMOLAD odnieśli, zresztą sam uważam tę płytkę za jedną z najlepszych w ich karierze.
Czyatj uważnie - przedmówca napisał że w branzy HM a piszesz ze HM juz nie jest popularnyjArO pisze:Maiden rządzi w branży heavymetalowej.
Heavy metal dla mnie to --- energiczne melodyjne riffy, galop basu solowki gitarowe =Maiden od Maiden do AMOLAD :rocx
No przedmowca ma racje...
ale dla mnie osobiscie, i tutaj wszystkich zaskocze, najbardziej heavy metalowa plyta Iron Maiden jest "Live At Donington"... od poczatku do konca konkretna jazda, zero zwolnienia, galop, solowki, ekstaza, radosc, nawala dzwiekow...
a ze studyjnych to w sumie od IM do FOTD. Ale taka jedna, jedna to chyba POWERSLAVE, bo ma najbardziej ciete riffy, brzmienie troche kwadratowe, ma urok lat 80...
ale dla mnie osobiscie, i tutaj wszystkich zaskocze, najbardziej heavy metalowa plyta Iron Maiden jest "Live At Donington"... od poczatku do konca konkretna jazda, zero zwolnienia, galop, solowki, ekstaza, radosc, nawala dzwiekow...
a ze studyjnych to w sumie od IM do FOTD. Ale taka jedna, jedna to chyba POWERSLAVE, bo ma najbardziej ciete riffy, brzmienie troche kwadratowe, ma urok lat 80...
Co wogle znaczy Heavy Metal
Odnoszę wrażenie żę to dla każdego co innego.
-
Stormshield
- -#Moonchild

W ogóle z pupy to pytanie 
Z pupy pytanie z pupy odpowiedz
. No ale jednak odroznic 666, Killers i FOTD wzgl Heavy metalowości to ja niewiem jak. Wogle głupi temat. Można też założyć najbardziej popowa i progresywna i maidenowa i niewiadomo jaka...
-
Stormshield
- -#Moonchild

Nom. Jakiś taki spupiony jest ten światvyrus pisze:Z pupy pytanie z pupy odpowiedz
No bo śwait to jedna wielka pupa 
-
Stormshield
- -#Moonchild

Pupa Kei przysłania mi cały światvyrus pisze:No bo śwait to jedna wielka pupa