Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Wywiady i newsy

Postautor: blackcocker » pn lip 29, 2024 12:23 am

Fakt, pudelek pęka w szwach
Blackcocker go dopadł? :lol:
:lol: :lol: :lol:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.

05: Ghost, White Ward, Iron Maiden, Dua Lipa
06: Billie Eilish, Mystic Festival, Bruce Springsteen, Rock the Square
07: Opener Festival(?), Judas Priest, Queens of the Stone Age
08: Mastodon, Gojira

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » śr lip 31, 2024 7:46 pm

https://mariskalrock.com/actualidad/ent ... 3z7IEZ2PXA
Ostatni wywiad z Harrisem. Na przyszły rok szykują kilka niespodzianek, nie będzie ckliwej, pożegnalnej trasy, mają sporo pomysłów na nowy album, niemniej brakuje czasu aby nad nimi popracować, przyszłoroczna trasa związana będzie 50leciem Maiden. Zespół ani myśli o zakończeniu kariery, mają sporo do zaprezentowania, Harris nie widzi następców, dlatego oni oraz Priests muszą to ciągnąć.
Ostatnio zmieniony śr lip 31, 2024 7:46 pm przez Piotr Lange, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dzosef
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: Dzosef » śr lip 31, 2024 7:46 pm

Z tym 50-leciem to ostroznie, jednak to było tylko w pytaniu. Steve sie do tego nie odniosl.

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » śr lip 31, 2024 7:48 pm

Z tym 50-leciem to ostroznie, jednak to było tylko w pytaniu. Steve sie do tego nie odniosl.
Z innych źródeł wiadomo już o tym, w jednym z niemieckich wywiadów Dickinson to potwierdził.

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » śr sie 07, 2024 11:16 am

https://noro.mx/sonorenses-seran-parte- ... on-maiden/
Coś konkretniejszego odnośnie planów Iron Maiden na 2025. No cóż, powinno być na prawdę ciekawie, trasa i film dokumentalny to rzeczy oczywiste, czy coś jeszcze?

Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: remi » śr sie 07, 2024 11:30 am

Pewnie wznowienie vinyli z 2014/15 (nakład dawno się wyczerpał) i jakaś tam promocja pierwszych albumów. Podejrzewam, że zaczną set podobnie jak w 2005 roku (z powrotem numerów takich jak Remember Tomorrow, Phanton, Wrathchild, Murders) i ... Mariner (kiedy jak nie teraz?).
Podoba mi się, że ten dokument będzie aktualny o takie :tiktokowe: newsy jak wspomniane dziewczynki z Meksyku - na nerdowski film biograficzny w obecnych czasach nie ma niestety miejsca.

Wiadomo, chciałbym Part 4 Historii, ale zespół nie ma parcia, by to nagrać (IMO rok 2018 był idealnym momentem na omówienie lat 90tych + Sign i Clansman w ówczesnym secie).

Podsumowując, widzę to tak:
ten rok - ogłoszenie trasy na 2025 w trakcie FuturePast Tour, jakaś pamiątka związana z 40leciem Powerslave typu kasetka/vinyl/komiks jak w poprzednich 40leciach LP + zapowiedź wznowienia vinyli (ukłonem w stronę fanbase'u byłyby box'y a'la Metallica...)
następny rok - trasa po Europie z nastawieniem na stadiony i kilka typowych hal, dokument (obstawiam - za pośrednictwem Apple TV), nowe piwo, merch, aktualizacja gry, być może zapowiedź nowego LP. Szkoda, że Steve przyznał, że nie mają nic nagranego - po cichu liczyłem na nowy singiel jako wisienka 50-lecia.

Czyli tak trochę biednie, ale jak pokazały czasy pandemii - zespół na 1szym miejscu w ramach autopromocji, podtrzymania PR, jednoczenia fanbase'u - stawia na... trasy koncertowe. Reszta to w ich mniemaniu - zbędny dodatek, póki trwa ich aktywność live.

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » śr sie 07, 2024 1:03 pm

Pewnie wznowienie vinyli z 2014/15 (nakład dawno się wyczerpał) i jakaś tam promocja pierwszych albumów. Podejrzewam, że zaczną set podobnie jak w 2005 roku (z powrotem numerów takich jak Remember Tomorrow, Phanton, Wrathchild, Murders) i ... Mariner (kiedy jak nie teraz?).
Podoba mi się, że ten dokument będzie aktualny o takie :tiktokowe: newsy jak wspomniane dziewczynki z Meksyku - na nerdowski film biograficzny w obecnych czasach nie ma niestety miejsca.

Wiadomo, chciałbym Part 4 Historii, ale zespół nie ma parcia, by to nagrać (IMO rok 2018 był idealnym momentem na omówienie lat 90tych + Sign i Clansman w ówczesnym secie).

Podsumowując, widzę to tak:
ten rok - ogłoszenie trasy na 2025 w trakcie FuturePast Tour, jakaś pamiątka związana z 40leciem Powerslave typu kasetka/vinyl/komiks jak w poprzednich 40leciach LP + zapowiedź wznowienia vinyli (ukłonem w stronę fanbase'u byłyby box'y a'la Metallica...)
następny rok - trasa po Europie z nastawieniem na stadiony i kilka typowych hal, dokument (obstawiam - za pośrednictwem Apple TV), nowe piwo, merch, aktualizacja gry, być może zapowiedź nowego LP. Szkoda, że Steve przyznał, że nie mają nic nagranego - po cichu liczyłem na nowy singiel jako wisienka 50-lecia.

