Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Accept
Przecież Udo nie ma osobowości scenicznej. Znaczy, może kiedyś tam w 1984 miał, nie wiem, ale obecnie jest na scenie bardzo ograniczony
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Caracalized
- -#Moonchild

Dobra, dobra xDŻelazny pisze: ↑wt sie 19, 2025 11:50 pm Po 1. To radzę zanim wygłaszać tyrady zacząć mieć pojęcie kto jest oryginalnym członkiem zespołu a kto nie (w czasach netu do sprawdzenia w 5 sekund) , a po drugie właśnie gitara Hoffmanna to kluczowa część wszystkich plyt Accept, idąc dalej reunion w 2010 byl z całym klasycznym składem poza Udo, dopiero potem muzycy po kolei odchodzili, generalnie te dwie sytuacje w ogóle nie są analogiczne
- Caracalized
- -#Moonchild

Nie wiem, może i jest ograniczony w jakiś sposób, ale ma tę charyzmę, a przynajmniej miał jeszcze w 2016 i 2017 jak go widziałem i słyszałem na żywo.
ale jednak dużo lepsze od tych, które wydawali z Tatem w składzie po Hear, no przyznajCaracalized pisze: ↑wt sie 19, 2025 11:40 pm I Queensryche wydaje słabe, w najlepszym wypadku średnie, albumy bez Tate'a.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Nie mogę się do tego odnieść, bo nie widziałem go w tamtych latach na żywo. Ale widziałem go kilka miesięcy temu i... No po prostu, stał sobie, śpiewał, rzucił jakąś luźna gadkę i tyle. Nie, żeby mi to jakoś przeszkadzało, nie tego wymagam od muzyków, zwłaszcza tych w wieku emerytalnymCaracalized pisze: ↑śr sie 20, 2025 12:21 amNie wiem, może i jest ograniczony w jakiś sposób, ale ma tę charyzmę, a przynajmniej miał jeszcze w 2016 i 2017 jak go widziałem i słyszałem na żywo.
Tornillo to też nie jest wokalista charyzmatyczny. On podąża szkołą Briana Johnsona - cześć, gramy, spierdalamy. Natomiast prezencję ma dużo lepszą. Więcej rusza się po tej scenie, robi jakieś powiedzmy gestykulacje odpowiadające tekstom utworów... No i przede wszystkim świetnie się trzyma wokalnie. Accept widziałem ostatnio miesiąc temu i chłop jest nie do zdarcia, a wiekiem nie odstaje zbytnio od Udo. Między nimi są chyba jakieś 3 lata różnicy?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Caracalized
- -#Moonchild

Nie przyznam (a przynajmniej nie w 100%), bo Tribe czy nawet ostatniego Dedicated to Chaos z nim lepiej mi się słuchało od jakiejkolwiek płyty z La Torrem. Znaczy, tych płyt da się słuchać, tylko problem w tym, że są tak sztampowe i niezapadające w pamięć z którejkolwiek strony, a te albumy, o których wspomniałem przynajmniej jakieś są. Ale zgoda, że Q2K czy American Soldier zbyt udane nie są i drugie Operation: Mindcrime też było dalekie od oryginału, ale nawet te bardziej nieudolne płyty są ciekawsze, właśnie m.in. przez to, że są tak nieudolne, że aż ciężko uwierzyć, że to ten zespół je nagrał. A o płytach z obecnym wokalistą to ja zapominałem z minutę po ich przesłuchaniu, nie są tragiczne, ale jakieś dobre czy interesujące po prostu też nie.
Wolf wywalił Uwe
BREAKING ANNOUNCEMENT FOR ACCEPT
After deep deliberation, Accept will return to the traditional two guitar player lineup and has parted ways with German guitarist Uwe Lulis.
This decision was solely based on logistical challenges, with no personal or musical disagreements at all.
BREAKING ANNOUNCEMENT FOR ACCEPT
After deep deliberation, Accept will return to the traditional two guitar player lineup and has parted ways with German guitarist Uwe Lulis.
This decision was solely based on logistical challenges, with no personal or musical disagreements at all.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
A ja czekam na ogłoszenie trasy na L lecie kapeli i myśłałem, że to jest właśnie pierwszy nius na ten temat ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
No to wychodzi na to, że widziałem ostatni koncert Accept z Uwe (Oberhausen w lipcu).
Metal Brothers in Arm, czyli tzw. przyjacielskie rozstanie 
Szkoda, bardzo sympatyczny gość i zajawkowicz gitary, nie tylko grajek.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Mógłby wrócić do Grave Digger, może by w końcu nagrali coś naprawdę dobrego (z ostatniej dekady podeszło mi tylko "Fields of Blood")
Był gościnny występ na WackenDeJMIeN Wielki pisze: ↑pt wrz 26, 2025 1:01 pm Mógłby wrócić do Grave Digger, może by w końcu nagrali coś naprawdę dobrego (z ostatniej dekady podeszło mi tylko "Fields of Blood")
www.MetalSide.pl
O co im może z tą logistyką chodzić? PRowe mambo-dżambo, czy np. Accept bazuje w USA a Uwe w Niemczech?
Praktycznie cały Accept siedzi w USA więc trzymanie go było nieopłacalne a przy okazji więcej kasy do podziału dla zespołu po odjęciu jednego muzyka. Prosta ekonomia.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Z Accept odszedł Uwe, a z U.D.O. Andrey Smirnov.
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

Accept 5/10
I'm a Rebel 6,5/10
Breaker 7,5/10
Restless and Wild 9,5/10
Balls to the Wall 9/10
Metal Heart 8/10
Roussian Roulette 9,5/10
Eat the Heat nie znam
Objection Overruled 8/10
Death Row nie znam
Predator 6/10
Blood ot the Nations 7/10
Stalingrad 6,5/10
Blind Rage 6/10
Pozostałe nie wiem, heavy-metal z generatora, wszystko podobnie do siebie, zero klimatu starego Accept, nic z nich nie pamiętam
I'm a Rebel 6,5/10
Breaker 7,5/10
Restless and Wild 9,5/10
Balls to the Wall 9/10
Metal Heart 8/10
Roussian Roulette 9,5/10
Eat the Heat nie znam
Objection Overruled 8/10
Death Row nie znam
Predator 6/10
Stalingrad 6,5/10
Blind Rage 6/10
Pozostałe nie wiem, heavy-metal z generatora, wszystko podobnie do siebie, zero klimatu starego Accept, nic z nich nie pamiętam
dawaj oceny Maiden meeenTimothy Dalton pisze: ↑śr lis 05, 2025 4:11 pm Accept 5/10
I'm a Rebel 6,5/10
Breaker 7,5/10
Restless and Wild 9,5/10
Balls to the Wall 9/10
Metal Heart 8/10
Roussian Roulette 9,5/10
Eat the Heat nie znam
Objection Overruled 8/10
Death Row nie znam
Predator 6/10
Stalingrad 6,5/10
Blind Rage 6/10
Zajzajer on the Road 2026: