13/06/2025 - Primal Scream - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Teddy123
-#Invader
-#Invader

13/06/2025 - Primal Scream - Warszawa

Post autor: Teddy123 »

PRIMAL SCREAM

13.06.2025 – WARSZAWA – Klub Stodoła

BILETY W SPRZEDAŻY OD 21 LUTEGO NA LIVENATION.PL

Przedsprzedaż dla klientów Citi Handlowy rozpocznie się w środę, 19 lutego o godz. 10:00

Przedsprzedaż dla klientów Ticketmaster rozpocznie się w czwartek, 20 lutego na o godz. 10:00

Sprzedaż ogólna rozpocznie się w piątek, 21 lutego na LiveNation.pl o godz. 10:00

Legendarni buntownicy brytyjskiej sceny wracają na koncertową trasę! Primal Scream, z charyzmatycznym Bobbym Gillespiem na czele, od lat łączą rock’n’rollową energię z psychodelią, elektroniką i dance-punkiem. Ich kultowy album Screamadelica zmienił oblicze muzyki lat 90., a hity takie jak Movin’ On Up, Loaded czy Rocks do dziś rozpalają publiczność na całym świecie.

W swojej trzydziestosiedmioletniej karierze, Primal Scream przeszli przez wszystkie etapy – od psychodelicznego popu do rock’n’rolla, od euforycznego rave’u do industrialnego gloomu. Nagrali płytę z Georgem Clintonem i Kate Moss, zaprosili Maniego ze Stone Roses i Kevina do wspólnego grania, przetrwali nakrotykowe przeboje i śmierć gitarzysty Roberta „Thorb” Younga. Cokolwiek by się nie działo – zawsze brzmieli jak Primal Screams. I zawsze nagrywali świetną muzykę.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 13/06/2025 - Primal Scream - Warszawa

Post autor: Mr. M »

Płyta 180, balkon 213. Biorąc pod uwagę ostatnie "standardy" rynkowe oraz to, że organizuje evilnation, to spodziewałem się wyższych cen. Może się wybiorę, o ile nie będzie szybkiego sold outu.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Sold-out nie ma. Raczej frekwencyjnie będzie słabo - sporo miejsc na balkonach wciąz do kupienia.

19:00 - 19:30 Vlure
20:00 - ... Primal Scream

Setlista znana - codziennie grają to samo i w tej samej kolejnosci. 8 numerów z 18 pochodzi z nowej płyty 'Come Ahead', ktora mi bardzo podeszła. Będzie przyjemny wieczór.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Nie przepadam za ich wydaniami po latach 90 i tym bardziej bym się specjalnie do Warszawy na nich nie wybierał z obecną rozpiską. Może jak jeszcze by kiedyś raz wrócił set z całą Screamadelicą to bym rozważył pójście.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Primal Scream to jeden z tych bandów, których utwory brzmią lepiej na żywo niż studyjnie. Dziś było prawie 1h 55 min grania w żywiołowym stylu. Bardzo mi się podobał ten koncert, tym bardziej, że widziałem ich pierwszy raz na żywo. Szkoda, że tak rzadko grają u nas.

Frekwencyjnie słabiutko. Myślę, że Stodoła nie była nawet w połowie wypełniona. Natomiast byłem w tej budzie drugi raz w tym tygodniu i drugi raz jebię. Kurwa mac, jak ja nienawidzę tej Stodoły i smrodu tej stęchlizny, którą człowiek przesiąka do samych gaci. Wszystko mam do prania. Serio, jak tak kurwa można, kto zarządza tym jebanym burdelem, czy nie powinien wjechać tam jakiś Sanepid albo inny urząd z kontrolą, żeby sprawdzić czemu tak jebie. Bywałem w swoim życiu w najróżniejszych koncertowych miejscówkach, od undergroundowych piwnic, po większe, mniejsze kluby, stadiony, festiwale, ale to Stodoła, która jest prawie w centrum Warszawy, jest jedynym miejscem, gdzie jebie ode mnie po wyjściu z koncertu. Mam tego dość, na szczeście w tym roku nie zaplanowanej żadnej już wycieczki do tej budy. Chuj z nimi.

Na koncercie Primal Scream był Marek Laskowski, prezes Progresji, który pewnie się zastanawiał czemu ten band nie gra u niego i po drugie, wazniejsze, dlaczego tu w Stodole tak jebie.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Ostatecznie też się wybrałem. Ludzi rzeczywiście mało, można było wejść do sali kilkanaście minut przed koncertem i stanąć w drugim rzędzie XD. Wszyscy spokojnie by się zmieścili w Proximie i podejrzewam, że dalej nie byłoby ścisku. Sam koncert dobry, choć zastanawia mnie postać Bobby'ego, czy on ma po prostu taki styl sceniczny, że wygląda jakby był na wielkim kacu, czy wczoraj rzeczywiście było coś na rzeczy :B. Na początku trochę wolno się rozkręcało, ale po paru kawałkach zrobiła się porządna wixa, utwory z nowej płyty fajnie wypadają na żywo, choć pewnie jak pisał wcześniej manichean - jakby zagrali po prostu całą Screamadelikę, to byłoby zdecydowanie lepiej :B. Instrumentalnie wysoki poziom, nagłośnienie również, choć stałem dosyć blisko, więc miejscami było za głośno, do teraz szumi w uszach. Na koniec jeszcze wpadła setlista, więc wyjście szczególnie udane 8).
ODPOWIEDZ