Ja mam całe RiR z tv...syzygy pisze:A ja mam teledysk Fira z RiR z jakiejś tam telewizji, więc nie ma kombinacji z wklejaniem wokalu na śpiew publiki wiem już dokładnie gdzie te wstawki były
Fear Of The Dark - słaby album ??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Re: Fear Of The Dark - słaby album ??
-
ropuch
w jakim formacie?vBrand pisze:Ja mam całe RiR z tv...syzygy pisze:A ja mam teledysk Fira z RiR z jakiejś tam telewizji, więc nie ma kombinacji z wklejaniem wokalu na śpiew publiki wiem już dokładnie gdzie te wstawki były
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
MPG 
Wstawki najbardziej widoczne w Clansmanie i Fear
Wstawki najbardziej widoczne w Clansmanie i Fear
a BravevBrand pisze:Wstawki najbardziej widoczne w Clansmanie i Fear
Nie mam już całego tego nagrania, ale pamiętam, że w czasie 2 refrenu na Wicker manie dokleili śpiew Bruce'a, podczas gdy tak naprawdę śpiewała tylko publiczność (Bruce krzyknął tylko "O, yeah!").
-
k_r_z_y_s_i_e_k
- -#Wrathchild

no szkoda ze na dvd RiR nie slychac tak dobrze publicznosci bo najbardziej lubie w koncertowkach 
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 290
Ale tak w ogóle to dlaczego nie wspomnieli o tych dogrywkach w biografi RTTH
Jak kupuję biografie to zakładam, że będą tam wszystkie istotne informacje, a tu guzik
Tylko pieprzenie jakim to strasznym wysiłkiem było dla nich RiR, i takie tam pierdoły.... Myśleli, że się nie wyda

przeciez sami po jakims czasie poinformowali jakos ze bylo dogrywanie
Ale jakbym nie miał neta, nie był na tym forum, to mając samą biografię nadal o niczym bym nie wiedział....Scorpien pisze:przeciez sami po jakims czasie poinformowali jakos ze bylo dogrywanie
Ale czy to aż tak ważne? To tylko pare wstawek które miały ulepszyć ogólny odbiór albumu, nic poważnego raczej. Jakby jakiś kawałek poleciał z playbacku czy coś to jeszcze by sie można oburzać a tak to tylko mało znaczący element obróbki...syzygy pisze:Tylko pieprzenie jakim to strasznym wysiłkiem było dla nich RiR, i takie tam pierdoły.... Myśleli, że się nie wyda![]()
Fear.....według mnie jest najlepszym albumem Maidenów.......
zgadzam sie ze wszyskie kawalki sa swietne
I have a phobia...
No i jak tu się nie irytować?inna_87 pisze:Fear.....według mnie jest najlepszym albumem Maidenów.......
A czym tu sie irytować????? Dziewczyna ma prawo do własnego zdania i nie rozumiem czemu jest to powód do irytacji?? Nie wiem co jest denerwującego w tym że wielu ludzi uwielbia Fear'a- czy z tego powodu należy uważać że są inni, albo że to kinder metale czy co?? Ja sam nadal uważam Fear'a za jeden z 5 moich ulubionych albumów Maiden i też lubie wszystkie utwory, a nie uważam sie za jakiegoś pospolitego człowieka i troszke płyt już przesłuchałem. Dla mnie np. dziwnym może być uważanie Powerslave'a za najlepszy album Maiden, gdyż takim dla mnie nigdy nie był, nie jest i nie będzie, ale czy to jest powód do irytacji???? Raczej nie... Troche więcej tolerancji :rocxEvE pisze:No i jak tu się nie irytować?inna_87 pisze:Fear.....według mnie jest najlepszym albumem Maidenów.......
Są granicę tolerancji :]
Generalnie to mi to na całej lini zlewa jak ktoś uwielbia Feara i stawia go za nr jeden. Ale wtedy kompletnie nie zwaracam uwagi na to co inna osoba ma do powiedzenia o muzyce
. Takie tam małe uprzedzenie.
Ale odsyłam do pierwszej strony tego tematu i obrazowego porównania Gredda. Czasem mi się nie mieści w głowie jak można niedostrzegać niektórych słabizn. Może jestem pod tym względem mało tolerancyjna czy uprzedzona. Życie...
Generalnie to mi to na całej lini zlewa jak ktoś uwielbia Feara i stawia go za nr jeden. Ale wtedy kompletnie nie zwaracam uwagi na to co inna osoba ma do powiedzenia o muzyce
Ale odsyłam do pierwszej strony tego tematu i obrazowego porównania Gredda. Czasem mi się nie mieści w głowie jak można niedostrzegać niektórych słabizn. Może jestem pod tym względem mało tolerancyjna czy uprzedzona. Życie...
właśnieArtur pisze: Dla mnie np. dziwnym może być uważanie Powerslave'a za najlepszy album Maiden, gdyż takim dla mnie nigdy nie był, nie jest i nie będzie, ale czy to jest powód do irytacji????
