Playback i Iron Maiden...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Playback i Iron Maiden...
Mam pytanko, czy Maideni grali kiedyś z playback'u ??? jeśli tak to mniej więcej ile razy i na jakich koncertach ???
Re: Playback i Iron Maiden...
no napewno na wystepie w niemczech kawalek wested years. mozna to zreszta obejrzec na 12 wested years. chlopaki ta niezle pajacuja i zamieniaja sie spretem ubaw po pachy
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Oprócz tego kilka razy podczas występów w Top Of The Pops:
- w 2000 roku w niemieckiej wersji programu z całości z playback'u leciał "The Wicker Man"
- w 2002 "Run To The Hills" - bodajże tylko wokal Bruce'a nie był z playback'u
- podobnie w 2003 z "Wildest Dreams".
- w 2000 roku w niemieckiej wersji programu z całości z playback'u leciał "The Wicker Man"
Mlody pisze:no napewno na wystepie w niemczech kawalek wested years. mozna to zreszta obejrzec na 12 wested years. chlopaki ta niezle pajacuja i zamieniaja sie spretem ubaw po pachy
.. o właśnie czy mieli dużo wpadek związanych z playbackiem ???
to akurat nie byla wpadka, poniewaz chloapki robili to specjalnie. nicko gral na basie, steve na perkusji i spiewal przez moment, bruce prze moment tez gral na perkusji i basie. krotko mowiac totalny ubaw. a czy mieli wpadi to trzeba by bylo sie juz ich o to pytac 
Ogólnie na TOTP wszyscy lecą z playbacku tylko Maideni się obronili ale tylko w części tylko wokal jest na żywo tak samo solowe występy Dickinsona w tym programie widziałem Tears Of The Dragon i wyraźnie widać że brakuje drugiej gitary
No i perkusja do końca utworku się chyba nie ostała bo tak co chwilę ktoś po stojaku z talerzami wynosiłMlody pisze:to akurat nie byla wpadka, poniewaz chloapki robili to specjalnie. nicko gral na basie, steve na perkusji i spiewal przez moment, bruce prze moment tez gral na perkusji i basie. krotko mowiac totalny ubaw. a czy mieli wpadi to trzeba by bylo sie juz ich o to pytac
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W ogóle to temat nadaje się bardziej na forum główne...
A jeśli chodzi o koncerty, a nie występy dla TV itp. to Maideni nie grają z playback'u.
A jeśli chodzi o koncerty, a nie występy dla TV itp. to Maideni nie grają z playback'u.
No ten występ w niemczech to naprawde niezły ubaw, ale sie pośmiałem wszczególnie jak Nicko dorwał sie do basu. Natomiast myślałem, że któryś występ na TOTP był w pęłni na żywo, bo vocal to na 99% był i wydawało mi się, że reszta też. Widocznie mam mało wprawne oko sporo Wicker mowi, że grali to musi tak byc

UpTheIrons
No to ostry mieli ubaw z tą "zamianą rolami". Można to gdzieś ściągnąć może? Chętnie bym sobie pooglądał 
Bring Your Daughter...to The Slaughter...
a co do tego 12 Wasted Years to nie jest to chyba oryginalne wydawnictwo? zreszta na stadionie chyba mozna dostac...
12 Wasted Years jest na pewno oficjalne bo jest nawet wspomniane na dodatkach w płytach z Reedycji 98
Wielkie CHYBA
12 WY jest oficjalne, jedynie to brazylijskie(?) DVD jest nieofcjalne, tzn. wydane przez BMG, ktore w Brazyli wydaje Maiden.
Czy jakos tak to bylo

Czy jakos tak to bylo
troche zle sformulowalem swoja wypowiedz, chodzilo mi o dvd. bo to ze na vhs zostalo wydane przez IM to ja wiem...
Niektore intra na koncertach grane sa z playbacku, np. somewhere in time, man on the edge, tailgunner.
Na TOTP odrazu idzie wyczuć po wokalu Bruce'a, że śpiewa nie z playback'u...Przed "Run..." facetka mówi, żebyśmy zapomnieli o Slipknocie, Nickelback'u i Limp Bizkit, bo oto jest oryginalny Iron Maiden
Koleś z maską Eddie'ego rządzi
Jeśli chodzi o WY to fajnie jest na to popatrzeć. 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bruce nie śpiewa z playback'u, ale ponoć reszta zespołu była puszczona z taśmy.Segur pisze:Na TOTP odrazu idzie wyczuć po wokalu Bruce'a, że śpiewa nie z playback'u...Przed "Run..." facetka mówi, żebyśmy zapomnieli o Slipknocie, Nickelback'u i Limp Bizkit, bo oto jest oryginalny Iron MaidenKoleś z maską Eddie'ego rządzi
Jeśli chodzi o WY to fajnie jest na to popatrzeć.
"The Wicker Man" w niemieckiej wersji Top Of The Pops w 2000 był całkowicie z playback'u.
hehe...Tylko Adrian nie miał ochoty na żarty...Mlody pisze:to akurat nie byla wpadka, poniewaz chloapki robili to specjalnie. nicko gral na basie, steve na perkusji i spiewal przez moment, bruce prze moment tez gral na perkusji i basie. krotko mowiac totalny ubaw. a czy mieli wpadi to trzeba by bylo sie juz ich o to pytac
I SOLD MY SOUL FOR ROCK'N'ROLL
co do wildest dreams to bym sie klocil ...WICKER MAN pisze:Oprócz tego kilka razy podczas występów w Top Of The Pops:
Dave Murray---------> wymiatacz
hehe ;p