Avenged Sevenfold
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Avenged Sevenfold
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 2259
Było Flynn,chyba zazdrosny,w sumie ma trochę racji,ale tylko tyle.krusejder pisze:http://www.blabbermouth.n...r-covers-album/
Też myślę, że zazdrość może tu mieć coś do powiedzenia. Dość, że nawet mnie podoba się nowa płyta A7, może kiedyś na wyprzedaży się na nią zdecyduję 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

A ja może nawet poza wyprzedażą.krusejder pisze:może kiedyś na wyprzedaży się na nią zdecyduję
-
Deleted User 2259
I Tak trzymać,ja już krążek zakupiłem,ale to nie jest ich najlepszy album.Zakkahletz pisze:A ja może nawet poza wyprzedażą.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To prawda i trzeba przyznać, że bez skrupułów zrzynają z Mety, IM i Gunsów... Jednakże robią to w naprawdę mistrzowskim stylu. Jest masa zespołów naśladujących brzmienie w/w zespołów, ale A7X brzmi przy tym świeżo i trzyma się swojego stylu. Takich plagiatów mogę słuchać.Invader pisze:I Tak trzymać,ja już krążek zakupiłem,ale to nie jest ich najlepszy album.Zakkahletz pisze:A ja może nawet poza wyprzedażą.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W pierwszym tygodniu nie ma jej nawet w top 50.Invader pisze:Wicker jak ze sprzedażą w Polsce?
-
Deleted User 2259
Byłem na olis już jakiś czas temu,myślałem że może w następnym tyg będzie więcej szczegółów,bo jak na razie to wstyd straszny,u madziarów na 23 pozycji.Chyba nici z koncertu nasWICKER MAN pisze:W pierwszym tygodniu nie ma jej nawet w top 50.Czyli meeega biednie... Ale trudno się dziwić skoro płyty nie ma w Empikach (a przynajmniej na empik.com), a np. Merlin poinformował ponoć o opóźnieniu dostawy. Po kilka egzemplarzy płyty dostały ponoć Media Markty, ale tak czy siak ogólnopolska sprzedaż jest chyba dosyć mizerna... Polski Warner po prostu pokpił sprawę i poza okładką Teraz Rocka nie zrobił nic, żeby sprzedać płytę - skoro nawet nie zadbał o jej dystrybucję.
Australian Albums (ARIA)[35] 2
Austrian Albums (Ö3 Austria)[36] 3
Belgian Albums (Ultratop Flanders)[37] 30
Belgian Albums (Ultratop Wallonia)[38] 23
Brazilian Albums (ABPD)[39] 1
Canadian Albums (Billboard)[40] 1
Danish Albums (Hitlisten)[41] 6
Dutch Albums (MegaCharts)[42] 6
Finnish Albums (Suomen virallinen lista)[32] 1
French Albums (SNEP)[43] 25
German Albums (Media Control)[44] 5
Hungarian Albums (MAHASZ)[45] 23
Irish Albums (IRMA)[46] 1
Italian Albums (FIMI)[47] 8
New Zealand Albums (Recorded Music NZ)[48] 3
Norwegian Albums (VG-lista)[49] 3
Swiss Albums (Schweizer Hitparade)[50] 5
Swedish Albums (Sverigetopplistan)[51] 4
Spanish Albums (PROMUSICAE)[52] 12
UK Albums (OCC)[31] 1
US Billboard 200[53] 1
-
Deleted User 2259
Właśnie wygrałem najnowszy album na stronie perkusisty 
-
Deleted User 2259
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Świnta Tereso... Jako, ze po te nowe rzeczy nie sięgam praktycznie w ogóle, w ramach wyjątku postanowiłem posłuchać tego Avenged Sevenfold. Na pierwszy ogień poszedł materiał "Nightmare", po jakiś 15 minutach "City Of Evil".... Echhh.... Nie wiem, ale chyba nigdy nie przekonam się do takiej muzyki, kompletnie nic mi tam nie pasuje. Począwszy od tego nowoczesnego brzmienia, tych momentami starych patentów ubranych w nowomodny dźwięk, współczesnych rozwiązań, nowomodnych fryzur, wieśniackich teledysków nadających się do vivy, kończąc na tych wokalach pól krzyczanych - pól śpiewanych przepuszczony przez jakieś tam efekciki rodem z gier komputerowych. Tytułowy utwór z płyty "Nightmare" to po prostu 6 minut katorgi dla moich uszu. Wiem, ze nie znam się kompletnie na takiej muzyce, ale jak dla mnie to taka kolejna supergrupa dla metalowych fanów wychowanych na Tokio Hotel. Takie jest moje zdanie. Sory...
Ostatnio zmieniony ndz lis 10, 2013 7:42 pm przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
nie masz za co przepraszać, bo ta kapela jest absolutnie niesłuchalna, taka cięższa wersja linkin park.
-
Deleted User 2259
Chłopaki w Pradze 17 czerwca(raz już tam grali w 2006 roku),wybieram się na bank jeśli nie będą w Polsce,M.Shadows powiedział w jednym z ostatnich wywiadów,że będą grać w takich miejscach w Europie w których nigdy nie byli np.Polska czy Węgry.
-
Deleted User 2259
Ja niedawno przez okrągły miesiąc, przez 8h dziennie słuchałem w kółko całych dyskografii A7x, Comy, Luxtorpedy, i innych tego typu wynalazków. No czasem tam coś RATM albo Gorillaz leciało (z takich bardziej słuchalnych rzeczy).
Chciałem kolegów z pracy troche zainteresować normalną muzyką, ale niestety kuracja dyskografiami między innymi Voivod, Mastodon, Electric Wizard i QOTSA nie przyniosłą skutku
Zdziwiło mnie też, że "Walk" Pantery owszem znali, ale myśleli że to piosenka Avenged Sevenfold
Aha, Black Sabbath to jakieś stare gówno, jak to w ogóle brzmi, czym oni to nagrywali ?
Chłopaki generalnie sympatyczne, dobrze się z nimi spędzało czas, ale coraz częściej zauważam u rówieśników słuchających szeroko pojętej muzyki rockowej brak zainteresowania klasyką. Nie mówię, że każdy ma znać na wyrywki dyskografie Cirith Ungol, Cathedral czy tam Bauhaus, ale jakiś kontekst złapać trzeba, żeby wiedzieć co, skąd się wzięło
Chciałem kolegów z pracy troche zainteresować normalną muzyką, ale niestety kuracja dyskografiami między innymi Voivod, Mastodon, Electric Wizard i QOTSA nie przyniosłą skutku
Zdziwiło mnie też, że "Walk" Pantery owszem znali, ale myśleli że to piosenka Avenged Sevenfold
Aha, Black Sabbath to jakieś stare gówno, jak to w ogóle brzmi, czym oni to nagrywali ?
Chłopaki generalnie sympatyczne, dobrze się z nimi spędzało czas, ale coraz częściej zauważam u rówieśników słuchających szeroko pojętej muzyki rockowej brak zainteresowania klasyką. Nie mówię, że każdy ma znać na wyrywki dyskografie Cirith Ungol, Cathedral czy tam Bauhaus, ale jakiś kontekst złapać trzeba, żeby wiedzieć co, skąd się wzięło
co na dzisiejsza młodzież :/
-
Deleted User 2259
Sounding the Seventh Trumpet 5.8/10
Waking the Fallen 8.2/10
City of Evil 8.4(44)/10
Avenged Sevenfold 7.6/10
Nightmare 8.1(13) (I tak ten album ma u mnie 2 miejsce)
Hail to the King 7.4/10
Waking the Fallen 8.2/10
City of Evil 8.4(44)/10
Avenged Sevenfold 7.6/10
Nightmare 8.1(13) (I tak ten album ma u mnie 2 miejsce)
Hail to the King 7.4/10
-
Deleted User 2259
http://www.avengedsevenfoldnews.com/201 ... gbJ5m52I0Q
Panowie pracują nad nowym albumem, nie mogę się doczekać, ciekawe kto będzie też nowym perkusistą, mam nadzieję, że pójdą w progresywnym kierunku jak na CoE czy Nightmare, bo ten ostatni album nie przetrwał próby czasu.
Panowie pracują nad nowym albumem, nie mogę się doczekać, ciekawe kto będzie też nowym perkusistą, mam nadzieję, że pójdą w progresywnym kierunku jak na CoE czy Nightmare, bo ten ostatni album nie przetrwał próby czasu.