15/11/2025 - Perturbator - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

15/11/2025 - Perturbator - Warszawa

Post autor: Mr. M »

Surowość futurystycznej elektroniki i gotycka melancholia zderzą się ze sobą 15 listopada w warszawskiej Progresja - Perturbator powróci do Polski z nowym albumem, a jako goście specjalni przyjadą z nim Kælan Mikla oraz Gost .

Dołącz do wydarzenia:
PERTURBATOR + Kaelan Mikla, Gost / 15.11.25 / Progresja, Warszawa

BILETY: Przedsprzedaż biletów rozpocznie się w poniedziałek, 16 czerwca o godzinie 10:00 na https://bit.ly/PERTURBATOR_WAW

Za sprawą takich albumów jak Dangerous Days, The Uncanny Valley czy Lustful Sacraments, James Kent, znany jako Perturbator, na stałe zapisał się w kanonie mrocznej elektroniki jako wizjoner i prorok dystopijnej przyszłości. Jego brzmienie to brutalna intensywność połączona z hipnotyczną atmosferą – balans między destrukcją a melancholią, gotykiem i industrialem, które spotykają się w precyzyjnie utkanych teksturach syntezatorów. W tym roku premierę będzie miała jego najnowsza płyta, która ukaże się w barwach wytwórni Nuclear Blast. W listopadzie Kent powróci do naszego kraju z nową muzyką i jeszcze bardziej widowiskową oprawą sceniczną, a to wszystko w najlepszym możliwym towarzystwie.

Gośćmi specjalnymi na najbliższym tournée będą islandzkie wiedźmy z Kælan Mikla oraz amerykański projekt Gost. Trio z Reykjaviku czaruje połączeniem syntezatorowych pejzaży, kruchych wokali i surowej emocji. Ich koncerty to rytuały – pełne magii, chłodu i energii islandzkiej natury. Z kolei Gost – brutalny, apokaliptyczny projekt łączący industrial, black metal i synthwave – powrócił w zeszłym roku z albumem Prophecy, który kontynuuje jego wizję cyfrowej grozy i agresywnej elektroniki.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 15/11/2025 - Perturbator - Warszawa

Post autor: Mr. M »

Zgodnie z przewidywaniami - data ogłoszona po Mystiku. Dziwne, że nie organizuje Knock Out tylko Winiary, więc obawiam się, że tanio nie będzie.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

W pierwszej puli pewnie 2 bilety.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Winiary kurwy największe, ale nie chciałbym znów odpuścić KM...
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Z tym składem spokojnie mogli ogarnąć dwie sztuki w PL

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

blackcocker pisze: pt cze 13, 2025 11:33 am Winiary kurwy największe, ale nie chciałbym znów odpuścić KM...
Udało się kurwiarzom nie dać zarobić, tix za stówkę wpadł do kieszonki :D Islandzkie boginie, nadchodzę!
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Boli mnie, że nie będę na tym koncercie. Przepiękny skład. No ale nie będę. :(
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

blackcocker pisze: śr lis 05, 2025 11:11 am
blackcocker pisze: pt cze 13, 2025 11:33 am Winiary kurwy największe, ale nie chciałbym znów odpuścić KM...
Udało się kurwiarzom nie dać zarobić, tix za stówkę wpadł do kieszonki :D Islandzkie boginie, nadchodzę!
Blackcebula, BRAWO!! :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

20 min w kolejce do Progresji, potem 10 do szatni. Jebać ten klub, zaorać, nie ma żadnych plusów tej miejscówki, naprawdę. Przez takie kolejki wbiłem na salę chwilę po zakończeniu seta Gosta - nie zależało mi na nich jakoś bardzo, więc nie płakałem. Najważniejsze miały być islandzkie boginie. Kaelanki weszły 5 min przed zaplanowaną godziną w timetable. Liczyłem, że w takim razie pociągną trochę dłużej, ale nie. 40 min i do widzenia. Trochę szkoda, ale przynajmniej częściowo odbiłem sobie ubiegłoroczny gig, który last minute musiałem odpuścić po uszkodzeniu się w Mystikowych tańcach :lol: oczywiście, dźwięk w Progresji posysał jak zazwyczaj, co było mega wkurzające, bo Laufey zazwyczaj śpiewa dość cicho i przy ciągłym jakimś sprzęganiu i ogólnie akustycznej chujni po prostu wokale trochę ginęły. Po gigu udało się zamienić dwa słowa w temacie nowej płyty i headlinerskiej trasy, ale nie mam dobrych wieści dla fanów - nic nie wiadomo, a album się robi...
Pertu w klubie to jest kurde jednak inny level. Letni koncert po północy w plenerze ma swój klimat, ale kuuuurde, no to jest muzyka do klubu i kropka. Rzeczy z nowej płyty wypadły fajnie, w ogóle jest całkiem udana. Szczególnie siadł mi numer z Ulverem. No i nie będzie chyba zaskoczeniem, jeśli powiem, że największą dewastację wprowadziły rzeczy z Dangerous Days w postaci zabójczych Humans i Future, co za młucka! Niestety nie wpadłem w kocioł potańczyć, bo miałem w ręku winylka debiutu KM, który dopełnia na ten moment moją czarnoplacuszkową kolekcję dziewczyn. Pobujałem się sam na spokojnie z boku.
Jebać Progresję!
Ogólnie wypad do stolicy udany i za stówkę taki zestaw to bardzo miło. No i pamiętajcie - efekt motyla is a real shit! :D
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Super relka.
Muszę się wybrać wreszcie do tej Progresji. Chyba Sava najbardziej realne.
A
B
C
D
E
ODPOWIEDZ