Czyli tak trochę biednie, ale jak pokazały czasy pandemii - zespół na 1szym miejscu w ramach autopromocji, podtrzymania PR, jednoczenia fanbase'u - stawia na... trasy koncertowe. Reszta to w ich mniemaniu - zbędny dodatek, póki trwa ich aktywność live.
Prawda, trasę na 50lecie pociągną też w 2026, moż wówczas jesienią opublikują nowy album?

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » śr sie 07, 2024 1:14 pm

IMO na ten moment w ogóle nie ma co rozważać tematu kolejnej płyty, która może kiedyś wyjdzie, a może nie. Będzie dobrze, jak dociągną trasę rocznicową do końca.

Człowiek notorycznie spragniony rocka

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » śr sie 07, 2024 1:20 pm

Nie może być mi już bardziej obojętne, czy będzie kolejna płyta :) Happy 50th Anni, reszta mi powiewa.

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » śr sie 07, 2024 1:43 pm

IMO na ten moment w ogóle nie ma co rozważać tematu kolejnej płyty, która może kiedyś wyjdzie, a może nie. Będzie dobrze, jak dociągną trasę rocznicową do końca.
A czemu mieliby jej nie dociągnąć, jeśli Nicko nie podoła wyzwaniu, to wezmą zastępcę na trasę i gotowe. Jestem przekonany, że są na to gotowi, sytuacja ich zmusza do działania, bo perkusista to w tym zespole najbardziej niepewny element układanki.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » śr sie 07, 2024 1:45 pm

Fajnie, że tak bardzo wierzysz w przewidywalność życia, zwłaszcza w przypadku rockmanów w ich wieku. Niestety było już za dużo sytuacji, kiedy zespoły z różnych powodów przedwcześnie mówiły "stop".

Człowiek notorycznie spragniony rocka

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » śr sie 07, 2024 2:05 pm

Nie kumam, po co z poziomu fana wybiegać w przyszłość tak daleko. Nie rozumiem tego. Nie ogarniam, co dają te rozkminy.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » śr sie 07, 2024 2:29 pm

Ralf, może załóż kanał na YT i bądź polską wersją Metal Pilgrima ;)

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » śr sie 07, 2024 2:46 pm

Ralf, może załóż kanał na YT i bądź polską wersją Metal Pilgrima ;)
Ty też możesz, anyway.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » śr sie 07, 2024 2:58 pm

Ale mnie interesują tylko potwierdzone newsy, nie wróżby i spekulacje, nie nadaję się ;)

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » śr sie 07, 2024 3:49 pm

Jestem przekonany, że są na to gotowi, sytuacja ich zmusza do działania
Taaa... ale wiesz, że jedna sekunda, jedna sytuacja i zespół przestaje istnieć? A po drugie nic i nikt ich do niczego nie zmusza... będą chcieli grać to pograją, stwierdzą, że "pas" i to nastąpi.

W Slayer Araya nie chciał dalej grać i finito...
www.MetalSide.pl

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » śr sie 07, 2024 3:58 pm

Taaa... ale wiesz, że jedna sekunda, jedna sytuacja i zespół przestaje istnieć? A po drugie nic i nikt ich do niczego nie zmusza... będą chcieli grać to pograją, stwierdzą, że "pas" i to nastąpi.

Jeśli o Maiden chodzi, gdyby nie chcieli to już dawno migliby dać sobie spokój. Skoro grają, ciągle koncertują i mają jakieś plany, to znaczy że chcą.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » śr sie 07, 2024 4:11 pm

Jeśli o Maiden chodzi, gdyby nie chcieli to już dawno migliby dać sobie spokój. Skoro grają, ciągle koncertują i mają jakieś plany, to znaczy że chcą.
Ale serio nie rozumiesz (czy udajesz), że to w każdej chwili może się zmienić?
www.MetalSide.pl

Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: remi » śr sie 07, 2024 5:31 pm

Można. Wystarczy udar u Bruce’a lub Steva, ale ta dyskusja o nowym LP nie wyszła od „nas” ale od wywiadu, w którym Steve nic nie zaprzeczył na ten temat (mógł stwierdzić, że uważa Senjutsu za godne pożegnanie ze studiem itp itd), a nawet stwierdził, że „mają pomysły ale nie było kiedy nagrać”. Więc te wróżenie z fusów na 2026 wcale nie jest takie bezpodstawne.

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » śr sie 07, 2024 6:44 pm

Ale serio nie rozumiesz (czy udajesz), że to w każdej chwili może się zmienić?
Rozumiem, tylko dlaczego mam akurat tka myśleć? Przecież ja czy Ty również możemy nie dożyć jutra... ale ja nie chcę tak myśleć, bo bym musiał już wykupić miejsce na mogiłę. Oczywiście Maideni młodzieniaszkami nie są, niemniej jak to ujął Steve nie ma planów na zamknięcie działalności. Niestety, ostatnie problemy zdrowotne Nicko napawają niepokojem, niemniej sądzę iż gdyby nawet po obecnej trasie Nicko zakomunikował, iż musi zrezygnować z grania koncertów, to nie będzie to koniec Maiden. Znajdą perkusistę na czas trasy i Zespół będzie trwał dalej. Póki Harris i Dickinson będą chcieli ciągnąć ten wózek, będzie się on toczył dalej. Na ten moment Nie Chcę Mrocznych Scenariuszy. Przecież w ten sposób można zacząć myśleć o każdym artyście i zespole na świecie, ale po co nam to?! To tylko wprowadza depresyjne myśli a i tak nic nie zmieni.

Wróć do „Forum Główne”