Black Sabbath

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 8263

Re: Black Sabbath

Post autor: Deleted User 8263 »

Sardi pisze: czw lip 10, 2025 4:18 pm
Dzosef pisze: czw lip 10, 2025 1:10 pm Ten cały yungblud czy blondynek Watt też znaleźli się tam przez znajomosc z Ozzym lub jego otoczeniem.
Watt to mu zrobił przeciez dwie ostatnie płyty. Można kwestionować ich jakość, ale to nie była kwestia tylko "znajomości"
Okej, ale z jakiegoś powodu nie było na tej scenie producentów dużo wazniejszych płyt, albo producentów płyt Sabbs.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

A ci inni producenci potrafią wykonywać muzykę?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 8263

Nie wiem, ale wiem że Watt żadnej znaczacej dla swiata nie wykonal (podobnie jak yungblud, łysy z pupkins cos tam czy inny sleep token). Oglądanie takiego Jaśka obok Ronna Wooda to było pewne nieporozumienie.
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

yunglub wywołał niemałe poruszenie na trybunach. Jeśli się nie zaćpa, to kariera będzie rosła.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Corgan też mi tam nie pasował, ale nie odbierajcie niczego Smashing Pumpkins.

Yungblud dal jeden z lepszych wykonów, imo.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No i już wiadomo, o co chodziło z tym dwugodzinnym opóźnieniem. Potrzebowali tego czasu, żeby poprawić partie Ozza.

N.I.B. ze streama (pewnie niedługo spadnie): https://youtu.be/8e9HorPz4wM?si=KND4onrtwgiouJlD&t=798
N.I.B. nagrane przez uczestnika koncertu: https://www.youtube.com/watch?v=PibRJpW ... geonpaul82

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Właśnie, coś mi nie pasowało na streamie. Cały czas to brzmiało, jak dwie ścieżki nałożone na siebie.
Mogli trochę obniżyć strojenie gitar, to by lepiej to brzmiało.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Sadek pisze: czw lip 10, 2025 9:29 pm Właśnie, coś mi nie pasowało na streamie. Cały czas to brzmiało, jak dwie ścieżki nałożone na siebie.
Mogli trochę obniżyć strojenie gitar, to by lepiej to brzmiało.
Nie no, chłop ledwo mówi, to nie kwestia tonacji
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

Kurwa mać, znów dałem się nabrać??? Wolałbym tego nie wiedzieć ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przecież to było spodziewane. Nie po raz pierwszy Ozzy zrobił coś w tym stylu. Rozumiem, że chciał po sobie zostawić dobre wrażenie, ale nie sądzę, by taki zabieg był konieczny.

Deleted User 8263

Mam wrażenie, że po prostu jest nieco glosniej w mixie na streamie po prostu, nie slysze wielkiej roznicy stream vs to co slyszalem na żywo
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie no, różnica jest potężna. Przecież on w surowej wersji w ogóle w dźwięki nie trafia.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: czw lip 10, 2025 10:34 pm Nie no, różnica jest potężna. Przecież on w surowej wersji w ogóle w dźwięki nie trafia.
I momentami mamrocze lekko.
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Na żywo często się niw słyszy tego, co później, na spokojnie można powtórzyć w sieci. Nie no, rioznica jest znacząca, jest mocno pod dzwiekiem,, Tony musiałby zjechać o ton niżej, żeby wejść w rejestr Ozza :)
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Na żywo brzmiało wszystko w 90% bardzo przyzwoicie. Ewidentnie pamiętam, że brakło mu tchu w końcówkę swego setu, ale nie było to mocno rażące - po prostu był zmęczony (wciąż lepszy niż Axl;)). Stream go na pewno mocno podgłośnił. Uważam, że mogli zostawić surowe wersje i też każdy byłby zadowolony.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Ja uważam, że POWINNI zostawić surowe wersje
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: live_evil »

Schizoid pisze: czw lip 10, 2025 10:34 pm Nie no, różnica jest potężna. Przecież on w surowej wersji w ogóle w dźwięki nie trafia.
Ozzy nigdy nie śpiewał pod metronom, a każda istota stojąca na drabinie ewolucji wyżej niż orangutan wie, że to z wiekiem raczej się nie poprawia :mryellow:
Ostatnio zmieniony pt lip 11, 2025 12:25 pm przez live_evil, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Ale nikt tu nie mówi o śpiewaniu nierówno tylko o śpiewaniu poza tonacją i fałszowaniu
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale po pierwsze, metronom to jedno i tego nie poruszałem, po drugie, jego forma na przestrzeni lat też się zmieniała. Pamiętam, że w 2016 nie miałem względem niego większych zarzutów, choć potem z nagrań na YT przekonałem się, że nie był to najlepszy gig w jego karierze ;) Dlatego nie wracam do filmików z tamtego wieczoru. Nie chcę sobie psuć wspomnień. 2 lata potem szedłem na jego solowy koncert bez większych oczekiwań... No i paradoksalnie zaśpiewał wtedy lepiej.

Nikt po koncercie z Birmingham nie oczekiwał rewelacji, bo wiadomo, w jakim stanie zdrowotnym jest Ozzy. To była sprawa czysto symboliczna.

live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: live_evil »

Ozzy nigdy nie był "technicznym" wokalistą - zawsze mniej lub bardziej fałszował i gubił tonację, co teraz zostało spotęgowane wiekiem i zniszczeniem zawodnika.
ODPOWIEDZ