Dobrze, że chociaż raz mi się udało ich zobaczyć w "komplecie"
Depeche Mode
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Depeche Mode
Masakra 
Na powrót Alana Wildera nie ma co liczyć. Być może Gore z Gahanem jako Depeche Mode zrobią coś w hołdzie dla Kolegi. A później to już chyba tylko solo. Szkoda, Depesze na żywo to był zawsze czad!
- Saimon1995
- -#Moderator

-
Jerzy Urban
- -#Invader

Ja jednak sądzę, że nie zaprzestaną działalności pod kultowym szyldem. DM może kontynuować karierę jako duet Gahan/Gore, na potrzeby koncertowe zatrudnią dodatkowych muzyków. Nie wierzę aby zrezygnowali z działalności.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Trochę, żaluje że nigdy się nie wybrałem mimo że nie jest to zespół którym bym się jarał.
Sądzę, że jeszcze zagrają jako DM.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Jak wyżej - cieszę się że zaliczyłem choć nigdy się nie jarałem. Myślę że marka DM będzie działała nadal - wszystkie utwory pisali Gahan i Gore, Fletcher się nie wtrącał.
-
Deleted User 7586
Chciałbym, byś miał rację i chciałbym się zdziwić. Ale...podobno Martin nie ma napisanego ani kawałka nowej muzyki, a latka lecą. Do tego: Gahan nabrał chyba wiatru w żagle z solową karierą (rewelacyjna płyta z Soulsavers), Gore nagrywa coraz słabsze płyty solowe i nie jestem przekonany, czy za 1-2 lata (optymistycznie licząc) będą w stanie uderzyć na kilkumiesięczną trasę promującą nowy album. Poza tym...jesli mieliby wydać takiego gniota jak ostatnia płyta to nie wiem czy chciałbym coś nowego słyszeć.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

W sumie - też racja. Niemniej muszę się zgodzić, że ostatnie albumy DM są moim zdaniem kiepskie, potwornie nudne. Może rzeczywiście już nie maja pomysłu na nową muzykę?boo_radley pisze: ↑pn maja 30, 2022 11:05 amChciałbym, byś miał rację i chciałbym się zdziwić. Ale...podobno Martin nie ma napisanego ani kawałka nowej muzyki, a latka lecą. Do tego: Gahan nabrał chyba wiatru w żagle z solową karierą (rewelacyjna płyta z Soulsavers), Gore nagrywa coraz słabsze płyty solowe i nie jestem przekonany, czy za 1-2 lata (optymistycznie licząc) będą w stanie uderzyć na kilkumiesięczną trasę promującą nowy album. Poza tym...jesli mieliby wydać takiego gniota jak ostatnia płyta to nie wiem czy chciałbym coś nowego słyszeć.
Niech ruszą z best of na zakończenie i będzie git.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Podobno na konferencji prasowej w Berlinie na początku października mają ogłosić nowy album i trasę koncertową.
- Saimon1995
- -#Moderator

No takie plotki chodzą (zresztą podała to słowacka strona fanowska na IG, która - z tego co czytałem - ma dość sprawdzone informacje). A, że w każdej plotce jest ziarenko prawdy...
Jeśli w 2023 zagrają po raz kolejny w PL, to oczywiście się wybiorę. Bo na nich zawsze warto
Jeśli w 2023 zagrają po raz kolejny w PL, to oczywiście się wybiorę. Bo na nich zawsze warto
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Nie wierzę w nową płytę z autorskim materiałem - obstawiam koncertówkę, składankę albo box na X-lecie.
Pięć i pół roku minęło od Spirit, więc kto wie? Może nudzili się w pandemii i te kilka/kilkanaście pieśni udało się stworzyć.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Płyta jaka będzie, zobaczymy, w każdym razie trasa ponoć pewna.
Będę na pewno, i to nie jeden raz
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Obstawiam normalną płytę, no i wiadomo - trasę. Ciekawe jak to będzie wyglądało jak będą grać we czwórkę.
Też planuję min. 3 koncerty na trasie, no ale zobaczymy jak się skorelują ceny biletów z budżetem bo tego się obawiam
Też planuję min. 3 koncerty na trasie, no ale zobaczymy jak się skorelują ceny biletów z budżetem bo tego się obawiam
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Tooo by było