Czasem mi się nie mieści w głowie jak można niedostrzegać tego, żeEvE pisze:Czasem mi się nie mieści w głowie jak można niedostrzegać niektórych słabizn. Może jestem pod tym względem mało tolerancyjna czy uprzedzona.
Losfer Words, Flash..., Duellist, Back... to po prostu b'side'y, w dodatku dość słabe, czyli 50% jest zapchane tylko po to aby się ukazała w czasie...
żeby nie było, nie stawiam fira na 1 miejscu, ani nie uważam za dno Powerslawa, ale nie rozumiem, dlaczego niektórzy szanują jak ktoś lubi powera a mieszają z błotem firowców.... troszkę przeginacie z tą niemal nienawiścią do tego albumu.....
Wszystko jest kwestią gustu. Dla mnie Fear to dobry album, a Powerslave jest jednym z moich ulubionych. Ktoś może powiedzieć, że się nie znam na muzyce, no cóż, taka jest jego opinia i ma do niej prawo. "Dobra muzyka" to pojęcie względne, każdy interpretuje je na swój sposób.
Dla mnie akurat The Deullists na pewno nie jest B-sidem ,co więcej zjada tytułowy utwór z płyty Fear of the Dark.Back to the Village i Flash of the Blade są co najmniej dobre. Tak więc Powerslave jest u mnie w 3-4 najlepszych płyt.
Natomiast siła FotD to przede wszystkim pierwsze trzy utwory, CHildhood End i Fugitive. Są to naprawde świetne utwory zwłaszcza 1 i 3.
Ogólnie Fear np. jest o wiele lepszy od ostatniej płyty Ironów, a Afraid i Be Quick zjadają razem całe Dance of Death.
Natomiast siła FotD to przede wszystkim pierwsze trzy utwory, CHildhood End i Fugitive. Są to naprawde świetne utwory zwłaszcza 1 i 3.
Ogólnie Fear np. jest o wiele lepszy od ostatniej płyty Ironów, a Afraid i Be Quick zjadają razem całe Dance of Death.
No nie przesadzaj, posłuchaj sobie Paschendale, No More Lies, Journyman i oczywiście tytułowego kawałka, są o niebo lepsze niż cały Fear, jedynie Afraid może się z nimi równać, nie mówię, że Be Quick jest zły, bo faktycznie to świetny numer, ale napewno napewno te 2 kawałki nie zjadają DOD.ThunderBird pisze:Ogólnie Fear np. jest o wiele lepszy od ostatniej płyty Ironów, a Afraid i Be Quick zjadają razem całe Dance of Death.
Dobra troche przesadziłem , ale dla mnie Fear choć fakt przereklamowany troszke ,jest lepszą płytą niż DoD.
Na DoD rzeczywiście świetne jest Paschendale, No More Lies i Gates of Tomorrow. Tytułowy już mnie troche męczy ,ale też go zalicze do jasnych punktów. Jeszczy Nickowy
New Frontier, świerzy mocny utwór i Face in the Sand.Journeymana np. nie lubie ,wogóle nie czuje potęgi tego utworu. Podobnie z Montsegurem.
Fear ma więcej jasnych punktów. Oprócz tych 5 co wymieniłem ,jeszcze dodam mimo wszystko tytułowy , Judas Be My Guide i Wasting LOve, utwór dla mnie przeciętny ,ale solówka jest genialna.
Na DoD rzeczywiście świetne jest Paschendale, No More Lies i Gates of Tomorrow. Tytułowy już mnie troche męczy ,ale też go zalicze do jasnych punktów. Jeszczy Nickowy
Fear ma więcej jasnych punktów. Oprócz tych 5 co wymieniłem ,jeszcze dodam mimo wszystko tytułowy , Judas Be My Guide i Wasting LOve, utwór dla mnie przeciętny ,ale solówka jest genialna.
Dla mnie nie, ponieważ tylko połowkę płyty lubię, mam na mysli Fear, a reszta to są utwory zupełnie nie w stylu Maidenów. Nie chce mi sie ich wymieniać. A DoD w całości mi pasuje.
I tak wszytko zalezy od humoru, raz mam ochote śłuchać DoD a raz Fear i tyle!
I tak wszytko zalezy od humoru, raz mam ochote śłuchać DoD a raz Fear i tyle!